Utolsó kommentek

Én nem leszek a szürkék hegedőse

2019.09.22. 09:46 | Xinaf | komment

Címkék: politika harag

Pedig azt hittem, soha többé nem fogok már blogolni.

Több, mint egy évvel ezelőtt írtam az utolsó posztomat. Azóta munkahelyet váltottam, várom, hogy megszülessen a kislányom, és legfontosabb: a digital-social életemet áthelyeztem a Facebook-ra.

Azonban egy ideje igyekszem minél kevesebb indulatot kavarni a cybertérben. Volt idő, nem is rövid, mikor élveztem a konfliktusokat, de belefáradtam, és már nem okoznak örömöt. Ez az egyik oka, hogy nem írtam ebbe a blogban sem: az alapszabály, miszerint MINDEN esetben igazat írok, ami bennem van - hiszen ez az Én világom! - nem változott. De megbántani sem akartam senkit, és sokszor bántó vagy sértő volt ami bennem van. Szóval miért is írok akkor most mégis posztot?

Kövér László elvtársat (igen, a Fidesz alapító, egykori MSZMP segédmunkatárs, Soros ösztöndíjas Kövér László, aki jelenleg az Országygyűlés elnöke) meghívták a Reformátusok Szárszói Konferenciáján tartott kerekasztal beszélgetésre. Ezzel nincs is baj, én sose tiltakoztam az ellen, hogy egyházi vezetők akár letegyék a voksukat egyik politikai oldal felé (a hogyan más kérdés).

Ezen a konferencián a házelnök úr elmesélt egy érdekes anekdottát:

"Volt aki azt mondta, hogy holnap választás van. De aki nem jó felé szavaz, az a következő héten ne jöjjön templomba, csak azután, miután jó alaposan meggyónt. De ő nem fog feloldozást adni, mondta a plébános úr. Tehát hozzá ne jönnek gyóni, mert ő nem fog feloldozást adni."

Első lépésben reménykedem, hogy ez a sztori egyszerű népi legenda, és nem igaz. Reménykedem ebben, de nem hiszem. Sajnos tudom, hogy létezik egy ilyen nézet a katolikus egyházban. 

A történetben szereplő "plébános úr" nyilván a Fidesz-KDNP-re utalt "jól szavazni" alatt. Én jelenleg egészen biztosan nem szavaznék rájuk, és ha ő lenne a papom, minden további nélkül elmennék a misére, sőt, áldoznék is. Méghozzá egyyzerű okból: nem történt bűn. És ha nincs bűn, miért ne áldozhatnék?
Erre az indoklás az, hogy olyan pártra szavazni, aki nem tartja be a keresztény értékrendeket, bűn. Én úgy látom, ezek egyike a Fidesz, így ismételten nem érzem bűnnek rájuk szavazni.

Aztán nem sikkadhatunk el az felett sem, hogy a feloldozást nem a pap, hanem Krisztus adja. Igaz, a papon keresztül, de ne gondolja már senki (főleg nem egy pap), hogy megtagadhatja a feloldozást, mert neki nem szimpi az, akire a hívő szavazott... mi lesz a következő? Aki nem az atya kedvenc focicsapatára szavaz, az nem áldozhat? Elég a Fideszre szavazzak, vagy dolgoznom is kell a pártért, ha üdvözülni akarok? Elég-e a Fideszt támogatnom, vagy az ellenzéket ócsárolnom is kell a Mennyekbe jutáshoz? Veszélyes dolog, hogy a saját értékrendemet az egyedüli keresztény értékrendként, az egyedüli helyes értékrendként könyveljem el, belegondolva. A történetben szereplő atya a nem Fideszre való szavazást súlyosabb bűnnek minősítette, mint a házasságtörést, a hazugságot vagy a lopást, legalábbis felteszem, ezen gyakoribb bűnöket nem hagyja feloldozatlanul... sőt, saját értékrendje szerint nem a Fideszre szavazni egy súlyban van a Szentlélek káromlásával. Ééééérdekes.

Gyakorlatilag kimondtuk, hogy az a jó katolikus, aki a Fidesz-KDNP-re szavaz. Hogy itt és most a bal-liberális oldal egyház és vallás ellenességére válasz a jobboldal szélsőséges vallásossági köntöse, vagy a szélsőséges vallásosság köntösére reakció a vallás és Istenellenesség, azt nem tudnám biztosan megmondani, de hogy mindkettőből elegem van, az bizos. 

Nagyon elegem van abból, hogy nincs politikai képviseletem. Hogy a "Fideszességgel" vagy az "ellenzékiességgel" be kell vállalnom a teljes csomagot, különben a "saját oldalam" tép ízekre. Ha ma Fideszes akarok lenni, gyűlölnöm kell a migránsokat, el kell hinnem, hogy Mészáros Lőrinc tényleg ennyire okos és tehetséges (tehát én egy idióta vagyok, hiszen az összegyűjtött vagyonom az övének az egy milliomod részét sem éri el, azaz a képességeim mérhetetlenül az övé alatt vannak), el kell fogadnom, hogy a gyerekeknek jót tesz ha van 9-10 órájuk is akár egy nap, stb,

De ellenzékinek lenni is szar, mert akkor el kell hinnem ismét, hogy ez az összefogás most már végre eredményes lesz, és azt is, hogy jobb kormányzás lesz majd egy négy-ötfős, nem megegyező értékrendű csoport vezetése alatt. El kell fogadnom, hogy Gyurcsány Ferenc egy jó lehetőség. És a legfontosabb: utálnom kell az egyházakat és a vallást. Mert ha nem teszem, akkor lehet, mégis a Fidesz embere vagyok.

Hát nem. Mészáros Lőrinc egy stróman, az Egyház azonban továbbra is Krisztus teste a szememben. Nem gyűlölöm a migránsokat, de nem kedvelem se Karácsony Gergelyt, se Gyurcsány Ferencet. Nagyon utálom a jelenlegi kormányt, és nem hiszem el, hogy ez a mostani összefogás majd sikerre jut. Az tetszik a legjobban, hogy maguk az ellenzéki politikusok sem. Igazából győzni nem is cél. Iszonyú magas fizetésért kritizálhatják a kormány a parlamentben, felelőség és a szükséges tőke megteremtése nélkül. Hülyék lennének tényleg kormányzásra törekedni.

Hogy úgymondjam, meglehetősen elégedettlen vagyok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr2415158114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nárcisz kutyus · http://odamondogato.blog.hu/ 2019.10.13. 11:22:14

Az életben a legritkább esetben lehet csak tisztán a jó és a rossz közül választani. Legtöbbször a kisebb rossz és a nagyobb rossz a választási lehetőség. Ezért igaz, amikor az egyház azt mondja. hogy a fidesz a legkisebb rossz és a keresztényeknek, ha üdvözülni akarnak, a fideszre kell szavazniuk, mert a balliberálisok a nagyobb rosszat, sőt a végső rosszat képviselik!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2019.10.14. 22:36:44

@nárcisz kutyus:
"Boldog Karácsonyt kívánok."
Orbán Viktor

nárcisz kutyus · http://odamondogato.blog.hu/ 2019.10.14. 22:48:01

@Xinaf: Majd lesz neked Karácsony, ne félj: csóré,- mert ez sunyi képű majom kipucolja a kasszát addigra!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2019.10.14. 22:50:05

@nárcisz kutyus: Finomítsd a stílust, mert letiltalak a francba, aztán megint évekig nem lesz kivel beszélgetned a cybertérben :)

nárcisz kutyus · http://odamondogato.blog.hu/ 2019.10.14. 22:54:34

@Xinaf: Nekem te nem parancsolsz és nem is fenyegetőzhetsz! Nyugodj meg, van kikkel beszélgetnem bármikor és bárhol!
süti beállítások módosítása