Utolsó kommentek

Morelight és Xinaf kronológiája

2009.08.16. 13:51 | Xinaf | 1 komment

Sajnos túl sok időm volt átgondolni. Sajnos meg is tettem. Sajnos igazat kell adjak. Sajnos tényleg hülye voltam. És sajnos eléggé finoman fejeztem ki magam. Hogy miről is van szó? Erről:

"Ebből nyílvánvalóan az is lejött, hogy nem tudtam úgy intézni táborvezetőként az életemet, hogy szombaton ráérjek Morelight programjára, amire hívtak Lornával. (Nem írom le, miről van szó, de szerintem mindenki tudja. Viszont sem Morelight, sem Lorna nem publikálta le a blogjába, szóval én sem írom le konkrétan előre. Ja, és Lorna leszedhetné már az én érzelmi zsarolásomra szolgáló bejegyzését, mert kezd nagyon nem aktuálissá válni, a célját meg sosem érte el...) Ezúton és előre is sok sikert kívánok hozzá, és sok boldogságot! Ennél többet nem lehet őszintén kívánni, és valójában ennél többre nincs is szükségetek szerintem. Egy boldog élet mindenre elég."
 

Ez egy idézet önmagamtól. Merthogy, köztudott, én nem mentem el Morelight és Lorna esküvőjére. És nem is szóltam, hogy nem megyek. Ha olvastak akkor blogot, akkor innen tudták meg. Ha nem olvastak, akkor valakitől. Ezért voltam én hülye. De akkor nézzünk egy kis kronológiai áttekintést.

2001 nyara - Újra megalakul az 1103-as Romzsa Tódor cserkészcsapat. Morelight és Xinaf még a nyáron barátok lesznek. Késöbb együtt mennek ki egy napra a Sziget fesztiválra. Ekkor Morelight a férfiideál, póttestvér, példakép az akkor 13 és fél éves Xinafnak. Morelightnak hála rengeteg embert megismer, köztük Alistert is.
2003 - Xinaf megnőtt, már 15 éves. Egyre inkább egyéniség, több társasága is van, ezekben feltalálja magát. Morelight ekkor találkozik elöszőr Lornával (ha jól számolom). Az eltelt két év alatt Morelight és Xinaf kapcsolata a legszorosabb baráti kötelékké válik. Xinaf ebben az évben gimnáziumba megy, ahol elég komolyan megváltozik.
2006 - Morelight és Xinaf között az első komoly vita/összeveszés, politikai nézetkülönbségből. Ekkor már együtt él Lornával, külön költözik a családtól. Egyre ritkábban találkoznak, a barátságuk köteléke egy hangyányit lazul.
2008 - Morelight szervezésével viszonylag sűrűn találkoznak, Xinaf eljár az ELTE néhány órájára, sőt, részt vesz egy ELTE-s live szerepjátékon is. Ekkor Morelight már vidéken lakik.
2009 - Az én elején a barátságuk súlyos sebet kap, mivel Xinafnak tanuskodnia kell egy tárgyaláson, Morelight pedig félreérti a helyzetet, és már nem bízik meg Xinafba sem. De ez már csak utolsó csepp a pohárban, Morelight és Xinaf ekkorra már keveset beszélnek, és ritkán. Xinaf főleg Lornát hibáztatja, amiért a barátságuk gyakorlatilag lassan halad a vég felé. Végül egy beszélgetés után átértékeli Lorna személyét, bár ő elről vallószínüleg nem tud.
Végül sikerül kialakítani egy tűrhető viszonyt, ami haloványan emlékeztet a 2006-ig létező barátságra. Ekkor jelenti be Morelight az esküvőt, amire Xinaf azt mondja, mindenképpen megpróbál ott lenni, mindent megtesz, hogy ott legyen, bár az időpont ütközi a cserkésztáborral, aminek ő a vezetője.
Sokat gondolkodik, majd arra a végeredményre jut, hogy nem megy el. Egyrészt a tábori kötelesség, másrészt mert ellenzi a házasságot, több okból is. Valamiért úgy érzi, evidens, hogy nem jött el.
Morelight nagyon megbántódik az esküvő napján, mikor ez kiderül, Lorna pedig kimondottan haragszik.
2009 agusztusában van Alister születésnapja (pontosan ITT elolvashatod), ahol Morelighték és Xinaf elöszőr találkoznak, a bulira való tekintettel viszonylag barátságosan töltik el az idejüket. Xinaf utólag sok boldogságot kíván.
Azóta csak egyszer találkoztak a felek, Hentesnél. Akkor Morelighttal köszönnek egymásnak, de a kézfogás már elmarad, Lorna nem vesz tudomást Xinaf létéről.
Xinaf pár napig (hétig?) gondolkodik a dolgokon.

Letelt a kiszabott idő. Bár tudom, hogy ez már nem változtat semmit, de azért leírom:

Szeretnék tőled, Huszthy Fehér Alexa és tőled,  Huszthy Álmos, a viselkedésemért bocsánatot kérni. Már nagyon bánom a döntésemet, de változtatni nem tudok rajta.
Álmos!

Tisztában vagyok azzal is, hogy ezzel már semmit nem tudok rendbehozni. Végül én adtam meg a kegyelemdöfést a barátságunknak, 8 évnyi barátság vére az én kezemen szárad.
Azt is tudom már, hogy voltaképpen nem történt más, minthogy cserbenhagytalak életed legfontosabb eseményén. Nem azzal, hogy nem voltam ott. Azzal, hogy nem tudtad, hogy nem leszek ott, és számítottál rám.
Hogy ide jutottunk, rengeteg oka van, és engem nem mentesít semmilyen körülmény. Remélem, ha eszedbe jutnak azok az emlékek, amik minket az elmúlt 8 évben összekötöttek, akkor kellemes nosztalgiával gondolsz majd rám.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr221312876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.08.17. 23:19:54

Na végre ez is kint van (és még csak el se kellett verjelek hozzá). Most megkönnyebbültem. Büszke vagyok rád. Csak megoldjátok, szépen, lassan...
süti beállítások módosítása