Utolsó kommentek

Találj melót, bazd meg!

2010.11.03. 14:11 | Xinaf | 8 komment

Címkék: harag

De hogyan?

Könyörgöm, mint minden nap, ma is felmentem a legnagyobb álláskereső oldalra, amit most pont nem fogok reklámozni. Mit látok?
Mivel biztonsági őr szakmával is bírok, és a médiába jutni egyelőre nekem lehetetlen, ezen a szakmán belül keresgélek elsősorban.
A hírdetések háromnegyede alapvetően állás keresés. Nem kínálat. Oké. A másik fele, amit állást kínál, valahogy így fest:

A - Remek munkalehetőség, versenyképes fizetés, kiváló munkakörülmény. Jelentkezni lehet honlapunkon, a www.XYAKÁRMI.hu-n.
Én pedig felmegyek, és kidob egy kereső oldalra, ahol van vagy ezer állás, néha a legfrisebb is 2009-es, mindenféle szakmában. Láttam már lakatost, autótesztelőt, stb. Vagyomőri vagy van, vagy nincs. Sok esetben még össze sem gyűjtik, hanem sima google álláslinkeket villogtat az oldal. Hát a kurva anyjukat!

B - Álláslehetőség Bikalikapusztai bevásárló központunkba.
Ez nem érint a távolság miatt.

C - Fegyveres biztonsági őrt keresünk/Kutyás biztonsági őrt keresünk...
Kár, hogy nincs se fegyvervizsgám, se kutyám...

D - Vagyonőri állásajánlat, jelentkezni a 06-X-sokfurcsaszám telefonszámon.
Oké, felhívom. Ekkor:
1. Nem veszik fel soha, és nem is hívnak vissza.
2. Felveszik, de sajnos már nem aktuális.
3. Felveszik, és megmondják, hogy fáradjak be az irodájukba. Nem, nem ám azonnal az irodájuk címét írták volna le... és szerencsés esetben létezik a cím, mert fordult már elő, hogy nem is létezett a megadott utca, de még hasonló sem!

E - Vagyonőrt keresnek, legaláb 3 nyelvtudással, minimum középfokon, sok éves tapasztalattal, referenciával.
Jó, hogy egyetemi tanári végzettséget nem kérnek.

Azt hittem, mi sem könyebb, mint vagyonőrként elhelyezkedni. Nos, csak ne az interneten próbálja az ember...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr622419758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts 2010.11.03. 17:34:43

Hát igen,én sokat szívtam anno az álláskereséssel...nem egyszerű tém az tuti,főleg nem itt Magyarországon:S
Viszont a fegyvervizsgát szerintem érdemes lenne megcsinálnod! Ha gondolod,tudok ajánlani egy helyet,ahol kellemes környezetben,baráti áron tudsz lőni(gyakorolni) majd vizsgázni:)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2010.11.03. 18:22:12

@Hilts:
Mindenképpen érdekel!
Mennyi a baráti ár?

Hilts 2010.11.03. 19:36:24

Húú,hát így fejből meg nem mondom neked, de dobom a linket:

www.ervagunclub.hu/

Kiora 2010.11.03. 23:16:08

Xinaf!

Először is: Üdvözöllek a Magyar Paradicsomban (ha tudnám áthúznám: Narancsban).

Ad 1 .: ha interneten nem találsz munkát, úgy maximum protekciós segítséggel fogsz tudni elhelyezkedni. ... Félre ne érts: nem elkeseríteni akarlak, de... itt most nagyon sok "tény" következik, amiket nem fogok begépelni, de sajna evvan. Nem kell szeretni, sőt inkább utálni kell ezt az egészet, de hidd el megértelek, ám így sem tudok "boldogabbat" mondani.

Ad 2.: tényleg érdemes lenne letenned a fegyver alap vizsgát. De ehhez tudnod kell: kibeba drága a lőteres gyakorlat (2004-es árak: '22-es töltény: egy doboz 800 - a legolcsóbb, félótómata (mondjuk parabellum) 3000 ft/ 50 db és ehhez még számold hozzá a fegyver kölcsönt (mint mondjuk egy könyvkölcsönzést), meg a lőtérhasználatot, nem beszélve a lőállás használatának díjára.) De mindent összevetve nagyjából egy tízesből jössz ki per alkalom. NA EZEN! Ha van kellő kapcsolati tőkéd, akkor tudsz módosítani, akár úgy is, hogy ne kelljen fizetned.
VISZONT! A fegyver-vizsgát, csak "rendőrségi felügyelettel" tudod megcsinálni. A fegyver alap vizsga díja 20 vagy 25 ezer forint. Ez abból áll, hogy ahol csinálod, kiszáll pár - mondjuk - brfk-s és leoktatnak neked egy elméleti anyagot, majd egy "fél-gyakorlati" anyagot, ami abból áll, hogy mutatnak fegyvereket (maroklőfegyver, puska) és konkrétan helyben megtanulod, hogy mi-micsoda, mennyire lő, mennyi joul, hány méter, stb., stb.,stb... aztán (mondjuk kajaszünet) egy kis idő múlva meg megírod az írásbelit, elregéled a szóbelit, majd mész gyakorlatra, ahol is egy 22-essel kell lőnöd 2! db-ot. No nem áll célba, csak úgy a fűbe, az már tök mindegy. A lényeg, hogy iszonyat primitív az egész vizsga (és ha előre érdekel az elmélet, úgy csak írj mélt mert még meg vannak a jegyzeteim és hatályosítani is tudom neked őket :D), de mivel "központi" ezért mindenképp készülj úgy 20-25-re....

Remélem érthető voltam ^_^"

Kiora, aki 2004-ben csinálta meg a fent elemzett vizsgát

Morviniuszka 2010.11.04. 13:36:32

Ugyan ebben a cipőben járok. Én már barátkozok a kötéllel. :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2010.11.05. 02:06:15

@Kiora:
"Xinaf blogger most tudta meg, hogy a fegyvervizsga letétele 20. 000 ft felett van.
- MENNYI??????????
Fegyvervizsga. Bármikor bejöhet..."

@Morviniuszka:
A kötél olyan 20. századi... inkább nézzünk Győzike show-t, az sem akármilyen öngyilkossági kísérlet...

Hilts 2010.11.05. 20:06:18

@Kiora: Nem akarok ,,szemét" lenni,de engem érdekelne a fegyvervizsga...tudnál segíteni esetleg ( jegyzet,tapasztalat,stb.)
Előre is köszi!

Kiora 2010.11.15. 15:00:21

@Hilts: megpróbálom elővarázsolni a régi füzetem, ami tekintve, hogy lakáson belüli költözködés volt nem lesz egyszerű :D ... ha sikerrel járok - amit remélek - akkor elviszem a blogtalira.
süti beállítások módosítása