Utolsó kommentek

Antiszemita keresztény olvasóimhoz!

2010.05.30. 20:24 | Xinaf | komment

Címkék: vallás rasszizmus

"Hidd el nekem, asszony - mondta Jézus -, elérkezik az óra, amikor sem ezen a hegyen, sem Jeruzsálemben nem fogják imádni az Atyát. Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidóktól ered."

(János 4, 21-23)

Nah, akkor most hogy is van ez? Antiszemita kereszténység, avagy: akkor most mi van?

Tisztelt antiszemita, de a Bibliát elfogadó, keresztény olvasók! (Vagy ha ez nem tetszik, akkor tisztelt zsidókat utáló/gyűlölő/, de a Bibliát elfogadó, keresztény olvasók!)
Ti mit gondoltok erről a szakaszról?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr592043130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts 2010.05.30. 21:51:49

Érdekes, én erről a szakaszról még nem is hallottam...igaz nem olvastam ki teljesen a Bibliát.
Szerintem nem kell minden ,,készpénznek venni" ami a Bibliában olvasható( ha élhetek ilyen hétköznapias kifejezéssel.) A Biblia azt is írja,hogy a gyilkosok mind a pokolra jutnak...akkor mivan azzal a több száz millió emberrel,akik katonák voltak(vagy még azok),rendőrök, stb. és a hivatások megköveteli,hogy adott esetben öljenek? Akkor egy talpig becsületes rendőr,aki mondjuk lelő egy sorozatgyilkost,a pokolra fog jutni halála után? Vagy a másik kedvencem, hogy a Biblia szerint Isten lesújt a bűnösökre, hagyjuk rá ezt a feladatot. És mégis,mennyi szemét ember volt és van a világban,akik leéltek egy életet,és természetes halállal haltak meg...
Megítélés kérdése,hogy ki mit tart a Bibliából magára vonatkoztathatónak. Jézus nyilván azért beszélt így a zsidókról,mert ő is az volt,és a zsidók a választott népe. Akik mellesleg nem ismerik el, mint megváltót...

Summa summarum,érdekes idézet...

mezeinewsee 2010.05.31. 08:14:48

Hilts, hol olvasod, hogy a gyilkosok mind a pokolra jutnak? És hol olvasod azt, hogy aki a hivatásából fakadóan, más életét mentve embert öl, az gyilkos?
És nem kevered össze a biblia Istenét Zeusszal? Lesújt a bűnösökre, persze, de nem villámot dob a fejükre!
Mit tartunk magunkra vonatkoztathatónak? Olyasmit is tartalmaz a Biblia: "aki egy vesszőcskét vagy egy pontot elhagy, igen kicsinek fogják hívni...". Elég egyértelmű megfogalmazás!
"Jézus nyilván azért beszélt így a zsidókról,mert ő is az volt,és a zsidók a választott népe." Ez így van. De itt megint felmerül Xinaf kérdése: ehhez mit szólnak a zsidógyűlölő magukat kereszténynek vallók? Hiszen jézus is zsidó, az anyja is zsidó...
süti beállítások módosítása