Utolsó kommentek

Közeleg a húsvét

2009.04.11. 18:01 | Xinaf | Szólj hozzá!

A keresztények ilyenkor Krisztus feltámadását ünneplik. Ezt teszem én is. Hamarosan nagy eseménynek leszek a tanuja. Újra, és újra, minden évben. Sőt, minden héten, hiszen vasárnap is húsvétot ünneplünk. Ez azért egy fokkal nagyobb kaliberü.

Nem hittem volna, hogy valaha ilyesmit írok le a blogomba, tessék figyelni! Történelmi pillanat következik!

Ha bárkit megbántottam, megsértettem, vagy bárkinek fájdalmat okoztam az elmúlt egy évben akármikor, szóval, gondolattal, vagy akár cselekedettel, attól most ezúton szeretnék bocsánatot kérni. Soha nem volt célom ártani valakinek. Kérlek, ne haragudjatok rám, bármit tettem, vagy bármit fogok is tenni.

Hozzá kell tennem, hogy még mindig úgy gondolom: én igaz barátként viselkedtem, nem voltam áruló, és nem használtam ki senkit.
A legtöbben tudják, a kedves olvasók közül, hogy bizonyos gondok alaposan elködösítették ezt a nagyböjtött, és nem szállt fel a felhő a húsvétomról sem.
Természetesen tengernyi hibát követtem el. Csak nem azokat, amiket ma hibámnak hisznek.

A nagyböjt alatt az előszenteltek liturgiáján belül van néhány papi elővers, amik nekem sokat jelentenek. Figyeljetek:

"Igazodjék föl az én imádságom, mint a tömjénfüst, a te színed elé
Kezeimnek felemelése, esti áldozat gyanánt
"

Önmagában nem szoktam imádkozni, a hétköznapok forgatagában, de szerves része az előszentelteknek, így én sem tekinthetek el ettől a szakasztól. Talán érnem kell még, hogy ez az ige is nyomot hagyjon bennem.

"Uram, tehozzád kiálltok, hallgas meg engem
Figyelmezz imádságom hangjára, midőn tehozzád kiálltok"

Végső kétségbeesésemben, ha valamit nem értek, ha nem tudom, mi miért történik, akkor nyeri el ez a rész az aktualitását. Mert néha szó szerint hozzá kiálltok... és hiszem, hogy meghallgat. Mégis sokszor érezzük, hogy elhagyott vagy nem figyel ránk az Isten... akkor előveszem ezt a kis részletet-.

"Uram, tégy számra őrizetet,
És körülölelő ajtót, ajkaimra"

Ez az a rész, ami mindig elöttem kell lebegjen. Örökösen figyelnem kell, hogy a mondanivalóm, legyen akár igazam, akár nem, ne fajuljon el felesleges dúrvaságba. Társadalomkritikus vagyok, és hajlamos keményebben fogalmazni másoknál. Ez is olyan dolog, ami nem rossz, de csak ha mértékletességet is gyakorlok vele együtt.

"Ne hagyd szívemet gonosz cselekedetekre hajlani
Hogy ne mentegessem bűneimet"

Mindenkinek hajlama van arra, hogy rosszat tegyen. Ilyen az ember. Ha már megteszi, akkor pedig igyekszik mindezt jó vagy jobb fényben feltüntetni, akár önmaga elött is. Sőt, főleg önmaga elött. Pedig, ha meg se tesszük, mi elitélendő, akkor nincs miért magyarázkodni. Ha ez mindenkinek összejönne, remek világ lenne... törekedni kell rá.

Mindenkinek áldott húsvétot kívánok!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr591059741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.04.11. 19:31:09

Et resurrexit tertia diae: nem nekünk kell megváltani a világot Globalizálódunk, elidegenedünk, gyorsulunk, semmire sincs időnk. Szidjuk a globalizátorokat, elidegenítőket, gyorsítókat (azokat nem mindig), az időcsökkentő tényezőket. Meg azokat, akik &nda…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása