Utolsó kommentek

Szeretem a Hazámat

2007.07.22. 01:19 | Xinaf | 4 komment

Címkék: filozófia dalszöveg

Igen, szeretem. Itt akarom leélni az életem, nem akarok máshol dolgozni, nem akarok elköltözni. Ha valami Magyar, az előnyből indul nálam, bár nem autómatikus győztes. Legjobb példának talán a zenét tudom felhozni. Főleg rock stílusú zenéket hallgatok, és nem értem, egyes bandák miért énekelnek angolul, avagy hogyan lehet jobban szeretni az Iron Maident, Metalicát, AC/DC-t, mint teszem azt az OSSIAN-t és a PokolgéP-et? Zeneileg egyik sem jobb, szövegileg hasonló, de könyörgöm, az egyik az anyanyelveden, a másik meg idegen nyelven teszi!
És sajnos rengeteg mindennel van ez így. Nézzük csak a kőagyú focirajongókat, akik képesek lennének a Reál Madrid-FTC meccsen a Reálnak szurkolni (ez csak példa volt, bármelyik külfödi és Magyar csapatra is igaz lehetne). Szerintem például egy magát Hazafinak tartó embernek ismernie kell az irodalmunkat, a történelmünket, és a földrajzunkat. Méghozzá az összes fontosabb dolgot ezekből. Ezenkívül műveletlenség, ha valaki nem tudná: Magyarország keresztény állam. Tetszik, nem tetszik, ez így van.
Ezenkívül egy Hazafi nem szemeteli tele az erdeinket, sem a településeinket, se a vizeinket.
Tanuljatok mondjuk hírneves operánkból, a Bánk Bánból:

Hazám, hazám, te mindenem!
Tudom, hogy életem neked köszönhetem.
Arany mezők, ezüst folyók,
Hős vértől ázottak, könnytől áradók.
Sajgó sebét felejti Bánk,
Zokog, de szolgálja népe szent javát.

Magyar hazám, te mindenem!
Te érted bátran meghalok,
Te szent magyar hazám!

Magyar hazám, megáldalak!
Szép érted élni, érted halni,
Te hős magyar hazám!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr73122727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyű 2007.07.23. 15:34:01

Én is szeretem, de már nem biztos, hogy it szeretnék élni és dolgozni. Annak ellenére, hogy tudom, elmenni és nem vállalni a nehézségeket a legkönnyebb. Én már elpuskáztam a lehetőséget. A zene és a foci ízlés dolga. A többiben van igazságod. De ha megfigyeled, vannak olyan erők, amik azon munkálkodnak, hogy NE ISMERD A MÚLTADAT ÉS NE PRÓBÁLD MEG IRÁNYÍTANI A JÖVŐDET! Mivel pedig az ember lusta, már ott tart, hogy teleszemeteli a környezetét és még csak észre sem veszi az önpusztítást. Most nem akarok jönni egyes üzleti körökkel, meg globalizációval...
Ebben sajnos társaik a politikai vezetésünk. Mivel már nem mehetek el( bár sokszor megtenném és ezt nem szégyellem, mert ez azt jelenti, hogy gondolkodom és tennék ellene ), ezért tehetetlenül szemlélem, hogy butítanak el minket és megpróbálom a gyerekemet gondolkodásra tanítani.
Ne csak ítélj, hanem mutass lehetőséget azoknak, akik látva mindazt, amit én, inkább elmennének , pedig titkon talán ugyanúgy szeretik a Hazájukat!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2007.07.24. 17:26:52

"Föl-földobott kõ, földedre hullva,
Kicsi országom, újra meg újra
Hazajön a fiad."

"Rádnéznek a szemek
Idegen az idegenre
Átlátszó lehetsz, nem lát meg egy sem
Nem hallják szavad
Semmid sem marad
Magad vagy, magad
Te csak idegen vagy!"

Szerintem ez a két idézet éppen elég kifejező. Feltételezem, lett volna lehetőséged elmenni, de valamiért mégsem tetted. Vajon tényleg megéri máshol szerencsét próbálni, ahol max a "büdös magyar" lehetsz? Vajon megéri több pénzért megalázni magunk? És ha nem is aláz meg senki, hanem elismer (USA), akkor megéri, hogy nem hallod többet a Himnuszt, hogy nem hallasz többet Magyar szót, hogy nemzeti ünnepeink és gyásznapjaink ott átlagos szürke hétköznapok?
Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor nem szólok semmit. Max szerencsét tudok kivánni mindenkinek, aki menekülne inkáb. Nem gyűlölöm, nem vetem meg ezt az embert sem. Maximum sajnálom. Hogy egy Kárpátia számból idézzek: "Átkozott, kiben már nincs hazaszeretet!" Nem, nem azt írja, legyen átkozott, hanem hogy már az. Nekem a Hazám az utolsó menedékem. A sok szégyenfoltja mellet rengeteg dicsőséges pillanata is van. Valójában csak a vezetői szarok. Erről pedig mi tehetünk, mert senki nem képes tenni semmit, ahogy én se. Senki nem mondja, hogy "elegem van, olyan vezetők közül akarok választani, akik nem csak a saját javunkra döntenek. Én várok, részemről. Elöbb utobb tele lesz a népünk töke, és a nagy pártok elveszítik az embereket. És talán eljön a kor, mikor nem egy karierista, de nem is egy szélsőséges kormány fog irányítani, aki azt teszi, ami a dolga... Reméljük.

Akara · http://akara-aliana.blogspot.com/ 2007.08.12. 15:37:46

Igen, én is szeretem, és teljes mértékben egyet értek... Habár azt kell, hogy mondjam, hogy a zenei részletbe bele tudnék kötni... :P Pl. az Ossian nagyon nem olyan, int az AC/DC, és meglehet, hogy én is jobba szeretem, de azért a Pokoolgépnél biztos nem... Tudom, hogy Te nem szereted annyira a külfödi együtteseket, és azt is, hogy neked az Ossian az egyik kedvenced, de nekem más a véleményem ebben is...
Hogy miért énekelnek szívesebben a ngolul a magyarok is? Mert külföldön is szeretnének érvényesülni... Ehhez ott is érteni kell a szövegeket és ezt a nyelvet beszélik ugyebár a legtöbben.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2007.08.14. 10:33:15

Akara, félreértesz. Nem azt írtam, hogy az AC/DC rosszabb, mint a PokolgéP. Nem is hasonlítanak! Az AC/DC-t én pl a Beatrice-vel tudom összehasonlítani, de itt meg megint jobb szerintem a Rice.
Alapvetően az anyanyelvemen énekel, Magyar témákról. Mert vegyük ezt a példát. Jó, tényleg tök jó téma, hogy kúrjunk, és piáljunk, de szerintem még mindig jobb marad a Beatrice bármely témája, hazaszeretet, munka utáni órák, stb.
Értsük meg azt is, hogy hiába énekel egy Magyar banda angolul, attól még sose fog befutni, MERT MAGYAR!!!!!!!!!!! A PokolgéPnek és az EDDA-nak vannak komplet angol nyelvű albumai. Magas színvonalon. Angol nyelvű klippek. És mit értek vele? Semmit. Ha az Iron Maiden, az AC/DC, a Metallica, a Nightwish Magyar együttes lenne, akkor most ott tartanának, mint a PokolgéP, vagy az OSSIAN. Magyarországon szeretnék őket. Csak itt.
süti beállítások módosítása