Utolsó kommentek

Társadalomtudomány

2009.01.29. 22:09 | Xinaf | 1 komment

Van néhány ismerősöm, akikről tudom, hogy apolitikusok. Ez a szépcsengésű szó azt jelenti, hogy nem foglalkoznak politikával, mégcsak elméleti szinten sem. Van nekik jobb dolguk, jobb témájuk. Valahol becsülendő.
Ugyanis történjen bármi, és legyen a politika akármilyen szennyes, akkor is befolyásolja az életünket. Ugyanis attól hogy nem szavazok, még mindig a felsővezetés dönti el, mit és mennyit eszem. Mivel a fizetéseket, az adókat és az árakat is valahol ott fent határozzák meg.
De ne menjünk el egészen a politikáig. Maradjunk csak meg simán a társadalmi kérdéseknél. Ezenbelül is válasszuk az oktatást!

Kedves (M)/(m)agyar testvéreim!
Ha beleszólásom lenne az oktatásba, akkor mindenképpen arra törekednék, hogy a nemzeti értékeinket fejlesszük. És mivel nyelvében él a nemzet, kezdjük is ezzel: első intézkedésem lenne, hogy aki nem tudja letenni a középfokú magyar nyelvvizsgát, az NEM TANULHAT idegen nyelvet. Igen, mindenki jól olvassa: határozattal tiltanám az idegennyelveket azoknak, akik a saját anyanyelvüket sem tudják megtanulni! Persze én is tudom, hogy a jövő nyelve az angol, és hogy globalizáció és unio, meg ilyenek, csak nem érdekel. Amikor olyan szavak vannak a nyelvhasználatba, aminek NINCS magyar megfelelője (ilyen pl. a managger /menedzser/). Aztán gondolom mindenki hallotta már, amikor valaki shoppingolni megy...

És akkor még nem beszéltem más nagyon is aktuális gondokról, mint szegénység, válság, hitelek, adóproblémák, cigánybűnözés, és egy zsák olyan dolog, amikről nagyon kínos beszélni... de nem tudjuk figyelmen kívül hagyni. Mert nem valami távoli országban, hanem itt gond.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr10911271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts 2009.01.30. 17:04:17

Ejnye Xinaf...hogy mersz ilyet leírni,hogy cigánybűnözés? Hiszen már annyi okos ember megmondta,hogy ilyen fogalom-jelenség nincsen:)
Vigyázz, ez már gyakorló rasszizmus:D
süti beállítások módosítása