Utolsó kommentek

A magyar lányok a legszebbek! És mi van a pasikkal?

2016.06.18. 09:34 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: filozófia

Eltelt némi idő, hogy utoljára írtam. Édesapám halála meglehetősen ártott a blogolási hajlandóságomnak, de nem ez az egyetlen ok. Alaposan végig kellett gondolnom, hogy akarok-e a blog hasábjain belül politikával foglalkozni.
A válasz a kérdésre igen lett. 
Aztán azon gondolkodtam, hogy csak politikával kívánok-e foglalkozni? Erre viszont nemet mondtam.

Így a jelenlegi írásom sem politikai töltetű lesz, hanem egy jelenségről szólnék, amit már egy ideje észrevettem, és egyre inkább úgy látom, hogy nem tévedek, és nem egyedi esetről van szó.

Először a munkahelyemen tűnt fel, hogy több a jó nő, mint a jó pasi. De ezután már direkt ezt is figyelve közlekedtem, és jártamban-keltemben is úgy látom, hogy Budapesten alapvetően több a szép lány, mint a jó pasi. És megkockáztatom, ez akár az országra is igaz lehet.

Félreértés ne essék, nem a nőket stírölöm (hamarosan házasodok, na!). De nem is kell senkit megbámulni, hogy ezzel a jelenséggel szembesüljünk. Az, hogy a magyar lányok milyen legendásan szépek, azt az egész világ tudja. Voltam pár helyen külföldön, és akkor megértettem, miért mondják ezt. Na és, mikor hallottatok ilyesmit a magyar férfiakról?

A helyzet az, hogy a mondás, miszerint "ha egy férfi egy fokkal szebb az ördögnél, már megfelel" nagyon is beépült a társadalmunkba. Éppen emiatt a férfiakkal szembeni társadalmi elvárás sokkal kisebb, mint a nőkkel szembeni. Ha egy férfi 30-40 éves korára pocakot ereszt, az teljesen jó, sőt, férfiasabbnak és sármosabbnak is mondják tőle. (Szerintem ez baromság egyébként.) Egy nőtől ezt csak akkor tűrik el, ha legalább 2-3 gyereket is szült hozzá. Persze ennek a lónak a másik oldala is igaz, amikor a nő bálna méretűvé hízik, és aztán kikéri magának, hogy a fickója más nőket nézzen, mert rajta legalább van mit fogni...

Én személy szerint úgy vélem, hogy akkor van okunk és jogunk elvárni a nőktől, hogy szépek, formásak, csinosak és fittek legyenek, ha mi magunk is vigyázunk magunkra. Én sosem voltam szívdöglesztő, vagy atomjó pasi kategória, de mikor észrevettem, hogy vészesen elhíztam, akkor változtattam az étrendemen, elkezdtem sportolni, életmódot váltottam. Én megértem, ha valaki ezt nem teszi meg, de akkor ne legyenek igényei a másik felé sem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr718820070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása