Utolsó kommentek

"Aki antiszemita, az keresztényellenes is!" - XVI. Benedek pápa

2008.09.14. 14:06 | Xinaf | 3 komment

Kiváncsi vagyok, hogy milyen visszhangot kap majd ez a Párizsi beszéd, amelyben a pápa ezt az esedékes mondatott mondta. Hogy megfelelően alátámasszam magam, leközlök néhány linket, hogy mindenki ellenőrizhesse: a hír igaz!

Népszabadság
"Mi történt?" híroldal
Echo tv híroldal
Hírszerző

Mindegyik link ugyanazt írja le gyakorlatilag: a pápa nyíltan felszólalt az antiszemitizmus ellen. Most őszintén várom a magukat kereszténynek valló nemzeti radikálisok, neonácik, fasiszták, hungaristák, stb véleményét...
Egy biztos: mivel XVI Benedek pápa ifjukorában, még Joseph Ratzinger néven a Hitler Jugend kötelékébe tartozott, más szóval "tiszta faju árja", "felsőbbrendü faj", meg hasonló baromságok. Ezen információk ismeretében nehéz ügy lesz lezsidózni, ugyebár.
Szerintem lesz még "zsidóbérencezés", "zsidókkényszeritikapápát","nemisvolthitlerjugend" elmélet is...
Emberek, választani kell, melyik a fontosabb: a kereszténység (megbocsátás, szeretet parancs, stb), vagy az antiszemitizmus (gyűlölködés, harag, stb). Mert mostantól már nem járhatnak együtt (valójában soha nem is lett volna szabad).
Ha az antifasiszta, nyíltan keresztényellenes oldalak nem közlik le a hírt elég gyorsan, elküldöm nekik, ha ezután se közlik le, akkor elértek valami hihetetlent: még kevésbé veszem majd őket komolyan. A radikális/szélsőjobb oldalak más tészta, ott keresztényellenesség eddig nem volt érezhető. De ha a bejegyzés címére pillantunk, mostantól lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr100662855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrHentes 2008.09.15. 16:57:42

Igazat adok a Pápának hisz a kereszténység egyik alapja a megbocsátás és megértés. Az hogy a kereszténység nevében ki irtunk egy faj mert nem keresztény de kellet egy bűn bak aki el viszi a balhét ami kb 50 ével ezelőtt történ azóta csomó "buta" ember nagy hívőé ennek. Szerintem aki gyűlöl egy vallás népet mert nem olyan mint meg szokott az nem lehet igaz hitű keresztény. Vagyis mai naptól nem szeretnék olyan híreket kapni hogy Én náci vok de keresztény. Mert ilyen nincs és innentől nem is lesz. (remélem)
Elég kemény komment de szívemből szolt.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.09.15. 23:25:44

Nem lepett meg, hallottam valamelyik híradóban. Viszont akkor meglepődtem. Nem jellemző ez a határozott kiállás a Vatikánra. Hiába, változnak az idők...

A kijelentéssel amúgy maximálisan egyetértek. Aki keresztény, mármint igazán keresztény, az szeressen mindenkit. Fehéreket, feketéket, vörösöket, sárgákat, kékeket, zöldeket, zsidókat, muszlimokat, buddhistákat, hindukat, melegeket, hidegeket, jók, rosszakat, kicsiket, nagyokat, öregeket, fiatalokat, angyalokat, ördögöket, igen, azt is aki megerőszakolta a húgod és aki éppen most belezi ki a kedvesed... Hé! Senki nem mondta, hogy egyszerű lesz!

newsee 2008.09.26. 13:53:35

Vártam már az ilyen cikkeket: www.nol.hu/cikk/508432/
süti beállítások módosítása