Utolsó kommentek

Párkapcsolat, lányok, fiuk

2008.04.30. 23:55 | Xinaf | 2 komment

A napkban mondtam irónikusan egy ismerősömnek: "Itt az ideje összeszedni a következő 4 hónapos kapcsolatomat..."
Persze egy kapcsolat nekem se ennyi. Nem egy legyintés. Nem egy időtöltés.
Az társaságomon belül az én kapcsolataim elég rövidek. És emiatt a saját önfejűségemet is okolhatom. Nem igazak a vádak, miszerint nem vagyok tekintettel a másikra, vagy nem vagyok kompromisszum képes. Inkáb úgy fogalmaznék, hogy máshogy.
Nekem pl. nagyon fontos dolog az intimszféra, a kis külön életem. És ha ebben korlátoznak, a leányzó iránt érzett szerelmem egy idő után eltűnik. Én is szeretek sok időt tölteni a párommal (már amikor van párom), egy jó haverom meg is jegyezte, hogy amikor barátnőm van, soha nincs időm rá. Még ezelött az egyik exem azt vágta a fejemhez, hogy nem törődtem vele eleget. Az igazság pedig össz-vissz annyi, hogy elkötelezett vagyok az ügy iránt, amiben részt veszek. Azaz, ha én a haverokkal, barátokkal vagyok, akkor oda a legkevésbé sem hiányzik a barátnőm. Ha a barátnőmmel vagyok, akkor nem akarok mást látni, csak őt. És persze szívesen csinálok én közös programot is, ha mindkét fél vevő rá. Nekem nagyon fontos, hogy a szeretteim megismerjék a barátnőm.
És lehet mondani, hogy önző vagyok. Lehet, csak nem lesz igaz. Pusztán úgy érzem, hogy mindenkinek kell legyen egy kicsi magánélete. Igenis találkozzon ő is a barátnőivel, szervezzenek csajbulit, és én is mehessek kanbulira.
Egy kapcsolat csak így működik. Én személy szerint írtózok attól, ha valaki fojtogat a szeretetével. De még jobban iszonyodom attól, ha nevelnek...
Tisztelt hölgyek, én pontosan tudom például, hogy ti manipuláljátok a pasikat. És csöppet sem bánom, amig jól csináljátok. Én is tetszeni akarok a barátnőmnek, tehát ha ő érzékelteti velem, hogy szerintem jól festek X ruhadarabban, akkor igyekezni fogok úgy öltözködni, ahogy az ő kényes izlése megkívánja. Viszont ha közli, hogy mit vegyek fel, akkor max bennem megy fel a pumpa, a ruhadarab marad a szekrényben...
Ugyanígy vagyok mindennel, a beszédstílusomtól kezdve a blogba írtakon át a kimondott véleményemig.
Ellentmondásos módon én kimondottan igénylem, hogy a lány akit mellém rendelt az élet, jelezze mit akar, csúnya szóval bizonyos mértékben irányítson. Mivel nem vagyok gondolatolvasó. Csak ahogy feljebb leírtam, ezt az utat ki lehet jelölni íjjal és rakétavetővel is. A rakétavető hatásosabbnak tűnik, csak éppen Xinaf már a hangjától is visszabújik a betonbunkerébe, míg a nyilat jó eséllyel észre sem veszi, csak valami tudatalatti ok miatt megy utána.
És persze a párkapcsolat alapja: a hűség. Én valójában nem vagyok féltékeny tipus. Elég gyorsan és könnyen felkapom a vizet, ha életem párja arról beszél hogy melyik srác milyen helyes, hogy rámászott a múltkor, és hogy mindig udvarol, de mielött kinyítnám a számat, már le is higgadtam. Tehát alapvetően elhiszem, hogy aki velem jár, az engem akar. Ezt természetesen viszont is elvárom. Ide kapcsolódik, hogy engem másik sráccal féltékennyé tenni nagyon hülye ötlet, mivel én maximum szakítok, de jobban teperni semmiképpen nem fogok. Persze szomorú és bánatos leszek, örjöngök, dühöngök, átkozódok. De alaplevem, hogy a cél a másik boldogsága, és ha velem nem tud boldog lenni... És ha én egyszer szakítok, akkor nálam nincs újrakezdés. Akkor ott valaminek vége. Én nem jövök össze kétszer egy lánnyal.

Igazán kiváncsi lennék hölgy olvasóim véleményére erről az írásról. Úgy érzem valamit kihagytam, de akármennyit is írok, az érzés nem változik. De talán ha reagálhatok felvetett gondolatokra, eszembe jut mit is hagytam ki...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr82449388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akara · http://ejtukre.tar.hu/ 2008.05.01. 11:54:12

Szia!
Mivel külön kérted hölgy olvasóidat, hogy írjanak, hát én írok. Nos, nem fogok itt neten személyeskedni, arra ott van az MSN (illetve ott volna, ha lennél... :P), de azt azért megmondom, hogy vannak ennek az írásodnak olyan pontjai, amit - szerintem - meg tudnék cáfolni.
Egyébként az utóbbi hónapokban azt hiszem eleget gondolkoztam, sokmindenen (nem, most nem politikán :P), úgyhogy esedékes lenne valamikor beszélgetni egy kicsit, akár MSN-en, akár személyesen. :)
Remélem, majd írsz valamikor... Addig is kellemes időtöltést! :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.05.01. 17:31:49

Ugyan, ki vagyok én, hogy ellentmondjak?:)
Meg lehet cáfolni, és akár találkozni is lehet velem, ellenben msn-en nincs se időm, se lehetőségem különösebben sokat lenni.
Amúgy ez az írás nem az Angyalal való együttjárásom. Mármint nem csak. Persze az is, de általánosságba írtam meg.
Igazából a fent leírtakat megcáfolni 100%-osan csak olyan ember tudná, akivel együtt jártam (pl. Angyal). Mivel egyik ex barátnőm se olvassa a blogom (van aki utálja a blogokat, és van aki haragszik rám) ebbe nem bízok különösebben...
Az msn-t már csak azért se tartom jó ötletnek, mert ott mindig összeveszünk, ha ez a téma előkerül. De akár ide is lehet írni minden észrevételt, ezért írtam külön le. (Pedig általában nem szeretem, ha a blogomon folyik a vita...)
süti beállítások módosítása