Utolsó kommentek

Egy falka, egy vér

2007.08.14. 23:37 | Xinaf | komment

Címkék: filozófia

Mert mit is jelent rockernek lenni?
Hosszú haj? Balhék? Acélbetétes bakancs? Bördzseki? Szegecsek? Sör? Metál?
Talán mindegyik, talán egyik sem. Igazából erre a kérdésre anyi válasz van, ahány rocker. Én most csak a magam nevében beszélhetek...
Én magam teljesen rockernek tartom. Bár nem hosszú a hajam, de öltözködésben szeretem a rockos viseletet, a bördzsekit, a bakancsot. Szerintem férfias viselet. Szívesen hordok olyan polót, amin az általam kedvelt együttesek logója, vagy idézete található. Nem vetem meg a sört sem, és elsősorban rock és metál zenét hallgatok. A hajam mondjuk rövid.
Rockernek lenni több, mint ezeknek a dolgoknak megfelelni. Magában hordozza, hogy teszek a világra, és a világ véleményére. Hogy nem hagyom, hogy kimossák az agyam. Hogy szeretem az igényességet, és nehezen viselem, hogy műmájer rapperek és pár évig tündöklő sztárocskák erőszakkal árasztot zenéit KELL hallgatnom, ha megy valahol a rádió vagy a Viva...
Egyetértek az általam hallgatot zenekarok mondanivalójával is. Sok nagy igazság, és ezernyi téma található ezekben a zenékben. Persze, nyílván más zenékben is. Direkt azért írtam, hogy elsősorban ilyeneket hallgatok.
Alapvető téveszme, hogy a rockerek büdösek. Ez egyszerűen nem igaz. Mi rockerek ugyanúgy fürdünk, adunk a higéniánkra. Jó, nem sírjuk el magunkat, ha kopott vagy esetleg lyukas a farmer vagy a poló, sőt, a szubkultúrnkba belefér, hogy magunk lyuggasuk ki ezeket a ruhadarabokat. A bakancs se kell mindig fényes legyen. De (a bakancson kívül) ezek az elsőre ápolatlannak tünő holmik általában tiszták. Általában, mert azért nem áltatom magam, köztünk is van igénytelen. Szerintem ez nem stílus, hanem ember függő.
A másik, hogy a rockerek csúnyán beszélnek. Hát, nézőpont kérdése. Végül is igaz, de ismét a rappereket hoznám fel ellenpéldának: hozzájuk képest is?
Ami viszont még inkáb egybekovácsolja az egészet: a rockerek összetartóak, legalábbis valamenyire. Ezért is adtam az "Egy falka, egy vér" idézetet a bejegyzésnek. Mivel a társadalom nem igazán szereti a rockereket, a rockerek se a társadalmat. Ez és a dalszövegek összekovácsolnak. Legalábbis az éretelmesebb embereket.
Persze, felvetődik a kérdés: ki a rocker? Szerintem ez a legnehezebb. Nos, aki rockernek vallja magát, viseli a külsőségeit, hallgatja a zenét, szerintem az az. Ma már kialakult még pár hasonló csoport, lásd goth és black metálosok, akik nem is vallják magukat rockernek, illetve az EMO, aminek sose volt köze ehez a kultúrához.
Emberek! Ne utáljátok a rockereket! Ugyanolyan emberek, mint a többi! Nekünk is kell szarnunk, mi is eszünk, iszunk... egyszerűen más ruhákba járunk, és más zenét hallgatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr49140219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása