Utolsó kommentek

Filozófálgatás a szélsőséges nézetekről

2007.05.17. 20:55 | Xinaf | komment

Címkék: filozófia

Nos, tisztelt hölgyeim és uraim!

Ennek is eljött az ideje. Íme, megtörtént a csoda, és nyíltan véleményt mondok erről a témáról is.
Szélsőségek. Milyenek is vannak? (A teljesség igénye nélkül)
- Szélsőjobb (elsősorban a nácizmus)
- Szélsőbal (elsősorban a szocializmus)
- Szélsőliberális

Biztos van több, de most erről a háromról szeretnék beszélni.
Az elején leszögezném, én egyikbe se tartozok bele. Valaha azt hittem, de nem! Nekem saját véleményem van, és nem szoritkozok eszmékre, köszönöm! Elég nekem a kereszténység! Most pedig nézzük, miért is nem tartozok egyikbe se.
Erössen általánosítok, és sarkítok ezekben az írásokban, mert ha részletesen akarnám elemezni, 10-szer ekkora hely sem lenne elég... aki ért hozzá, megérti, mire is gondolok, tud olvasni a sorok között.

Szélsőjobb (elsősroban a nácizmus)

Egyszerűen én alapvetően nem tudok gyűlölni senkit. Nem tartom magam kiemelkedőnek, nem hiszek abban, hogy egyes rasszok a többi felet állnának. Utálni, azt tudok. Nagyon is... de egy nép minden tagjának a halálát kívánni?
Ha csak a nácik nézeteiből indulok ki, akkor is bökkenő van: szerintem ez a genetika dolog, miszerint egyes népeknek a genetikájába lenne kódólva, hogy alsóbrendű, szerintem baromság. Ha ez igaz lenne, nem lennének jófej etnikumok. De vannak. Elfogadom, kevés cigány haverom van, de van! És büszke vagyok rá, hogy ismerem őket.
Kedves keresztény testvéreim, ugye ti se gondoljátok, hogy Isten egyes népeket hibásan teremtett? Kedves ateista barátaim, ugye belegondoltatok abba, hogy ha pl. a zsidók alacsonyabb rendű lények lennének, akkor nem lenne közüllük ilyen sok vezető.
Felőlem mindenki utáljon, akit akar. Csak ne felejtsük el, hogy nem az a zsidó, akit mi utálunk, és nem cigány. Sajnos elég gyakori ez a nézet.
Szerintem gyűlöletre épülő nézetekkel soha nem fogunk mi sem békében élni. NEM AZT ÍROM, HOGY TŰRJÜNK, MINT A BÍRKA, HANEM HOGY TANULJUNK MEG MÉRLEGELNI! Barna a bőre, vagy kampós az orra? És ha jó ember? Ha én zsidó lennék, vagy cigány engem is utálnátok?
//Egy késöbbi bejegyzésembe majd írok a kisebbségekkel kapcsolatos problémákról is!//

SZÉLSŐBALL (elsősorban a szocializmus)

Ugye senki nem hiszi el a materializmust, és a többi, meg nem alapozott baromságot? Persze, a javak egyenlő elosztása... és cserébe senkinek nincs semmilye?
Elnyomás, dúrva agyrombolás, rettegés szítása... ez a Kommunizmus. Aki pedig nem ért egyet, azt természetesen kiírtjuk. A szélsőball nem rasszok alapján ítél, hanem vadássza az egyéniségeket. A nagy egységesítési törekvés közben megpróbálja elrabolni a szabad akaratot. Amíg a szélsőjobb vezetői mind udvariasan, úgymond úri módon viselkednek, egy szélsőballosnak erre sincs szüksége.
Természetesen a népet hangoztatják, így létrehoznak egy belülről rohadó almát. Szépen csillog, hiszen az egész rendszer a népé... csak éppen éhezés és elnyomás van, de kicsire nem adunk... és persze a folyamatos agymosás...
Az abszulút keresztény ellenes gondolkodásról már nem is írok. Egyszerűen nem tudok annyit írni erről az irányzatról, mint a sokkal kevésbé tolerált szélsőjobbról. Aki szélsőjobb oldalra húzódik, annak erre megvan az oka, valószínüleg egyes népcsoportokkal történő összezörrenések. De miért akar valaki egy létrehozhatatlan utópiában élni? A kommunizmus egy Isten nélküli mennyország. Legalábbis az alap. Miért kell a Mennyországból kivonni az Istent? Aki arra vár, hogy majd mindenki egyenlőségben és boldogságban fog élni a földön, az várhat még egy ideig...

Szélsőliberalizmus

A szabadság egy nagyon szép dolog. Miért kellet megtiporni?
"Mindent szabad nekem, de nem minden használ", olvassuk a Bibliában. Lehet, ez nem is olyan baromság? Igen, jogod van homosexuálisnak lenned, és ezt reklámozni. (Aki ezt hangoztatja, annak anyit, hogy én se megyek a nyílt utcára dugni csajjal. Ha majd a kisfia lesz veszetmód homokos, elgondolkozik.) Jogod van az abortuszhoz. (Jogod van a magzatgyilkossághoz. szó szerinti fordítás. Ennyi erővel gyilkolni is jogod van. Mit számít az a pár évtized?) Jogod van drogozni. (Ezaz! Csináljunk nyáladzó, pórért akár gyilkolni is képes embereket! Csináljunk akaratgyenge rabszolgákat! A drog támogatóinak javaslom, lőjenek be a gyereküknek pár G-t.) Jogod van a gyerekpornóhoz. (Sőt, ne is várjunk 14 évig! Dugjuk meg a liberállis elvtárs másfél éves lányát!)
Remélem minden tisztán gondolkozó érzi, menyire veszélyes is ez! Míg az elöző kettő eszmének elvei vannak, addig ennek a gennynek semmilye sincs, csak a nagy szája meg a hangja! A korlátlan szabadsággal csak egy baj van: rabszolga leszel. És ha kritizálni mered! (Tehát élsz a JOGAIDDAL!!!!!) Akkor te egy szemét vagy, aki nem tiszteled a szabadságot.


Ne tessék félreérteni. Én csak pár negatívumot írtam mindegyikhez. Kedves kommunisták, ne nácizatok le! Kedves nácik és nyílasok, ne komcsizatok és libcsizetek le, kedves szélsőliberálisok, ne szídjatok ti se! Csupán azért írtam, amit, mert MINDENBEN van hiba, amit ember alkotott. Ennyi. Semmi nem tökéletes, mindenki maga válassza ki, mihez akarja tartani magát!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr1078574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.05.17. 21:31:38

Ha valamit túlzásba visznek, az veszélyes: teljesen mindegy, hogy mi az...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2007.05.20. 13:36:47

Ebben nagy igazságod vagyon, Alsiter barátom!
süti beállítások módosítása