Utolsó kommentek

"Milyen csodállatos Istenünk van!"

2012.06.03. 19:18 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: vallás idézet boldogság

Milyen nagy dolgok is a szentségek...

Ma ismét bérmálkozáson voltam, 3 cserkésztestvérem részesült a Szentlélek ajándékaiban. Mindhárman keményen készültek rá régóta. Mogyee, Mariann, Ági, kívánom, hogy leljetek rengeteg örömöt ebben a keresztény nagykorúságban!

Egyszer egy volt osztálytársnőm mondta nekem, hogy ő ezt az egész szentség dolgot nem érti az Egyházban. Vagyis, hogy miért jó pl. ha megáld egy pap? Fényburok borít be? Nem. Ha megáldja az ételt a pap, jobb lesz az íze? Nem. Jó, az áldás és a szentségek persze bőven nem ugyanazok, de abban igaza volt a leányzónak, hogy ugyanúgy megfoghatatlanok kézzel.
Mire jók ezek akkor?

Abban azért hasonlítanak a szentségek, és a papi áldás, hogy ezek mind az Istent közvetítik valamilyen módon az emberek felé. Gyakorlatilag ezeket mindig az Úr adja, a pap csak közvetítő ezekhez.Kell ehhez egyáltalán pap?

Hát hogy ne kéne?

A pap ugyan nem feltétlen jobb ember, mint más, sőt... de a szentelés során az Úr maga ruházza fel, hogy az apostolok leszármazottjaként "amit megköt a földön, kötve lesz a mennyben is, amit pedig feloldoz a földön, oldva lesz a mennyben is".

Ma a Szentlélek kiáradt 3 emberre is, akit ismerek. Egy idézettel zárnám a bejegyzést, amit Nina Pavlova: Vérvörös húsvét című könyvében olvastam:

"Vegyétek észre, mik történnek az életetekben!"

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr364563239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása