Utolsó kommentek

Körlevelekről

2008.08.16. 22:04 | Xinaf | 1 komment

Na igen, megérdemlítek ti is, hogy ne csak szomorú dolgokról kelljen olvasnotok... Malkáv blogján született anno egy írás a körlevelekről, amire szerintem sikerült egy jópofa kommentet szülnöm, mint amolyan paródiáját ezeknek a felesleges baromságoknak, mint a körlevél:

"Gazsi egy jólmenő cég elnöke, akinek egyetlen vágya az volt, hogy rabszolgákat tarthasson egy saját szigeten. Hosszú éveket áldozott arra az életéből, hogy az alulfizetett munkásokat törvényes keretek között addig dolgoztassa, amíg bele nem döglenek a melóba, így minél több pénzt hozva. Gazsi láthatóan készült a nagy álma beteljesítéséhez. Már a szigetet is megvette amikor beköszöntött a katasztrófa...
Gazsi megvásárolta unaloműzésnek a Word of Warcraft nevű mmorpg-t. Csak kikapcsolódni akart, mert nehezen viselte, hogy munkásai egy nap nem tudnak 26 órát dolgozni, és a streszt le kellet vezesse. Nade itt jött a baj: a wow minden idejét elveszi Gazsinak!
Mi Gazsi jóakarói vagyunk, és a szívünkön viseljük ennek az aranyembernek a sorsát!
Küld tovább ezt a levelet 230 embernek, 20 másodpercen belül. Minden egyes levélel csökkented az internet letöltési sebességét, így talán Gazsi is feláll végre a rohadt géptől... ezenkívül ha sikeresen elküdted 20 másodpercen belül 230 embernek a levelet, a szerelmed 1000 éven belül bevalja, hogy szeret, megnyered a főnyereményt az ötös, hatos, hetes és nyolcas lottón, és segítesz egy rákos kislányon is!
Viszont ha nem teszed, és megakasztod a láncot (elég ha egy ember kimarad!), akkor lerohad a fél karod, megvakulsz, megsüketülsz, zöld csápok sarjadnak a testeden, megerőszakolnak az ufók, és átmegy elötted péntek 13.-án egy fekete macska..."

Na igen, a lényeget jól mutatja: egyeseknek annyi szabadidejük van, hogy unalmukban körleveleket gyártanak. A dolog lényege, (a szerencsés keveseknek, akiknek van nete, és mégsem találkoztak még ilyesmivel...) hogy valami nagyon megható vagy misztikus üzenetet tartalmazó levelet kapsz egy ismerősödtől, amei arra buzdít, hogy küld tovább.
Milyen dolgok is állnak egy tipikus körlevélben?
"Minden egyes továbbküldéssel 2 ft-tal támogatsz egy rákos kislányt, és ki tudja, talán pont te mented majd meg..."
"Ha ezt a levelet 10 percen belül 20 embernek továbbküldöd, a szerelmed bevallja mit érez/sikered lesz a munkahelyen/rádöbbensz, ki is a legjobb barátod. Ha nem, akkor 15 év szerencsétlenség."
"Küld tovább ezt a levelet mindenkinek aki fontos neked, és ha megkapom, akkor tudni fogom, hogy számíthatok rád."
Ilyesmi baromságokkal traktálják a pihent agyu szerzők, és a szánnivalóan naív emberek a társadalmat. Igen, mindenkit sajnálok, aki képes bevenni ezt a sok hülyeséget, és továbbküldi ezeket a szarokat. Mert egyetlen forintot sem kap semmilyen kislány, küldhetsz akárhány e-mailt, nem azért fognak neked szerelmet vallani, mert te sokakat zaklatsz, és ha valaki csak akkor hiszi el, hogy fontos nekem, ha idióta leveleket küldök neki, az megérdemli.
Igazából még annyira sem értem ezt a jelenséget, mint a vírusok létét. A crackerek, akik vírusokat gyártanak, nyomi kis lények, akik élvezik, ha másnak ártanak. Viszont a körlevél írók/küldők teljesen érthetetlenek. Akármi is legyen a céljuk, remélem leszoknak róla mihamarabb...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr27619127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.08.16. 22:25:40

Ne reménykedj. A hülyeség örök, és egyre több idióta jut internethez, szóval az esélyeink egyre rosszabbak. Egyetlen megoldás van: a körlevelet töröld, a küldőjét meg ajándékozd meg egy jó kis víruskoktéllal, hadd legyen jobb dolga a körlevél irkálásnál... ;) :D
süti beállítások módosítása