Utolsó kommentek

A riport kommentjeire reagálva

2007.11.28. 20:41 | Xinaf | komment

Címkék: politika filozófia

Olyan sok reakció született a riportomra, hogy inkáb egy bejegyzésben írom le személyes véleményem a dologról. Az a riport objektívan lett megírva, és nem is akarok belerondítani.
Tisztelt olvasók! A 2006-2007, és nagy valószínüleg 2008-as kormánybuktató tüntetések és egyéb megmozdulások egyszerűen feleslegesek.
Egyrészt kevés az ember. Az ország nagy része egyszerűen nem akar kormányt buktatni. Legalábbis nem így. Én személy szerint örülnék egy kormányváltásnak, mivel rossz vezetőnek látom Gyurcsányt, rosszaknak tartom a reformokat. Viszont ezt csak és kizárólag a demokrácián belül támogatom. Se puccs, se tüntetéssel kierőszakolt változás nem kell. Vagy rosszabbat kapnánk, (ha Gyurcsány lemond, ő nevezi ki az utódját. Kell ez nekünk? De ha kormányszinten lemondana, akkor győzne a FIDESZ. Szerintem nem ez a tüntetők vágya) vagy azonnal teljes rendszerváltást. Ez utobbi puccsal elképzelhető. Én pedig nem akarok szélsőjobbos (nevezhetjük radikálisnak is) hatalmat. Se szélsőballost. Én demokratikusat akarok! Ellenzem, hogy néhány ezer, esetleg néhány tízezer, de becsüljünk nagyon dúrván és esetleg százezer ember döntsön egy majdnem tízmilliós ország sorsáról.
Egyszerűen mindenki tudja, hogy ezekkel a tüntetésekkel semmit nem lehet elérni. Nem fog a kormány lemondani. Viszont amíg ezek folynak, vagy éppen a több biztosítós rendszer ellen tüntetnek, senki nem fog amiatt szót emelni, hogy az élelmiszer árak 20%-os növekedése és a fizetés 5%-os növekedése valahogy nem oké.
Igazából ezek a demonstrációk a kormánynak nagyon is jók. Ezért nem tartóztattak még le tartósan egy vezető személyt sem a radikális oldalról. Amíg a tömeg azt kiabálja, hogy "Elkúrtuk!", addig senki nem kiabálja hogy a reállbér csökken, az árak nőnek, mi pedig éhenhalunk. Itt az életszínvonal nem a Gyurcsány miatt van a béka segge alat, hanem azért mert birka módra hagyjuk. Sőt, belenyugszunk. Ide 100%-os béremelés kéne. angliába a munkanélküli segély kb. 800000 ft. Nyolcszázezer! Az árak kb. másfélszeresei a mienknek! És ha akármelyik kormány megfelelő támogatást kapna, és az éppen aktuális ellenzék nem arra tenné fel az életét, hogy a kormánynak alávágjon, akkor a kormány tiszteségesen kilophatná magát, és végre tenni is tudna valamit. Talán elérhetnénk egy kis színvonaljavulást. De így...
5 éve van MSZP kormányzás, és annyival nem élünk rosszabbul. Aki tenni akar a kormány ellen, az szavazzon ellene a 2010-es választásokon. Aki üvöltve a rendörök ellen akar harcolni, az menjen tüntetni. Aki a hazáért akar tenni, az dolgozzon és fizesse az adót. Akinek pedig szar az élete, az keressen valakit akit okolhat, (régi jó szokás szerint) ahelyet hogy megpróbálna ő maga tenni valamit egy jobb holnapért.
Engem is le lehet hazaárulózni. Sőt, le lehet zsidózni. Lehet megvetni, utálni, lenézni. És el is lehet gondolkodni azon, hátha mégis igazam van. Vagy legaláb azon, miért gondolom úgy a dolgokat, ahogy.
Hivatalosan is kijelentem: ahogy az életem, úgy ez a blog is keresztény, szocialista értékrendben gondolkodik. Külön mondatban leírom, hogy ehez a keresztény szocializmushoz egy nagyon erös hazaszeretet is párosul, csak nem akartam nemzeti szocialistaként jellemezni magam, mivel a náci, a hungarista, és a fasiszta eszmék nagyon távol állnak tőlem.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr18245947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.11.28. 21:54:01

Nyilván könnyebb tüntetni meg külföldre menni, mint itthon tenni az országért. Aztán majd meglátjuk.
süti beállítások módosítása