Utolsó kommentek

A kisember kiabál a politikáról

2011.09.22. 22:00 | Xinaf | 11 komment

Címkék: politika

Belekezdtem egy részletesen politikai elemzésben, de abbahagytam. Felesleges. Annyira, de annyira belefásultam a politikába...
Amióta dolgozom, azóta lelkesen tiltakozom azok ellen, amiket régen éppen olyan lelkesedéssel támogattam. 
Volt 8 megszorításokban gazdag évünk. Most elveszik majd az adójóváírást, és nőni fog az ÁFA. Megszorítások megszorítások hátán, kérem szépen. Közben rengeteg pénzből átkeresztelünk utcaneveket. Ez két dolog miatt is fontos:
Az első az ideológiai háttér. Ne legyenek régi, kommunista vezetők nevét viselő közterületek Magyarországon. Sajnos ez kb. Budapestre terjed csak ki, vidéken az emberek nem tiltakoznak, hogy a Lenin sugárúton, vagy a Vörös csillag téren,  esetleg a Népekbarátsága utcán, vagy a Sztálin úton kell éljenek.
Szóval, le kell számolni a múlttal.
A másik oka pedig, titkos. Legalábbis nem tudom, miért lett a Baross utca villamosmegállóból 32-esek tere. És nem tudom, miért lett a Ferenc körútból hirtelen Corvin negyed.
De a lényeg, hogy ez a rengeteg átnevezés nem ingyen van, és gondolom erre mind szívesen áldoztunk.
Aztán pedig ott van az elmozdíthatatlan főügyészünk, aki egy új kor kezdete. Egy olyan új korszaké, ahol nem az lesz, hogy mindenki a saját emberét ülteti a pozícióba, hanem marad akit MI beültettünk. Mert nekünk, még egyszer, utoljára szabad volt. Szóval, nincs kétszínűség a dologban, és nem az a cél, hogy akkor is a mi emberünk legyen a helyén, ha minket közben leváltanak. Mázli.
És még mondjam a 44 órás munkahetet? 

Továbbra is csalódott vagyok. És azon elmélkedem, ha nem a Fidesz, akkor ki?
MSZP? Nem... ezek még mostanság is egymást ölik. Teljesen gyengekezű banda, és ugye azért a 8 évért főleg ők a felelősek. Alkalmatlanok az ország vezetésére.
LMP? Nem! Tőlük nem lett más a politika. Kamupárt, kamu programmal.
Jobbik? NEM! Nemrég még röhögtem az ilyen megszólalásokon, hogy a Jobbik lesz a Fidesz váltó pártja, de már nem is annyira lehetetlen...

Szerintem az lenne a legjobb, ebben az amúgy elég szar helyzetben, ha a Fidesz maradna kormányon... de nem kétharmados többséggel...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr1003247181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.23. 10:18:29

Miért lenne az LMP kamupárt? Mire alapozod?

Nyilván, hogy egy jelentős parlamenti kisebbségben, médialehetőség nélküli párt nem tudja megváltoztatni a politikát azonnal. Miért gondoltad, hogy tudná? De bizony sok minden rosszabb lenne, ha ők nem emelnék fel a szavukat. Az, hogy lepattannak a Fidesz kétharmadjáról, nem az ő hibájuk.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.23. 15:45:36

@iii:
Tiszteletem!

Azért gondolom, hogy kamupárt, mert a világon SEMMIT, értsd SEMMIT nem tesznek azért, hogy választást nyerjenek (ellentétben a Jobbikkal).

Jól tudom, hogy Gyurcsány feljelentése a legérdemibb tettük?

2011.09.23. 15:52:51

@Xinaf: Szerintem meglehetősen tájékozatlan vagy ebben, már megbocsáss. Mások pont azért támadják őket balról (jobbról meg dicsérik), mert nem akarnak összeállni az MSZP-vel, hanem önállóan akarják megmutatni magukat. Mint pl. a most induló II. kerületi képviselő-pótválasztáson.

Gyurcsány feljelentése 2 évvel ezelőtt történt, mára már lerágott csontnak kellene lennie, ha a Fidesz nem használná ki a lejáratására.

Hosszan sorolhatnám, mi mindent letettek már az asztalra az önálló alkotmánytervtől az önkormányzati törvényig. Most például egy népszavazást fognak indítani, csak még át kell verekedni magukat az AB-n is. Nem tudom a Jobbik mit tesz, mert nem is nagyon érdekel, de hogy nem tesznek kevesebbet, az biztos.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.23. 23:19:44

@iii:
"Szerintem meglehetősen tájékozatlan vagy ebben, már megbocsáss."
Megbocsátok. És annyiban tényleg igazad van, hogy nem teszi ki az életem az LMP tetteinek vizsgálata, kevéssé követem nyomon. De ha a parlamenti pártok közül csak az LMP dolgairól nem tudok, akkor lehet, nem én vagyok tájékozatlan, hanem a (szerintem sajnos nem) Lehet Más a Politika csinál valamit szarul. Nem azért, mert Xinaf nem tudja a dolgaikat, hanem mert nagyon mások se tudják. Táblára írt üzenetekkel nem lehet kormányozni!

"Mások pont azért támadják őket balról (jobbról meg dicsérik), mert nem akarnak összeállni az MSZP-vel, hanem önállóan akarják megmutatni magukat."
1. Nem érdekel, mások mit gondolnak, ez az ő dolguk.
2. Ki akar összeállni az MSZP-vel? A Fidesz vagy a Jobbik? Ezzel még semmit sem mutattak fel...
3. Ez az önmegmutatás nem akar összejönni...

"Mint pl. a most induló II. kerületi képviselő-pótválasztáson."
Egy sör árába (kb. 300 ft) fogadok, hogy nem fognak nyerni, de még a győzelem közelébe sem lesznek.

"Gyurcsány feljelentése 2 évvel ezelőtt történt, mára már lerágott csontnak kellene lennie, ha a Fidesz nem használná ki a lejáratására."
Emlékeim szerint a kérdésem így szólt:
"Jól tudom, hogy Gyurcsány feljelentése a legérdemibb tettük?"
Erre nem válaszoltál.

"Hosszan sorolhatnám, mi mindent letettek már az asztalra az önálló alkotmánytervtől az önkormányzati törvényig."
Igen jól csinálhatták, még csak nem is hallottam ilyesmiről, ellentétben a többi párt egyik-másik javaslatával...

"Most például egy népszavazást fognak indítani, csak még át kell verekedni magukat az AB-n is."
Tegyék, ez alkotmányos joguk. És?

"Nem tudom a Jobbik mit tesz, mert nem is nagyon érdekel, de hogy nem tesznek kevesebbet, az biztos."
Ha nem tudod, mit csinált a Jobbik, hogy lehetsz biztos benne, hogy az LMP nem tett kevesebbet?

Én úgy látom, az LMP-re igaz, amit Mogács Dániel humorista mondott a Kétfarkú Kutyapárt színeiben: szeretnek sok pénzt keresni, munka nélkül.
Eredeti kérdésedre a válaszom: azért tartom kamupártnak, mert nem látom, hogy bármit is tennének ezen kívül.

2011.09.24. 09:54:29

@Xinaf: Nem kell sokat tenni, hogy tájékozott légy, csak a honlapjukat kell megnézni. Az ATV-n egyébként majd mindennap szerepel tőlük valaki, tehát ott is lehet találkozni. Valóban, a Fidesz-uralta méfiában keveset szerepelnek, viszonylag ritkán a Blikkben és a Napi Ászban. Valószínűleg újságot se olvasol, valami hiba lehet nálad. Például nézzük, a Hírkeresőn hány hír szerepel róluk az elmúlt 1 héten (335):
www.hirkereso.hu/search?q=lmp&timelimit=168&x=0&y=0&archivum=-1

Az LMP frakciója rengeteget dolgozik, Mogács Dániel legfeljebb magáról mondhatta ezt el, meg a gombnyomogató Fidesz frakcióról. Ők viszont arányaiban a legaktívabbak voltak a parlamentben.
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/09/LMP_frakciobeszamolo_2011_tavasz.pdf

Így nem lehet érvelni, hogy engem nem érdekel semmi, meg nem foglalkozok semmivel, meg nem hallottam semmiről, de azért megingathatatlan véleményem van. Legyen.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.24. 12:55:35

@iii:
"Nem kell sokat tenni, hogy tájékozott légy, csak a honlapjukat kell megnézni."
Jé, képzeld, a többi pártnak nem kell nézegetni a honlapját. De érdekes!

"Az ATV-n egyébként majd mindennap szerepel tőlük valaki, tehát ott is lehet találkozni."
Sőt, a parlamenti közvetítéseken is felszólalnak. Ezekből szűrtem le, tetszik tudni, hogy az LMP nem akar nyerni. És, ezt most elárulom, ilyet utoljára az SZDSZ-nél láttam. Emlékszünk, mi is lett az SZDSZ sorsa?

"Valóban, a Fidesz-uralta méfiában keveset szerepelnek, viszonylag ritkán a Blikkben és a Napi Ászban."
Érdekes, még az MSZP-nek is sikerül szerepelnie a "Fidesz-uralta médiában", de hát az LMP ellen vagy egy 3 párti összefogás van, nehogy sikerük legyen, vagy valamit nem jól csinálnak...
Az pedig, hogy a Blikkben és a Napi Ászban szerepelnek, kb. jellemzi is őket.

"Valószínűleg újságot se olvasol, valami hiba lehet nálad."
Távértékelés. Ez a fórumtrollság egyik ismérve amúgy.

"Például nézzük, a Hírkeresőn hány hír szerepel róluk az elmúlt 1 héten (335):
www.hirkereso.hu/search?q=lmp&timelimit=168&x=0&y=0&archivum=-1 "
Képzeld, rákerestem Gyurcsány Ferenc nevére ugyanott.
LMP: 338 találat.
Gyurcsány Ferenc: 381 találat (www.hirkereso.hu/search?q=Gyurcs%E1ny+Ferenc&timelimit=168&x=0&y=0&archivum=-1)
Nos, egy bukott államfővel többen foglalkoznak jelenleg, mint az LMP-vel...
De amúgy:
MSZP: 771 találat
Jobbik: 335 találat
Fidesz: 766 találat.

Tehát jelenleg a Fidesz uralta médiában a legtöbbet az MSZP-vel foglalkoznak, a forrásod igen sok mindent bebizonyított!

"Az LMP frakciója rengeteget dolgozik, Mogács Dániel legfeljebb magáról mondhatta ezt el, meg a gombnyomogató Fidesz frakcióról. Ők viszont arányaiban a legaktívabbak voltak a parlamentben."
Mogács magáról mondta, merthogy ugye ő egy humorista. Egy görbe tükörnek mondta. De úgy látszik, nem nézted akkortájt az ATV-t:D:D:D:D:D
Szerintem amúgy nem ők a legaktívabbak, de statisztikát nem készítettem belőlük. Mindenesetre a tábla lóbálás nem számít aktivitásnak, ezt tisztázzuk, oké?

"Így nem lehet érvelni, hogy engem nem érdekel semmi, meg nem foglalkozok semmivel, meg nem hallottam semmiről, de azért megingathatatlan véleményem van. Legyen. "
Mond csak, miért nem válaszoltál még mindig a két kérdésemre?

1. "Jól tudom, hogy Gyurcsány feljelentése a legérdemibb tettük?"
2. "Ha nem tudod, mit csinált a Jobbik, hogy lehetsz biztos benne, hogy az LMP nem tett kevesebbet?"

Nem tudom barátom, úgy tudtam, hogy párbeszédnél azért az sem gond, ha reagálunk a másik kérdésére is. Én válaszoltam rá, miért tartom kamupártnak az LMP-t, csak te nem értesz egyet a válaszommal. De Uram bocsáss meg, ez talán még nem bűn. :D

2011.09.24. 21:29:32

1. Nem jól tudod. Egyébként válaszoltam rá, az első válaszom erről szól.
2. Így tűnik számomra.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.25. 11:51:01

@iii:
Na, most válaszoltál rá tényleg.
Addig kb. azt írtad, hogy a Gyurcsány feljelentése már két éve volt, stb.

A véleményem az, hogy az LMP nem súllyal bíró politikai erő, ellenben SZDSZ szaga van. Ez utóbbival egyetértesz, hogy van köze a régi SZDSZ-hez?

2011.09.25. 14:41:57

@Xinaf: Te olyannyira elfogult vagy, hogy nem nagyon van kedvem vitatkozni. Nem, nemcsak azt írtam, olvasd el a következő bekezdést is.

Természetesen az LMP-nek semmilyen Szdsz-szaga nincs, rettentően távol áll az Szdsz-től Egy valamiben van közös vonás: a korai Szdsz -szel hasonlóan gondolkodik emberjogi kérdésekben, ez azonban ott el volt nyomva. Ugyanakkor gazdaságpolitikában homlokegyenest ellenkezőt képvisel, ezt a vonalat a Fidesz hajtja végre. Azonkívül pont azért jött létre, hogy az Szdsz által is űzött szekértáborharcot megszüntesse, soha nem kampányolt a szélsőjobbal ijesztgetve.

Az LMP-ben senki nincs az Szdsz semmilyen szintű vezetőiből, tag se nagyon van. A szavazótáborában is több volt fideszes és mszp-s van már a kezdetektől, ma meg már, amikor dupla akkora a támogatottsága, ez pláne igaz.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.26. 20:35:52

@iii:

"Te olyannyira elfogult vagy, hogy nem nagyon van kedvem vitatkozni."
1. Te kommenteltél hozzám, te indítottad a vitát. Teszem hozzá, nem gond, sőt, örülök neki, de ne hárítsuk rám a dolog kellemetlenségét.
2. Ugyan, mégis mi felé is vagyok elfogult? Melyik ingyenélő klubbot szeretem szerinted jobban? Vagy csak az LMP ellen vagyok elfogult? Vagy mégis mi felé?

"Nem, nemcsak azt írtam, olvasd el a következő bekezdést is."
Elolvastam. Ezt írtad:
"Hosszan sorolhatnám, mi mindent letettek már az asztalra az önálló alkotmánytervtől az önkormányzati törvényig. Most például egy népszavazást fognak indítani, csak még át kell verekedni magukat az AB-n is. Nem tudom a Jobbik mit tesz, mert nem is nagyon érdekel, de hogy nem tesznek kevesebbet, az biztos. "
Ez remek, és üdvös. De érdeminek nem nevezném. Főleg, miután népszavazást még én is kezdeményezhetek, ha akarok.

"Természetesen az LMP-nek semmilyen Szdsz-szaga nincs, rettentően távol áll az Szdsz-től."
Ezt a mondatot kőbe kéne vésni. Nézzük, mit írt erről a Magyar Hírlap:

- "Rauschenberger Péter, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai szdsz tagja. "

- "Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt pl. ... "

- "Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott. "

Forrás: www.magyarhirlap.hu/online/korvonalazodik_az_lmp_igazi_arca_is.html

Ezek után meggyőztél, köze nincs hozzá. *Figyelem, ironizáltam!!!!!!!!!!!!!!!!!*

"Egy valamiben van közös vonás: a korai Szdsz -szel hasonlóan gondolkodik emberjogi kérdésekben, ez azonban ott el volt nyomva."
Azaz támogatják a homoszexuális házasságot, nyíltan egyházellenesek, és lelkesen kampányolnak a marihuána legalizálásáért? Mert ha igen, akkor ez rosszabb, mint hittem, ha nem, akkor a fenti mondatod nem állja meg a helyét.

"Ugyanakkor gazdaságpolitikában homlokegyenest ellenkezőt képvisel, ezt a vonalat a Fidesz hajtja végre. "
Erről nem tudok nyilatkozni, elhiszem neked.

"Azonkívül pont azért jött létre, hogy az Szdsz által is űzött szekértáborharcot megszüntesse, soha nem kampányolt a szélsőjobbal ijesztgetve."
Nem. Ők azzal kampányoltak, hogy majd más lesz a politika. *Hisztérikus hangon felkacag. Inkább keserű ez a kacaj, mint vidám. Egy 2011-ben élő magyar állampolgár kacaja ez.*

"Az LMP-ben senki nincs az Szdsz semmilyen szintű vezetőiből, tag se nagyon van. A szavazótáborában is több volt fideszes és mszp-s van már a kezdetektől, ma meg már, amikor dupla akkora a támogatottsága, ez pláne igaz."
Lásd fentebb.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.09.26. 20:41:33

@iii:
"Egy valamiben van közös vonás: a korai Szdsz -szel hasonlóan gondolkodik emberjogi kérdésekben, ez azonban ott el volt nyomva."
Hm... lehet, itt most benéztem? Mit értesz a KORAI Szdsz emberjogi törekvései alatt? Mert a későbbit tudom (lásd fenn.)
süti beállítások módosítása