Utolsó kommentek

Casting minden

2008.01.21. 23:24 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: kritika rasszizmus

Nos, kedves olvasók, nekem nem csak a holocaust és a kereszténység a témám. Sok egyéb dologgal is foglalkozok, tehát kiszemeltem most egy kis kikapcsolódást: Megnéztem a Castinng minden című filmet.
A Bombagyárban már olvastam ezelött is egy kritikát a filmről, és az írójának sok mindenben igaza van. A sztori sablonos, az utcáról véletlen betérő cigánylány persze bejut a válogatásra, sőt a végén meg is nyeri a tehetségkutató műsort. Aki egy filmben csak a meglepő új fordulatokat keresi, vagy éppen meggyőződésből utál minden cigányt, az a világért ne nézze meg!
Aki nem ismert ez alapján magára, szereti a sok éneklést tartalmazó filmeket, annak viszont melegen ajánlom. Ugyanis minden hibájával együtt ez a film jó! Oláh Ibolya (Rúzsa Magdi mellet) az az ember, aki miatt értelme volt a Megasztár című tehetségkutatónak ebben az országban. Végre egy jó hangu popénekesnő! Ibolya teljes egészében önmagát adja. Persze műkeménységnek is felfogható, amikor a "Fekete ciklon" megszólításra úgy reagál: "Anyád a fekete ciklon!". Érezhetjük úgy, hogy az agreszivitást támogatja amikor lecigánykúrvázzák, és az illetőt arconvágja. Sorolhatnám a példákat, hiszen aki bele akar kötni a filmbe, annak sikerülni fog. Én azt mondom: Oláh Ibolyát nagyon meg kéne becsülni. Hiszen hányszor mondjuk: az a baj a romákkal, hogy nem akarnak beileszkedni. Íme, itt egy lány, aki Magyarországról, mint a HAZÁJÁRÓL énekel, erre lehurogják, miszerint: "Mit képzel ez a büdös cigány?" Nem hogy örülnénk neki, hogy valaki a hazájának érzi a földünket!
A castingnak nagyon jó a zenéje amúgy. A másik nagy kedvencem a filmből Oroszlán Szonja volt. De gyakorlatilag mindenki jól játszotta benne a szerepét.
Szóval aki kedveli a zenés filmeket, amik ugyan semmi meglepőt nem hoznak magukkal, csak szimplán szórakoztatóak, azoknak ajánlom a Casting minden című filmet!
És most lehet fikázni, amiért pozitívan írok egy cigánylányról.
Persze ettől a véleményem nem változik, de ha valaki felháborodik, az inkáb ide írja le, ne a hátam mögött puffogjon!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr86306614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása