Utolsó kommentek

Titánok harca

2010.04.17. 21:16 | Xinaf | 1 komment

Címkék: kritika élménybeszámoló

Ma volt alkalmam megtekinteni a híres új filmklasszist, a Titánok harcát. Nézzük:

A történet:
Egykoron titánok uralták a földet, de ekkor közüllük három testvér, Zeusz, Poszeidon és Hádész lezúzták őket. Zeusz lett a mennyek urak, Poszeidon a vizeké, Hádészt meg jól átdobta Zeuszt, és leszáműzte az alvilágba. Poszeidon amúgy fel sem tűnik, végig a film alatt. Aztán valamelyikük megcsinálta a krakent, mint valamiféle fegyvert.
Késöbb halászok halásznak, és fognak egy koporsót, amiben egy halott nő, meg egy csecsemő van, aki még él. Ő Perzeusz.
Öhm... ez úgy szánalmas, ahogy van. Mitológiai elemekkel megfűszerezett, de eléggé liberális értelmezésű kis sztori...
10/1

A látvány:
Bár én nem 3D-ben láttam, de le a kalappal! Ez a film nagyon komoly látványvilággal rendelkezik! Szóval látványos. Viszont nem feltétlen jó, pl. a fadzsinek, akiknek ewok arca van... de ezekről késöbb.
Egyértlemű, hogy ez az egyetlen dolog, ami miatt ezt a szart vetíteni merik, és ami miatt talán nem akkora csalódás.
10/8

Színészi játék:
Nah, az nem nagyon van... azért a Terminátor IV.-nél még mindig több... van egy nő, aki a fél filmen át faarcal bámul maga elé, akkor is, ha beszél. Maga Perzeusz vagy csúnyán néz, vagy üvölt. A többi szereplő meg kb. semmilyen.
Igazság szerint ennél egy kezdő gimis drámais csoport nagyobbat tudna alkotni...
10/2

Filmzene:
Elhiszem, hogy volt, de nem emlékszem rá.
10/0

Nevetséges, bosszantó apróságok:
Ezek száma kb. végtelen! SPOILER veszély!!!!

Szóval Perzeusz családját kinyírja Hádész, amikor ledöntik Zeusz szobrát. Ezt eléggé nehezen viseli, és haragszik, eddig tiszta. De utána miért kell embereknek meghalnia, hogy hajlandó legyen azt a fénykard szerű pengét használni, amivel kb. akárkit kinyír? Aztán ugyebár hangoztatja, hogy ő nem akar isten lenni, hiába ajálja fel neki Zeusz, aki egyébként az apja. Érdekes, ezt amúgy mindenki azonnal tudja, csak ő maga tagadja egy ideig.
Aztán az utolsó nagy epikus harc: A piros sarokban Perzeusz, Zeusz fia, a kőkemény akárki, a kékben Hádész, az alvilág istene. Hádész előrenyomul, de Perzeusz jó szokásához híven üvölt, amikor is az égből lecsap Zeusz villámja, amit Perzeusz a szuperfénykardjával elüt, kb. mint a baseball-ban szokás, egyenesen Hádész felé, akit mellbe is vág a dolog...
Jah, említettem már, hogy Zeusz síkhülyén viselkedik? Állítólag rohadtul szereti az embereket... de azért annyira nem, hogy ne szabadítsa rájuk a pszichopata Hádészt. 
kedves olvasók, kaotikus voltam? Hát igen. Az a baj, hogy a film voltaképpen hülyeségek és látványelemek váltakozása.
És akkor ne felejtsük el a Meduszát, aki Gorgó (és mellesleg titán). A fadzsineket, akiknek ewok arcuk van. Jah, a dzsinek egyébként ebben ilyen izék, akik érthetetlen nyelven morognak.
A film kb. összerakható a Star Wars, a Gyűrűk Ura, a Trója, a Ridick krónikák, a Harry Potter sorozat és az Eragon filmekből.
Összegezve túl sok bosszantó dolog található benne, hogy mindet leírjam. Azt mondanám, látni kell, hogy megértsd. Szerintem ezt inkább kerülni kell!

Végső értékelés:
40/11

Eléggé gyér. Összesítve, ha teljes egészében vizsgálom akkor 10/2. A két pont a látványnak jár (meg a hangnak, amiről nem írtam külön, de nem volt vele gond.). 
Kinek ajánlom ezt a filmet? Annak, aki szarik a sztorira, magasról tesz a mitológiára, és nem igényli a logikus cselekményt, de szereti ha jó egy film látványa. Jah, és semmiképpen nem akar levonni semmilyen tanulságot, mert ebből a vacakból nem lehet. 
Hát... kívánok jó szórakozást. Ha megnézed, legaláb 3D-be tedd.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr471930133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts 2010.04.20. 00:47:52

Ma megnéztük 3D-ben, és meg kell mondjam, nem volt rossz. A maga nemében egészen tűrhető film volt! Persze nem elsősorban a színészi játék miatt-az ilyen filmeknél tényleg a látvány viszi a prímet. (Igaz, közel sem volt telezsúfolva 3D-s effektel a film, de ami az volt, az látványos lett.)

Nekem még egy dolog tűnt fel: végre egy adott színészt ugyanaz a szinkronszínész szinkronizált. Mads Mikkelsen-nek( Dragon) és Sam Worthington-nak( Perszeusz) is ugyanaz volt a hangja, mint a Casino Royale-ban,és a Terminátor IV.-ben. Gemma Arterton üde színfolt volt a filmben, Liam Neeson meg inkább a Schindler Listájáért, vagy az Atomcsapda miatt szeretjük, és Ralph Fiennes is inkább az angol betegként, vagy Goeth főhadnagyként marad meg az emlékezetünkben.

Mindent összevetve annyira nem rossz film. Könnyed délelőtti-délutáni kikapcsolódásnak alkalmas.
süti beállítások módosítása