Utolsó kommentek

Abszurdisztáni váróterem

2008.08.08. 14:12 | Xinaf | 3 komment

Köszöntelek kedves vendég, itt a korlátlan lehetőségek hazájában!
Itt aztán tényleg lehetsz önmagad! Megmutathatod ennek a szánalmas világnak, hogy mekkora egyéniség vagy! Gyakorlatilag mindegy, hogy kopasz fejü, bomberdzsekis, fehérfűzős skinhead; hosszúhajú, feketeruhás rocker; tarajos, szakadt punk; márkás polós, suhogós nadrágos diszkós; bőgatyás trágár rapper; vagy izlés szerint levasalt hajú, életunt emo vagy-e. Minden okod meglesz rá, mert megtalálod, hogy miért utálhatod a többieket. nyugodt szívvel fikázhatod a többi zenét, amit még sose hallgattál, és érezheted magad egyéniségnek, húszezer hasonszőrű társaddal együtt.
Akármit választasz, megérteni úgyse fognak. Ez a sorsod, és mivel ezt elég nehéz feldolgozni, hát alkoholba fojtod a torkodat szorongató bánatot.
A szülők se értenek meg. Ezt szimbolizálja az anyád és apád pénzén vásárolt bakancsod, vagy edzőcipőd.
Az emberek mind csak téged bámulnak. Nem érted miért, de olyan rosszul esik, hogy feltünő divatbazár felszerelésedben odalibegsz az illetőhöz, és "mit bámulsz, köcsög?" érdeklődés közben mellbe taszítod. Három-négy társad helyeslően fog úgyis csatlakozni hozzád.
Én rocker vagyok, és én is éreztem legaláb egyik-másik pontját ennek a szélsőséges példának. Magamon éreztem, mert én is ilyen voltam, nem szépítem (na jó, nem kötekedtem). Viszont lenézem azokat, akik képtelenek alkalmazkodni, és gyakorlatilag felnőt, szavazőjoggal rendelkező polgárként még mindig ezen a szinten vannak. Ilyenek dobálják meg szerencsétlen No Thanx-es gyerekeket a koncetrjükön, ilyenek miatt vannak az éjszakában verekedések.
Magam bőrén tanultam meg, hogy rocker is lehet szemétláda, és diszkós is lehet aranyszívű ember. Mert bár a zene formál, de nem kizárólagosan. És ritka amikor valami egyértelműen káros, vagy egyértelműen helyes. A világ is sokféle, az emberek is sokfélék. Itt a lehetőség kicsit gondolkodni ebben a rohadt nagy szabadságban!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr97606844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rébék · http://rebekah.blogol.hu/ 2008.08.08. 19:59:40

Nos, igen. Ezekben mind nagyon igazad van, a ' Három-négy társad helyeslően fog úgyis csatlakozni hozzád.' problémáját pedig az antifaces egyik videója is feldolgozta, amin bizony igensokat nevettem.
És valóban, nem a zenei ízléstől függ, hogy valaki milyen ember. Erre tudok egy nagyon jó példát, miszerint drága családommal nemrégiben meglátogattuk a nagyszakácsi össznépi parádét, ahol természetesen az egyik fellépő feltétlen- élve a közhellyel- egy tuc-tuc -ra ugráló, nyári szerelmekről vinnyogó párocska kellett legyen. Hogy nevesítsem : a Josh és Jutta nevezetű sztárformáció.
A koncertet végigröhögtem, de amit utána tapasztaltam, az igen kellemes meglepetésként ért.
A falut nagy százalékban kisebbségi családok lakják, természetesen sok kisgyerekkel. A legtöbbjük persze ott ugrált az első sorban, és ordította, hogy 'zakatol a szívem' meg, hogy 'jólnyomod Jutta!'. És ugyanilyen tolongás volt tapasztalható a koncert után, a 'művészbejáró' előtt, ahol fotóra és aláírásra váró gyerekek és idősebbek kiabáltak izgatottan. A lényeg pedig: a 2 illető nagyon barátságosan, kedvesen osztogatta az autogramokat, fotózkodott mindenkivel, stb. stb. Tényleg meglepődtem. :)
A 'zenéről' pedig annyit, hogy akár tetszik, akár nem : a nagy többség ezt igényli, és ennek persze eleget kell tenni.

Jahm, a tömegben amúgy felfigyeltem egy fiatalemberre, aki ugyan olyan lelkesedéssel ugrált a JésJ koncerten, ahogy az utána következő nosztalgiabanda fellépésén, amely pedig ac/dc-vel, deep purple-el, és egyéb finomságokkal szolgált nekünk. :)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.08.09. 01:26:14

Valahol olvastam egy jó cikket a szubkultúrákról és az azokhoz tartozásról, mint a társadalmi szocializáció egyik lépcsőjéről. Ott valami olyasmit fejtegetett a szerző, hogy a valamilyen szűkebb csoporthoz való tartozás vágya természetes, és általában elősegíti a társadalomba való beilleszkedést. Persze előfordulhat, hogy kórossá válik a dolog, és (ezt már én teszem hozzá) ilyenkor néha csak a lapát segíthet... és párszor annak is csak az éle...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.08.09. 21:18:40

Rébék: Valóban az antiarcok szülték ezt a bejegyzést! Ők valami különleges frappánsággal fogalmaztak (ahogy szoktak) ebben a témában is!
Alister: Nem a csoporthoz tartozással van bajom, hisz magam is tartozok valahova... hanem az általad említett kórossággaé!
süti beállítások módosítása