Utolsó kommentek

Széles sztrádán száguldanak a gondolatok

2007.06.11. 14:36 | Xinaf | komment

Címkék: politika filozófia

Tisztelt hölgyeim és uraim!
Filozófikusabb gondolatok jutottak eszembe, mint a sok évi átlag. Kezdjük is azonnal!

"Én aztán megértem, aki lelép ebből az országból!"
Én meg nem értem meg! Nem tudom, honnan jött elő ez a "szomszéd kertje mindig zöldebb" gondolkodás, de kezd elegem lenni belőle. És akik ilyeneket mondanak, azok se mennák ám sehova... ha kint külföldön anyival jobb, mint itthon, mit kerestek még itt?
Nekem egyszerű gondolkodásom: Aki nem szeret itt élni, mehet ahova akar. Persze én is halottam a történeteket, hogy "XY kiment, és így megy úgy meggazdagodott..." Csak én halottam ám a másik felét is... "XY*100 ember kiment, és nem jött össze semmi, éhezet, és boldog volt, hogy visszajöhet..." csak eről nem beszélünk, mivel divat szidni az országot.
Tényleg nem értem, miből gondolják, hogy itt kirívóan rossz az élet... érdemes néha belenézni a híradóba...

"Diktatúra - 2006/2007"
Kedves barátaim: nincs Magyarországon diktatúra!
Definiálnám a kifejezéseket: A diktatúra olyan államforma, ahol egy ember kezében öszpontosul a hatalom. Személyi kultusszal, cenzúrával, terrorral jár együtt. A diktátor nem vezetésre képzett ember, hogy valami olyat is írjak, ami megkülönbözteti a királytól.
No, nézzük! Gyurcsány Ferenc az ország törvényesen megválasztott vezetője. Bár nagy baromság volt megválasztani, én se örülök neki, de ő nem diktátor. Szerintem rossz vezető, szerintem is árt az országnak, de ismétlem: teljesen tövényesen nyert.
Szerintem se jó, hogy ő a kormányfő, de ez már az emberek hülyeségének köszönhető:(
Ha diktatúra lenne, én nem írhatnék pl blogot, ilyen hogy Kurucz infó egyáltalán nem lenne, de nem lenne jobb oldal se ám.
Azt nem mondom, hogy nincsenek diktatúra szerű dolgok (lásd pl. Tomcat letartóztatását), de azt igen, hogyha tényleg diktatúra lenne, az sokkal dúrvább lenne. (valószínüleg Tomcatet agyonverték volna két nap alat, és ennyi)

Sok minden egyéb, nem aktuálpolitikai kérdésen is töröm a fejem. Több, mint másfél éve nem élek párkapcsolatba, szabad vagyok, mint a madár.
No, nézzük, minek látom én a jó párkapcsolat alapjait?
1. Egyenlőség:
Nehezen tudom elképzelni jó párkapcsolatnak az olyat, ahol az egyik fél sokkal jobban szereti a másikat, mint fordítva... jó, a szeretet az nem skálázható dolog, de szerintem mindenki érti, miről beszélek...
2. SZERETET:
Igen, kiemelten, háromszor aláhúzva. Ha ez nincs, el se kezdjük. Mindkét féltől mindkét fél felé.
3. SZERELEM:
Kiemelten, háromszor aláhúzva. Ha ez csak egy oldalú, abból komoly bajok vannak. Inkáb gyorsan hagyjuk abba, és váljunk el békében.

Egyelőre ennyi. Ha valami még eszembe jut, írok.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr4296692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.06.11. 17:43:57

Egyetértek. Holnap majd értekezem erről, ha minden jól megy, egy kissé részletesebben...

Arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.11. 19:01:35

Sok igazság van a leírottakban. Szerencsére a magánéletben sokkal többet tehet az ember egyéni sikere érdekében. És valóban becsületesnek kell lenni.

Akara Aliana · http://akara-aiana.blogspot.com/ 2007.06.12. 22:37:09

Nos, igaz, igaz... de az egy dolog, hogy hivatalosan nincs Magyarországon diktatúra, attól még a jelenlegi kormányunkat néhol diktetúrához hasonló lépések jellemzik, így a "rendőrségnek mindent szét lehet verni" (mert ugyebár október 23-ám és március 15-én is látható volt, ki mit tett...), illetve ítéljünk el mindenkit, aki nem ért egyet, s még szót is emel (Tomcat, Toroczkai, Budaházy, és még számos ember ügye, amelyek gyakran a kommuniizmus idején divatos koncepciós perekre emlékeztetnek).
Ha valakinek nem mennek jól a dolgai, és már nagyon elvágyik, az menjen csak, úgyis csak szidni tudna itt mindent, nekünk pedig az nem kell! Viszont badarság olyanokat mondani már a fiataloknak is, hogy majd menjenek külföldre, hiszen ők a nemzet halhatatlanságának záloga. A magyar ifjúság résza külföldön tanul és nyilván ott is fog már dogozzni, az eddig magyar állami pénzből tanuló diákok közül sokan nem a hazánkat segítik a megszerzett tudásukkal. "Bölcsőd az, s majdan sírod is...", azt hogy Te itt tanulhattál, Hazádnak köszönheted, és azt is kell vele szolgálnod! Ha minden fiatal elmegy az idegen föld hasznára, akkor két választás van:
1) itt maradnak nekünk az idősebbek, akik előbb utóbb kihalnak s kihal a nemzet is, mert mindenki más külföldre megy
2) majd jönnek az ázsiaiak, és Kína lesz Magyarországból is.
Választhatunk....

Elnézést a hosszú elemzésért, lehet, hogy ezt a saját blogomon kellett volna elemeznem, de mégis úgy éreztem, idevág.
süti beállítások módosítása