Utolsó kommentek

Élménybeszámoló + gondolatok

2007.05.20. 13:35 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: filozófia dalszöveg hétköznapok élménybeszámoló

A buli valóban jólsikerült:) Nagyon jól. Igazából nem is a piálást élveztem, bár sok sör fogyott, hanem azt, hogy értelmes emberekkel tudtam beszélgetni, értelmes témákról.
Utána voltam egy hangversenyen, ami szép volt, bár ez a műfaj nem az én világom, de el kell ismernem, hogy a lányok tehetségesek voltak. Utána baráti beszélgetést folytattunk, ami szintén jó volt. Volt ott egy szimpatikus lány, akivel remélem nem utoljára találkoztam!

Más:
Tavaly nyáron megvertek egy szlovákiai Magyar lányt. Skinheadek voltak, az ilyesmi előfordul. Ez minden esetben fájdalmas dolog, de az hogy a Szlovák állam még ki is áll ezekért a mocskokért, az felháborító! Életemben most elöszőr elismeréssel kell adózzak a politikánknak. Nagy dolog, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor együtt írtak alá egy felszólító peticiót, amelybern közösen felszólították a Szlovák államot, hogy hagyjanak fel a Magyarellenes perrel. Végre! Nem is tudjátok milyen jó érzés pozitívat írni Gyurcsányról, hisz ilyen eddig nem jött össze!:)

Más:
Érdekes gondolatot hallottam. Sokan mondják, hogy ők hisznek Istenbe, de nem akarnak beletartozni az egyházba, mert a tagok között sok az állszent/inkvizició/stb.
Az inkvizició miatti vádakra azért ugrok különösen, mert általában ugyanazok akik az 500 éve történt dolgokat felhozzák, Trinaonra azt reagálják, hogy régen volt. 80 éve.
Amúgy, ha listát csinálnánk azokról az emberekről, akik az egyház miatt halltak meg, szép hosszú listát kapnánk, de sokkal rövidebbet, mintha összeszednénk azoknak a nevét, akik az egyház miatt éltek valamit túl! Csak sajnos gondolkodni nem divat.
Szóval visszatérve: Az, aki hisz, de nem az egyház tagja, nem keresztény (a keresztény szó Krisztus követőjét jelent), de hívő, az gondolkodjon el a most következő példán.
Pár ember összegyűl, beszélgetni. Beesteledik, tehát tábortüzet raknak, és ott ülnek a fényben és a melegben. Egy ember rájön, hogy a többiek álszentek, ezért kivesz egy ágat a tűzből, és különvonul. Fény van, meleget ad, de menyivel kevesebbet, mint maga a tábortűz? Nameg hamarabb is kialszik. Na, az egyház olyan, mint a tábotűz.

Visszatérnék kicsit a tegnapra. Kőbányán az ember megtapasztalja mit is jelent a Pokolgép dalszöveg:

Vadnak születtünk, az utca nevelt
Senki nem vigyázott ránk
A betonházak között nem várnak csodák
Így lettünk mi megátkozott nemzedék"

Igen, Kőbánya a maga bandáival, elvadultságával együtt valamenyire félelmetes. Nem a csoportokba verődött cigányok teszik azzá, hanem az a kisugárzás, hogy innen nincs kiút! Szerintem nem az agreszió a megoldás az ott folyó állapotokra. Egy ismerősöm azt mondta: "Az emberiség innen csak lejebb sülyedhet." Én hiszek abban, hogy a világot meg lehet változtatni, és hiszek abban, hogy ezt a szeretet fogja!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr5384167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása