Utolsó kommentek

Magyarország, 2007 vége felé

2007.12.06. 16:33 | Xinaf | 1 komment

Címkék: politika filozófia

Több, mint ezer év történelmével terül el Európa közepén Magyarország. Állandó viszályoktól tépve, megszálás, szar vezetés és állandó pártokra szakadás által végigkisért történelemmel.
Lehetne jobb és rosszabb is. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk! Népünk minden hibájával együtt azt mondom, nem bántam meg hogy ide születtem. Szerintem azon kevesek közé tartozom, akik elmondhatják: szeretik a hazájukat, de mégsem hisznek a hungarizmusban.
A baloldaliak is szeretik a hazát. A jobboldaliak is szeretik a hazát. Sokan gondolkodnak azon, hogy kimennek melózni külföldre, de kevesen maradnak kint. A 2007. év végén a magyarok nagyobbik fele itt él.
Pedig máshol talán jobb lenne. A fizetés angliában vagy az USA-ban közel hétszerese, az árak meg másfélszeresek. Mit keresünk még itt?
Szerintem ahhoz, hogy a hazám szeressem, nem kell Árpádsávos lobogó, nem kell nagymagyarországos jelvény, és nem kell gyűlöljem a zsidókat. Viszont nem árt ismerni a multunk és a kultúránk, és most elsősorban nem a világháborúra gondolok. Fontos az is, de messze nem a legfontosabb.
Ameddig semmit nem tetünk, hogy jobb legyen itt élni, addig ne másokat tegyünk felelőssé! Sokkal könyebb kijelenteni, hogy felvásárolják az országot, vagy éppen kimenni tüntetni, mint dolgozni, tanulni. A főváros különböző részein okozott károk pedig kimondottan ártanak az országnak.
Szeressük a kultúránkat, és engedjük hogy mások is szeressék a kultúrájukat. És miközben egy jobb világról álmodunk, hagyjuk ki a kiírtott népek listáját. Aki fél, hogy kihal a népesség, az házasodjon, szaporodjon!A szüleim ötünket neveltek fel. Sose voltam gazdag, de jól éltem és jól élek. Aki fél, hogy aláássák a kultúrát, az ne nézze a TV-t. Akinek nem tetszik amit írtam, az ne olvassa a blogom, ezenkívül kiáltson ki liberálisnak, kommunistának, hazaárulónak, és aminek akar.
Aki pedig máshol jobb jövőt lát, az távozhat.
Könnyű külföldről elmondani mi a helyes ebben az országban!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr93254547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.12.06. 21:43:54

Na, most végre szívemből szóltál...
süti beállítások módosítása