Utolsó kommentek

Egyház és politika

2012.02.22. 16:34 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: politika vallás

Előre is elnézést minden kedves olvasómtól, de ez politikai bejegyzés lett. Nem szép dolog ilyen témát elővenni nagyböjtben, nem is lesz gyakori, de már régóta foglalkoztat.

"Szokták mondani, hogy az egyházaknak nem kellene politizálni, nem kellene a szószékről propagandát folytani az egyik oldal mellett. A másik oldalról azt halljuk, hogy az egyház erkölcsi kötelessége, hogy az általuk képviselt értékeket próbálják erősíteni."
(Forrás: www.informacio.blogter.hu 2008-as írásából)

Mindkét nézőpontban van valami. A magam részéről, úgy gondolom, hogy a mértékkel, illetve a mértékletesség hiányával vannak gondok.

Abban semmi rosszat nem látok, ha akár egy pap vagy egy lelkész a Fideszt dicséri. Hiszen, én magánemberként is dicsőíthetem akármelyik pártot. Sőt, Pataky Attiláról vagy Fábry Sándorról mindenki tudja, hogy Fideszes, és ők is nagyon erős befolyásoló tényezők.
Tehát önmagában semmi hibát nem találok abban, ha egy pap akár nyíltan vállalja jobboldali nézeteit.

A gondom ott kezdődik, mikor szidalmazni kezdi a baloldalt, vagy a baloldali embereket.
Szóval, az teljesen jó, hogy "Kedves testvérek, a Fidesz olyan keresztény értékeket képvisel, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Semelyik más párt sem fordít ennyi figyelmet a keresztény erkölcsiségre... stb."
De az viszont teljesen rossz, hogy: "Mondjuk ki, aki még mindig képes az országot szétlopó, exkommunistákat sorakoztató hazaárulókra szavazni (MSZP), az maga is hazaáruló!" De olyat is hallottam már, hogy aki keresztény, az a Fideszre szavaz, és az MSZP vallási tagozatának a tagjai majdhogynem az antikrisztus bábjai.

Félreértés ne essék, én aztán nem támogatom az MSZP-t. Nagyon nem. 8 évig nem csináltak semmi értelmeset. De, ha most szavaznom kéne, különben agyonlőnek, hát elöbb szavaznék az MSZP-re, mint a Fideszre. Mert moralitás, erkölcs, vagy más hasonló ugyan egyik pártban sincs, de a Fidesz többet ártott nekem 1 év alatt, mint az MSZP 8 alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr814172882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása