Utolsó kommentek

Egymás elfogadásáról

2008.01.15. 09:53 | Xinaf | 2 komment

Címkék: filozófia

Megtanultam megismerni önmagam. Végre megvan bennem az az önkép, amire minden embernek szüksége lenne.
Úgy érzem hatalmas szükségem lesz erre a friss "tudásra". Érzem már a nyomást, nem kell félni, észrevettem hogy egyre többen figyelnek fel erre az alig olvasott blogra.
Ha már így alakult, írnék is egy üzenetet:
Mindenkit nagyon szépen kérek arra, hogy ne akarjon meggyőzni arról, hogy a zsidók a testet öltött rossz. Biztosan nem fog sikerülni. Akkor meg minek pazarolná rám bárki értékes energiáját?
Persze jogos a kritika, hogy meggyőzhetetlen vagyok, és nem ingatnak meg mások érvei. Ennek persze csak annyi oka van, hogy nagyon szilárd meggyőződésem van a világról és annak működéséről. Kérdem én, ha valakit meg akarnék győzni, hogy vannak még dinoszauroszok, sikerülne? És ha tudományos dokumentumokkal bizonyítanám? És ha szakemberek nyilatkozatait mutatnám fel? Ugye akkor sem? Azért nem, mert a dinoszauruszok kihaltak.
Ugyanezt kérdem másik oldalról. Most vegyünk egy elvont példát:
Ha tudományos iratokkal, dokumentumokkal, tudósok szakvéleményével, és a bizonyítékok hiányával akarnám bizonyítani, hogy nem is volt trianon 1920-ban, de legalábbis biztosan sokkal kevesebbet vettek el mint mondják, hinne nekem valaki? Pedig csak tanuvallomások maradnának. Nem ismerős ez valahonnan?
Ez természetesen óriási baromság. Nincs olyan idióta a világon, aki tagadni akarná vagy tudná az 1920-as trianoni béke létét, és kegyetlen igazságtalanságát. Mert felháboríró eljárás volt. Ez nem vita tárgya.
Nos, ezennel kijelentem, hogy szerintem a holocaust is végbement, és pont. Ezen nincs mit témázni. És mielött valaki beírná, hogy milyen szemétláda vagyok, hogy trianont a holocaustal hasonlítom össze, hivatkoznék egy gondolatra Athinától (remélem nem sértem meg vele, ha tőle idézek):

"Úgy hiszem, hogy Magyarországon sokaknak meglehetősen leegyszerűsített ellenségképe van, melyet teljesen tévesnek gondolok. Igen, egyrészt azokra a magukat mélymagyarnak valló, fröcsögve zsidózó, elvakult hülyékről beszélek, akiknek többnyire fingjuk nincs a dolgok gyökereiről és a mélyebb összefüggésekről, másfelől pedig azokról, akik magukat az ellenkező oldal elhivatott élharcosaként azonosítják, és hasonló elvakultsággal, ugyanolyan ismereti hiányosságokkal köpködnek a magyarokra."
(http://blog.athina.hu/?p=3325)

Úgy érzem, nincs is mit ragozni ezen a témán. Én senkit sem kérek hogy értsen velem egyet, más ne kérje hogy osszam a nézetét. Elfogadás? Na? Benne vagytok?

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr15298042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Athina · http://blog.athina.hu 2008.01.15. 21:40:39

Én benne vagyok, de ez egyelőre hiú remény. Magyarországon az emberek 99,9%-a panaszkodik, sír, köpköd, mártírkodik és irigykedik. Ez van.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.01.16. 20:58:58

Megcélzom azt az 0.1%-ot!
Én idealista vagyok, aki biztos benne, hogy a legtöbb ember inkáb biztonságra vágyik, mint gyűlölködésre.
Aki blogot ír, szerintem abban reménykedik hogy sokan egyetértenek vele, elgondolkodnak az írásain, és megmozgatja másokban is azt a dolgot, ami benne nem nyugszik. Ha beletörődök hogy a magyar lakosság menthetetlen, akkor nem lesz miért írjak. Ha beletörődök hogy itt mindenki elvan a maga szemetében, akkor nincs miért tépnem a számat.
Ha meg nem törődök bele, akkor csalódások érnek. De ugyanakkor sok öröm és kellemes meglepetés is feltünik az életben, amikor elégedetten dölök hátra a székemben: "Igen, volt értelme megírni ezt a bejegyzést.
Ezért csinálom, és csinálom majd késöbb is ezt az egész szájkaratézást.
süti beállítások módosítása