Utolsó kommentek

Amit a népszavazásról tudni érdemes

2016.09.22. 21:13 | Xinaf | 3 komment

Címkék: politika

Nagyon rég írni szerettem volna az október 2-ai népszavazásról, de egyszerűen nem tudtam volna kielégítő alapossággal összeszedni az összes fontos elemét. Túl sok minden hangzott el itt-ott. 
Mindenkit nagyon kérek, hogy ha foglalkoztatja ez a menekült kvóta népszavazás, olvassa el az egészet, utána reagáljon. Azért hangsúlyozom ezt, mert néha lehet, kinyíilik majd a bicska. Akármi is a véleményed, kedves olvasóm, arra kérlek csak: érvekkel érvelj. Az, hogy "Gyurcsány elkúrta" nem érv.

Nem fogok kertelni, és nem fogok udvariaskodni, régi Xinaf stílus bekapcsolva! A mai téma:
Hogyan néz hülyének a kormányunk, és hogy bizonyítod be, hogy igaza is van, ha elmész népszavazni!


Tudd, kedves barátom, hogy ha te nem akarsz menekülteket látni Magyarországon, és ezért elmész nemmel népszavazni, akkor is azt bizonyítod, hogy hülyének vagy nézve, és asszisztálsz is hozzá. Hogy miért? Mert a népszavazás nem arról szól, hogy érkezzenek-e menekültek!

Mint említettem, ez egy nagyon nagy téma. Egyedül nem is tudtam volna összehozni, de szerencsémre a "Kormányzati Tájékoztatási Központ" megtette ezt a szívességet nekem. Szóval leírom ide azt a levelet, amit kaptam tőlük (félkövér betűvel) és alatta leírom mi ezzel kapcsolatban az igazság (sima betűtípussal).

Ha nem értesz egyet velem, hazaárulónak tartasz, zsidóbérencként gondolsz rám, vagy csak meg vagyok szerinted vezetve, nos, ehez persze jogod van. Csak arra kérlek, ÉRVVELJ! Írd le, miért. De ne érzésekre alapozva, hanem érvekre! Tudom, ez nem divat manapság, de legyünk bátrak valami újba belevágni!

Tisztelt Honfitársunk!
Hallgatlak, Tisztelt Honfitársam!

Mi, magyarok időről időre népszavazáson döntünk a jövőnket meghatározó legfontosabb kérdésekről.
Kivéve, ha az sérti a kormányunk érdekeit. Pl. a budapesti olimpiáról, vagy a városliget beépítéséről valahogy nem volt szabad népszavazni.

Így lesz ez október 2-án is. Brüsszel  ugyanis bevándorlók ezreit akarja Magyarországra telepíteni,
Na, állj, állj, állj! Először is: Magyarországra 1290 1294 menekült érkezne alapból, ami azért nem "bevándorlók ezrei". Tudom, felmerül, hogy mi lesz, ha később még több jönne? Nos, az egy más tészta, de erről még csak kormányzati médiumot hallottam beszélni. Vagy legalábbis jobboldalit. 
Másrészt: Brüsszel nem betelepíteni akar, hanem ideiglenes befogadást kért tőlünk, kizárólag regisztrált, ellenőrzött, menekült státuszra jogosult emberek ideiglenes elhelyezéséről volt szó. 

és ezt a veszélyes tervet csak népszavazással tudjuk elutasítani.
ÁLLJ! Ez egyszerűen hazugság! 
Ha tényleg arról szólna a népszavazás, hogy jöjjenek-e egyáltalán menekültek, miért nem a Jobbik javaslatát követte a kormányunk, és hozott erről törvényt, vagy akár alkotmány módosítást? Elárulom, mert pontosan tudják, hogy az EU-ban semmiféle következménye nincs egy népszavazásnak. Ezt a "veszélyes tervet" nem lehet elutasítani népszavazással. 
Csak mellékesen: Orbán tényleg aláírt egy menekültek befogadásáról szóló törvényt. Direkt nem "balos, libsi, zsidó, stb." honlapról idéztem, hanem egy kifejezetten Jobbik közeliről, az Alfahírről. Nos, innentől arról népszavazni, hogy az országgyűlés megkérdezése nélkül telepíthetnek-e be embereket, amikor az országgyűlés ura és parancsolója már engedélyezte... 

Az elmúlt hónapok történései azt mutatják, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között. A brüsszeli döntések tovább rontanák Európa és hazánk biztonságát. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk.
Ez nagyon hangzatos lenne, ha a népszavazás bármiféle hatást el tudna érni az Unió politikai döntéseivel kapcsolatban.De nem tud, ezt mindenki elismeri. Valami olyasmi a demagóg magyarázat, hogy "Brüsszelnek látnia kell, hogy a magyarok nem akarnak menekülteket". Persze nem az a népszavazás kérdése, hogy jöjjenek-e ide menekültek... nem, véletlen sem. Megjegyzés: mivel mi, magyarok megszavaztuk négy évre kétharmaddal, majd utána majdnem kétharmaddal a Fidesz-Kdnp-t kormányunknak (én speciel nem, de a nép része vagyok),  mi emberek felhatalmaztuk őket arra, hogy döntéseket hozzanak. Ergo ha törvénybe iktatják, hogy nem fogadnak be menekültet, az ugyanúgy Magyarország akaratát fejezi ki. Hiszen őket szavazta meg az ország, igaz? Ez a képviseleti demokrácia lényege, vagy mi. Szóval ez a "nép döntsön" egy hangzatos, de álszent dolog. 

Tudjuk, hogy a bevándorlók között ott rejtőznek a terroristák is.
És ma már azt is, hogy a letelepedési kötvényt vásárlók között volt legalább egy fehérgalléros bűnöző. Érdekes, arról nem szól népszavazás, vagyis de, nem véletlen arról szól a kérdés, hogy a parlament hozzájárulásával jöhet-e valaki. Ha meg tudja fizetni az árát, ide még maffiózót is szeretettel várunk.

De azt is tudjuk, hogy a bevándorlók többsége áldozat. Áldozata az embercsempészeknek és saját kormányaiknak, de leginkább a brüsszeli politikusoknak, akik olyan ígéreteket tettek nekik, amelyeket nem lehet és nem is kell betartani.
És persze a magyar kormánynak, aki embertelen körülményekben tartja az országba legális úton érkező menekülteket. 

Eközben az európai emberek és nemzetek szintén áldozatok. El kell viselniük a népvándorlás minden gazdasági, társadalmi és kulturális terhét.
Na, itt egyetértünk. Az európai emberek tényleg áldozatok, mi magyarok is. Nagy baj lenne, ha ellenőrizetlen tömegek telepedhetnének le Magyarországon. Csak éppen nem erről szól a népszavazás.

Üzenjük meg Brüsszelnek: csak a magyar emberek dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni!
Nos, én pl. baromira nem szertenék korrupt politikusokkal, és gyanúsan meggazdagodó, kormányközeli villanyszerelőkkel együtt élni. Dönthetek róla? 
De miért állnánk meg itt? Ezen logika alapján miért ne mondhatnák azt a magyar emberek, hogy nem akarnak cigányokkal, zsidókkal, pirézekkel, katolikusokkal, reformátusokkal, vagy éppen UFÓ hívőkkel, stb. (válassz egy általad utált csoportot) együtt élni? 

Nem hozhatnak a fejünk fölött döntéseket a jövőnket alapjaiban meghatározó ügyekben.
Kérdezem alássan: miért nem volt népszavazás a stadion építésekről? Miért nincs népszavazás a budapesti olimpiáról? Miért nincs népszavazás a Városliget beépítéséről? A kormányunk miért hozhat a fejünk fölött döntéseket, a jövőnket alapjaiban meghatározó ügyekben? Mert megválasztott testület? Drágáim, az EU-ba mi benne AKARUNK lenni. A csatlakozással elfogadtunk bizonyos feltételeket, és nem mellesleg: a miniszterelnök hozta meg ezt a döntést a fejünk felett, lásd fentebb.

Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon nemmel a kényszer betelepítésre.
Tisztázzuk: már a Visegrádi négyek is úgy vélik, hogy ez a népszavazás értelmetlen, mivel jó eséllyel nem is lesz kötelező kvóta. Barátom, aki nem akarsz itt menekülteket, úgy véled, tedd a szívedre a kezed, úgy véled, hogy ezen a népszavazáson fog BÁRMI is múlni?

Az október 2-ai népszavazás nem a pártokról, nem a belpolitikai küzdelmekről szól.
És nem is a menekültek betelepítéséről. Csak tudnám, miről...

Most meg kell védenünk közösségeinket, kultúránkat, a magyar családokat, és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.
Tisztelettel kérdem: ha tényleg ennyire Magyarország jövője a tét, akkor lehet, nem népszavazni kéne, hanem törvénybe iktatni? Nem lehetséges, hogy kicsit álszent ez a magasztos kijelentés?

Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét!
Lásd fent. Ha TÉNYLEG ezen múlik Magyarország jövője, akkor nem hazaárulás ezt kockára tenni azzal, hogy népszavazásban döntünk róla? Ha pedig nem is annyira fontos ez a kérdés, akkor nem hazugság az ilyen kijelentés?

Ne hagyja, hogy mások döntsenek Ön helyett, arra kérjük, szavazzon nemmel október 2-án!
Basszus, nézzünk már a kérdésre:
“Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
Tehát, ha a "nemek" győznek, akkor is arról döntök, hogy valaki helyettem döntsön! Csak ez a valaki az Országgyűlés.

Üdvözlettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

Tisztázzuk: erre a kérdésre nem lehet jól szavazni.
Ha azt mondom: IGEN, azzal hazudnék. Én ugyanis nem akarom, hogy ez EU előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését. Ha azt mondom: NEM, azzal azt mondom: azt akarom, hogy a kormány engedélyével akárkit be lehessen telepíteni. Csakhogy jelenleg is ez a helyzet: ha a kormányunk nem akar valakit befogadni, megtalálja a módját rá, hogy kiutasítsa. 

Lássa mindenki tisztán: október 2-án nem arról fogunk szavazni, hogy jöhetnek-e ide menekültek. Ha tényleg nem akarná a kormány, akkor rég a Jobbikra hallgat, és törvényileg tiltja be (ami ugyanúgy nincs hatással az Európai Unió döntéseire, de így lehetne azt mondani, hogy "leszarják az emberek véleményét", ami drámaibb, mint ha csak a kormány véleményét szarnák le). Arról szól a népszavazás, hogy megfelelő kommunikációval sikerül-e ELHITETNI, hogy arról szól, amit hisznek az emberek.

Szóval: ha te utálod a menekülteket, félsz a menekültektől, félted a vallásod, a jogaid, a kultúrád, stb. az egy érthető vélemény, független attól, hogy egyetértek-e veled. Ha viszont elmész és bőszen húzol egy NEM-et, azzal baromira nem oldottad meg a félelmeid tárgyát. Pusztán engedelmes bábként ugráltál a kormányunk füttyszavára.

No kérem, ez a téma indulatokat fog szülni. Bennem is szült. Nincs ezzel semmi baj. Írhatsz is indulatosan kommentet, ha úgy látod jónak. Csak legyen az indulat mögött érved! Az nem érv, hogy hazaáruló-zsidókomcsi vagyok, aki kiszolgáltatnám az országot a menekülteknek! Ez egy vélemény, támaszd alá érvvel, miért.
Mint gyakorló katolikus, én sem örülnék egyébként egy muszlim többségi társadalomnak. Én sem akarom, hogy Magyarország menekültek tízezreit lássa el, és én is látom a terror veszélyt. Lényegtelen apróság, hogy én a menekült tömegek mögött az embereket is látom. De most nem ez a lényeg. A lényeg: az október 2-ai népszavazásra a helyes válasz az érvénytelen szavazat, vagy még jobb: ha el sem megy az ember.

Na, jöhet a sav, a tűz, és a többi! 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr9811736663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2016.09.22. 22:20:34

Szinte már látni vélem lelki szemeimmel, ahogy a D-vitamin hiányos, bevérzett szemű, troglodita cybertrollok a blogod felé fordítják merev hüllőtekintetüket és csoszogó hordaként megindulnak kedvenc, de nagyon lestrapált billentyűzetüket csépelve, hogy mozgósíthassák első hullámukat a Minősíthetetlen Anyázós Fröcsögés offenzívában. Hungarise Walkind Dead! :D

Morviniuszka 2016.09.24. 11:37:35

Zsidóbérenc vagy!!!! Érv: Nagy az orrod. Egyébként engem meggyőztél.
süti beállítások módosítása