Utolsó kommentek

Büntethető lesz a holokauszt tagadása

2010.03.11. 12:31 | Xinaf | 4 komment

Címkék: politika filozófia holokauszt

Eldobom az agyam! Ez neveteséges, kérem szépen!
Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok holokauszt tagadó. Sokszor felléptem már a jelenség ellen, az előbbi linken túl ITT is. És még más írásaimban is. De ez a törvény nevetséges!
Egyrészt, a holokauszt árpilistól hivatalosan is Isten fölé emelkedik, mivel Istent tagadni szabad, a holokausztot nem. Másrészt, megnéztem a törvény írott betüjét:

269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 

Tetszik érteni? Ha igen, akkor válaszoljon már valaki pár kérdésemre:
1. Mi is pontosan a "nagy nyílvánosság"? Ez a 30-40 fős olvasottságú blog az? Vagy egy kocsma közönsége az? Esetleg egy asztaltársaság az? Van erre definició?
2. Ha egy zsidó szervezet elkezd kutatni a témában, az önmagában kétségbe vonja a holokauszt hivatalos álláspontját? Hiszen miért kutatnánk valami után, amit minden további nélkül hiszünk? Megnéznék egy tárgyalást egy nagyszakálú zsidó rabbi ellen, mert tagadta a holokausztot...
3. Sérti a törvényt az a weboldal, ahol tagadták a holokausztot a törvény érvénybe lépése elött?
4. Volt ennek a törvénynek akármi értelme? A kurucinfó ezután is tagadni fogja, és nem lesz belőle semmi.
Szerintem a holokausztot tagadni felesleges ostobaság, ahogy ezt már többször is leírtam. De ez a törvény engem legalább annyira felháborít.
Mesterházy... hát gratulálok. Gyönyörű törvényt terjesztettél fel. Nevetséges, szánalmas, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr451831086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SlyZero 2010.03.16. 10:37:49

„ (2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.”
Magyar alkotmány XII. fejezet 70/G. §

Nyugodtan játszadozhatunk a szvakkal, de ez akkor is azt mondja ki, hogy a holokauszt megtörténtét, vagy meg nem történtét nem lehet törvényileg szabályozni.
süti beállítások módosítása