Utolsó kommentek

"Sírva vigad a magyar!"

2007.11.07. 14:29 | Xinaf | 1 komment

Címkék: politika filozófia

Számomra döbbenet néha, milyen vihart tud kavarni a politika ebben az országban.
Persze egészen más lenne, ha nem ellenséget látnánk a másikban. Ha van egy jobb és egy baloldali összejövetel, a másik csoport tagjai azt egészen biztosan háborgatni fogják.
Milyen szép lenne, ha az ellenzék képviselői nem vágnának alá az épp aktuális kormánynak, legyen szó bármiről...
Amióta foglalkozok politikával, egyszer láttam összefogást: Gyurcsány és Orbán közösen írták alá azt a peticiót, amelyben felszólaltak a szlovákiai magyar ellenesség ellen. Írtam is erről valamikor régen.
Sajnos, a nagy Hofit idézve: Magyar ember nem boldog, ha nem szaros a szája." Nekünk háborognunk kell! A magyar sosem elégedett. A magyarnak mindig van oka panaszra. Mentalitásunk nem újkeletü dolog. Így volt ez már a középkorban is. Ha nincs egy keménykezű vezető, simán kibelezzük a saját hazánkat is. Szerintem pl. a legnagyobb hazafi is vásárol írott cd-t. Ez milliókba, de inkáb milliárdokba van az államnak. És csaljuk az adót, és szemetelünk, és kárt okozunk.
Ahogy a Bikini zenekar is megénekelte: "Ez magyar valóság, itt mindenki hazudik!" 
Amúgy félreértés ne essék! Én erössen kritizálom a népem és a hazám is, de szerintem erre minden jogom megvan. Mivel én itt élek, és magyarként tengetem az életem! Annyi szép dolog is ide tartozna a témához, fogok olyat is írni, de a magyarságnak is igencsak megvan a maga árnyoldala. Valamiért pl. valakit ki kell szolgálnunk! Sajnos muszáj! Legyenek ezek a németek, az oroszok, a habsburgok, vagy éppen az USA. Ezenkívül egyedül mi vagyunk olyanok európában, akik rosszba vannak az összes szomszédos állammal.
Lehangoló. Ja, viszont egy kis érdekesség! Még tavaly, a Kossuth-téren jött szóba a "Szent korona alkotmány". Sokan szerették volna erre cserélni a jelenlegit. Nos, én direkt utánanéztem a Szentkorona alkotmánynak, és furcsán néztem, mikor kiderült: Voltaképpen ez nem más, mint az Aranybula! Nem mondom, én értékelném ha a nemesek adómentesek lennének, de az egyházi tizedet nem annyira...
Ezzel sem ellenségességet akarok szítani, csak mindenkit arra késztetni: ne döljön be mindennek, ami elsőre olyan jónak tűnik!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr16221359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.11.12. 13:18:47

Rövid helyreigazítás a jogot tanulttól: a Szentkorona "alkotmánya" nem az Aranybulla. Pontosabban nemcsak. Ez az elnevezés a magyar történeti alkotmányra utal, amely az őszi rózsás forradalomig és a Horthy-korban meghatározta az ország (köz)jogi berendezkedését (Nagy-Britanniában pölö a mai napig nincs kartális alkotmány). Ez azt jelenti, hogy nem volt egy alaptörvény, amiben összegyűjtötték a legfontosabb jogszabályokat, hanem volt egy-másféltucat kiemelt jelentőségű törvény, mint az Aranybulla (meg pölö az 1351-es három "sarkalatos" törvény...). Ennek a történeti alkotmány körül kristályosodó eszmerendszernek egyik központi eleme a Szentkorona-tan, amelyet részletesebben kifejtek a blogomon, ha lesz rá időm...
süti beállítások módosítása