Utolsó kommentek

Egy osztálytalálkozó története

2009.07.08. 20:34 | Xinaf | 3 komment

Tegnap, ezen a szép keddi napon sok dolog történt a világban, de minden eltörpül amellet, hogy a Katona József gimnázium retteget "C" osztálya pont erre a napra időzitette az osztálytalálkozóját. Én válaltam magamra a szervezés igencsak kellemetlen terheit, amit azóta többször megbántam, de nincs mit tenni, senki más nem volt válalkozó szellem.
Iszonyú sok iwiw-es üzengetés után, 16:00-ra, egy nem kicsit drága kocsmába szerveztem a talit, mivel hibás információ miatt azt hittem, hogy ott fog fellépni Eszes úr, és a zenekara: a Just Four! Gondoltam, milyen jó ötlet, ott összegyűlünk, és akiben van kis válalkozó szellem, az majd ottmarad, és együtt tombolunk. Nos, Eszes úr jelezte, hogy késni fog, és azt is, hogy a koncert nem ott lesz, hanem kb. félórányira onnan, egy másik kocsmába. Úgy voltam vele, tökmindegy, majd átmegyünk együtt, aki akar.
No, odaértem a hely elé, 15:55-re. Szerencsére pár perc múlva befutott Morvin kollega, így együtt várhattuk Ottó elvtársat, aki szintén előre jelezte, hogy egy 10 percet késik.
Állunk, várakozunk beszélgetünk, Ottó befut, még mindig várunk. Már több, mint fél óra telt el, és sehol senki. Közfelkiáltással megszavaztuk, hogy ide már senki nem fog eljönni, szóval ne is a drága kocsmába üljünk be, hanem egy közelben lévő, kb. fele olyan árú helyiségbe, és ott várjuk meg Eszes bácsit, majd telefonál ha nem talál. Közben azon röhögtünk egy sör mellet, hogy mekkora poén lenne, ha a többiek ott várnának az eredeti helyen... na, kb. ekkor szólalt meg, olyan 17:00-fele (nem tudom pontosan mikor) a telefonon, mivel Szandika hívott, ugyan hol vagyunk? Mondtam, hogy kimegyek elé, a krimo elött talizunk. Nos, nem egyedül jött, vele volt Hege és Kriszta is. Nagy öröm, megkönyebülés, boldogság, hát mégis eljött valaki!
Kicsit irónikusnak találtam, hogy miután kb. egy órát késtek a tisztelt hölgyek, még én lettem lebaszva, hogy miért nem voltam ott, de úgy döntöttem, poénként fogom fel a dolgot. :) Kb. átbeszéltük, kivel mi van, közben iszogattunk. Egy negyed-fél óra múlva megérkezett a basszerosok gyöngye, Eszes kartárs is, aki viszont a próbák miatt nem maradt soká. Őt Tibi váltotta, így stabilan megmaradt 7 állandó fő.
Az idő telt, a sör fogyott, a hangulat nem volt lapos. Megérkezett az egyetlen külsős, a MÜA-ból ismert Daróczi cimbora, aki voltaképpen a koncert miatt jött. Hamarosan el is hagytuk a helyiséget, és nekivágtunk a városnak. Tibi és Szandika búcsut intett, a többiek pedig jöttek koncertre.
Különös incidensek nélkül elértük a koncert helyszínét, ahol csak a biztonsági őr volt szerintem elég bunkó. A lányok nem is igen bírták a Thras-Core zenét, kimenekültek levegőzni, Morvin pedig azért, hogy rájuk vigyázzon (gondolom). Én végig maradtam, bár a tombolda elmaradt. Valahogy most a zenekar nem ütött akkorát, legalábbis nekem, másfelől pedig a hőség a szűk pincehelyiségben kb. elviselhetetlen, 40 fokot közelítő volt.
Koncert után a lányokat Morvinnal együtt elkisértük, legalább a BKV járatig (az egyikük Újpest magasságában, a másik Ürömön lakik, így talán érthető, hogy este 11 fele nem vittük őket haza), amennyire tudom, gond nélkül hazajutottak. Ránk még Morvinnal várt egy igazán hosszú, hosszú séta hazáig :)

Összefoglalás: Mindenkinek köszönöm, aki eljött. Nagyon haragszom azokra, akik szartak arra, hogy valamit reagáljanak. Aki szólt hogy nem jön, az korrekt volt. Sajnáltam a dolgot, de el tudtam fogadni. Aki biztosra mondta, hogy ott lesz, de egyszerüen elfelejtette, mikor is van, azon csak mosolyogtam. Aki biztosra mondta, hogy jön, és minden üzenet nélkül nem jött, arra csak legyinteni tudok. Aki azt mondta, nem ér rá, de mégis eljött, az kimondhatatlan örömet okozott. És igazából boldog voltam, minden egyes embernél, külön-külön, aki ott volt!
Szóval köszönöm, hogy eljöttetek. Legközelebb okosabb leszek, és megadom a telefonszámomat is, mert azt hülye módon elmulasztottam, igaz, senki sem kérte el.
Katona József, retteget "C", forever!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr191235003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Najiva 2009.07.10. 16:16:19

Kedves Xinaf!

Szerintem tök jó dolog, hogy legalább ennyien is ott voltak a volt osztályodból.Mi a szakközepes osztályommal ennyi főt tuti nem tudnánk összehozni.Bár az is igaz,h én közülük 2, max 3 emberre lennék kíváncsi:) De azt sem tudnám elképzelni,h egy MÜA-s találkozón többen lennénk, csak a keménymag:D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.07.10. 23:32:04

Én ott lennék, ezt megígérem:)

Morvin 2009.07.11. 19:42:43

Xinaf én hálás vagyok azért, mert megszervezted az osztály találkozót! Szerintem pozitívan sült el. A következőben szívesen segítek.(több szem többet lát) Így kevesebb hibát fogunk véteni:)
süti beállítások módosítása