Utolsó kommentek

Kedves gyerekek!

2010.01.13. 17:09 | Xinaf | 2 komment

Címkék: mese hétköznapok élménybeszámoló

Mindenki itt van? Mindenki leült? Rendben gyerekek, Árnyékmagyarország után ma egy gonosz szörnyetegről fogok mesélni, amely napról napra megvidámítja életünket.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy csúnya, gonosz szervezet, amit BKV-nak hívtak. Valójában egy hatalmas rabszolgatartó vállakozásról beszélünk, ahol a főnökségben idióta tolvajok éldegéltek, gonosz kis gnómok, akik úgy gondolták, akármit megtehetnek rabszolgáikkal. Azonban a főnökség nem csak gonosz volt, de buta is, mert nem vették észre, hogy nem uralkodnak agymosott zombikon, hanem állást adnak gondolkodó embereknek. Akik nem is voltak rabszolgák. De a gonosz kis gnómok a bársonyszékben azt hitték, hogy azok. Az évek alatt elromlottak a varázsparpák, amikkel a BKV dolgozói szállították az embereket. Ezek már nem voltak biztonságos paripák. Ezt a dolgozók igen jól tudták.
A gonosz gnómok azonban nem etették meg, és csutakolták le rendesen a paripákat, sőt! A legalapvetőbb igényeiket sem teljesítették, így a varázsparipák, más néven buszok már nem voltak hajlandóak működni. Hiába kérték őket szép szóval a dolgozók: - "Kérlek, működj rendesen!" Ők azt felelték: - "Nem, mert rosszul bánnak velünk!" Hiába szóltak az utasok is: - "Kérlek, működj rendesen, mert elkések a munkából!" Azt felelték: működnék, de így nem tudok!
Hogy, hogynem, a gonosz gnómok egyszer így rikácsoltak: - "Valójában minden tökéletesne működik, ki is utalok magamnak sok száz millió aranytallért végkielégitésnek. A buszok meg éljenek, amiből akarnak!"
A buszok és a dolgozók is elkeseredtek erre. Három napig sírta-ríttak, de megtalálták végül a megoldást: sztrájkba kezdtek. És sok más csodaparipa, mint hévek, villamosok és ilyenek is csatlakoztak hozzájuk. Alig szállítottak páran utasokat.
Volt a városban egy iskola, amelyik a sztrájk első napjára tanítási szünetett rendelt el, hiába lett volna akkor vizsga. Majd másnapra behívatta a diákokat, akik szakdolgozat írás helyett így bementek. Legalábbis hatan. Nagy késésekkel. Nos, az iskola látta, hogy ez így nem fog működni, így holnapra elrendelt még egy tanítási napot. Amikor is megint vizsga lenne.
És hogy mi lett a sztrájk eredménye? Még mindig tárgyaltak, ha meg nem haltak!

HAJRÁ BUSZVEZETŐK!!!! KITARTÁS!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr111669827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2010.01.13. 17:51:24

Xinaf bácsi és mi lett a gonosz kis gnómokkal? Vagy még nincs vége a mesének? Nembaj újból a varázsparipásat!!!! Még egyszer!!!! :D

mezeinewsee 2010.01.14. 08:45:38

Ki kellett vegyek 2 nap szabit a sztrájk miatt. Ma is kellett volna, de végül tök drágán, volánnal bejutottam Pécelre. És ez így megy majd, egy csomót ráfizetek... a nővéreméknél meg sokkal kevesebb lesz a jövedelem, szintén a sztrájk miatt. És mégis azt mondom: hajrá, buszosok! nem vagytok rabszolgák, harcoljatok a gnómok ellen!
süti beállítások módosítása