Utolsó kommentek

Változtam

2007.11.04. 00:30 | Xinaf | komment

Címkék: politika filozófia dalszöveg hétköznapok szomorúság

Ma aktív pillanatot fogtam ki. Emlékeztek az "Átkozott, kiben már nincs hazaszertet" című bejegyzésemre? Nos, akkor azt taglaltam, hogy mennyire nem értem, aki lelép ebből az országból.
Változtam. Már megértem. Nagyon is.
Egy olyan országban élünk, ahol kidolgozhatod a beled, egyes embereknek mindent szabad, mások pedig ellenségek!
Apámat lehazaárulózták már. Apámat, aki 40 éve ide adózik. Azért szívesen megkérdezném az ifju forradalmárt, mit tett eddig a Hazáért! Mert semmit. Tüntessen aki akar, csak legyen őszinte: ezek a tüntetések kúrvára nem a Hazáról szólnak, hanem egyes politikai csoportok utálják a jelenlegi vezetőt, és behergelik a tömeget.
Vajon van olyan ember egyáltalán, aki szerint Gyurcsány többet ártott Magyarországnak, mint az elöző politikusok? Ugyan, nem lesz jobb a Hazának egy dekával sem. A Jobbik vezetése alatt sem lenne jobb. A politikusok magasról tesznek az egészre, őket csak a pénz érdekli. Kivételek mindenhol vannak, de sehol sem több, mint máshol.
Itthon Uniós árak vannak, Magyar fizetéssel. Az árak máshol másfélszer ekkorák, a fizetés kb. négyszer. Most arra buzdítsak embereket, hogy maradjanak itt, mikor máshol jobban megbecsülik a munkájukat, több pénzt kapnak, és az országot ahol élnek nem szakítják szét tüntetések? Itt vagy a rendörök vagy a tüntetők vernek elöbb-utobb össze. Attól függ, hogy Árpádsáv vagy Che Guevara a jelkép, amit viselsz.

Szóval menjetek bátran külföldre, én megértelek. Én viszont maradok. Maradok, mert képtelen vagyok menni. Hogy egy idézettel magyarázzam:
"Nekem itt van dolgom
Nekem itt vannak álmaim!"
Ti menjetek, én megértelek titeket, és maradok!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr93217589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eidan 2007.11.06. 23:50:12

Hella!

Nah ide is írnék, kedves poszt-nemzeti barátom! :)
Nos igen. Ilyen országban élünk, egyet értek. Apukád lehazaárulózásáról nem tudok mit írni, nem tudom a körülményeket, bár kétlem, hogy az lenne. Hazaárulás egy komoly bűn, nem jó iylen szavakkal dobálózni, én sem értek egyet azzal, aki ezt mondta. Viszont az ifjú tüntető pl a jövőjét kockáztatja "csak" azzal, hogy kint tüntet... egyszer elkapják és bevágják. Priusza lesz, nem tud továbbtanulni, és 40 évig nem fogja tudni fizetni az adót, mert magát se fogja tudni eltartani. Csak azért, mert kiállt a hazájáért. "ezek a tüntetések kúrvára nem a Hazáról szólnak, hanem egyes politikai csoportok utálják a jelenlegi vezetőt, és behergelik a tömeget." Honnan tudod? Ottvagy 1-en is? Hmm? Vagy csak ezt látod a tv-n, ezt olvasod a neten az "okos" oldalakról? Olyan menő ma mindennek ellenállni. Már kezd populárissá válni a tüntetés, nosza álljunk annak is ellent! Ismersz te egyetlen embert is, aki csak a balhé miatt megy ki? (Kétségtelen van ilyen, de elenyésző számba). És honnan tudod milyen lenne egy Jobbik-kormány? Inkább hagyjuk a "mi lenne, ha" dolgokat. Mellesleg megj: Jobbikban azért jóval több a lelkiismeretes ember, mint mondjuk az MSZP-SZDSZben... és nincs folyamatban többtucatnyi taguk ellen sikkasztás miatt eljárás, mint a fent említeteknél. Szal erről ennyit, hogy egykutya mindkettő. Nem értesz hozzá, akkor ne beszélj róla. Mit értesz tüntetések általi szétszakítás alatt? Jah és mikor láttál olyat, hogy tüntető összevert vki ártatlant? Pl MTV ostromnál is, a vízágyúban rekedt rendőröket is kimentették, és nem verték őket össze, pedig ellenségek voltak. Ellenben rendőrök pl még francia túristát is vertek...
Azért árpád sáv meg csegevara azért kicsit más. Árpád sávval a nemzeti érzelműek fejezik ki összetartozásukat, csegevara (igen, kisbetűvel) meg egy kommunista felbujtó volt, aki semmi jót nem tett, és sok élet szárad a lelkén (történelem). Szted egy szinten van a kettő?

A végére meg egy idézet, ha már a kivándorlásról van szó.
Nagyon ismert, te is biztos tudod miből van.
"Áldjon vagy verjen sors keze,
Itt élned, élned, s halnod kell."

Eidan

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2007.11.07. 00:03:54

Kit ismerek aki balhéból megy ki tüntetni? Mintegy 10-15 embert személyesen.
Nem nézek tv-t, mert utálom a médiát. Újságot meg nem olvasok többet, mint kurucinfót. Elég nekem, hogy mindenhonan van infóm. Ez teljesen magánvélemény. A Medgyesi alatt nem voltak tüntetések, a Horn alatt nem voltak tüntetések, a Gyurcsány alatt vannak. Az öszödi beszéd erre rossz indok, mert szerintem az, hogy valaki hazudik, nem ujdonság a magyar politikában.
Ha most lemondana Gyurcsány, kapnánk egy újabb mszp-st. Ha lemondana az MSZP, akkor kapnánk a fideszt.
Amúgy nem tudom, te hány jobbikost ismersz személyesen, én egyet se. Nekem a politikus politikus marad. Aki normális, majd meghülyül a hatalomtól. (Lásd: Orbán Viktor)
Kivétel van elég minden oldalon. Ezt ne feszegessük.
Ja, és még valami: két bejegyzés alatt kétszer hangzott el, hogy: "Ha nem értesz hozzá".
értek annyira hozzá, mint bárki civil ebben az országban. Neked sincs politológia diplomád. Egyáltalán, arról írok, amiről akarok. Ha én a pockok nemi életéről akarok írni, úgyis fogok. Ez amúgy sem hozzáértés kérdése, hanem vélemény. A véleményhez nem lehet hozzáérteni, vagy nem hozzáérteni. Valami hatás csak kiváltotta belőlem, ez a hatás a tapasztalat. Pl: szerinted a kékszárnyú pillangók ártanak az országnak, én meg úgy tapasztaltam, hogy nem. Ezt le lehet úgyis reagálni, hogy át vagyok verve, vagy vak vagyok, és nem látom mi folyik ebben az országban, de úgy is értelmezhető, hogy másokat okolok a hibákért, és nem a kékszárnyú pillangókat. Neked is vannak bizonyítékaid, nekem is. Te mondhatod azt, hogy az enyéimet hamisították a kékszárnyú pillangók, én mondhatom azt, hogy a tieidet hamisították a kékszárnyú pillangókat utálók. Hogy melyikünknek van igaza? Szerinted neked, szerintem nekem. Ezek vélemények, ehez nem kell hozzáértés!

Eidan 2007.11.07. 00:23:30

Bocsi! Igazad van, ez csak vélemény... megint odáig ragadtadtam magam, hogy vitázok, amikor az állításokat érvekkel, bizonyítékokkal alátámasztva megpróbáljuk kiütni őket egymás alól, sry! :D

10-15 embert. Hmm... Hídblokádkor nem sokan voltunk, de egy közös ismerőssel nem találkoztam. És éppen egy kis balhé sem volt. Teljesen békében ment minden. Amúgy nagyon kár az ilyenekért... elszomorít, ezek fejébe én is golyót repítenék. :( Kurucinfót én is olvasok, de azért az sem készpénz, ami ott van. Nagyon sokszor túloznak. Eddig nem voltak tüntetések, most vannak.... 45 és 56 között sem voltak tüntetések. És 56 és 88 között sem. Mégis egyszercsak betelt a pohár, és lettek tüntetések. Most is ez van. Csak kellett valami, ami elindítja.
Nem újdonság, hogy valaki hazudik, tény. De eddig legalább csak nyílt titok volt, Őszödi beszéddel meg nyilvánosságra került. És vállalta a következményeket, nem mondott le! Itt a baj. (mindig ezzel jövök, de) Svédországban 4 miniszter mondott le adóproblémák miatt (ne milliárdos sikkasztásra gondolj, hanem pl nem fizette a baby sitter után az adót is kiderült). És lemondtak!!! Fletóék meg nem! És ezek után még Európai normáról, meg demokráciáról hablatyolnak! Emiatt a pofátlanságok miatt van elegük a tünetőknek. Nem ismerek egy Jobbikost sem. Viszont egy ellen sincs eljárás sikkasztás miatt, egynek sincs kastélya, helikoptere, liftje a palotájában, nincs 100milliós védelmi berendezése. Ez azért jelent valamit. Lehet általánosítani a politikus. Megértem. Nagyon sok embernek elege van a politikából és egyszerű azzal elintézni, hogy mindegyik köcsög. De ha TÉNYLEG átgondolod, hogy valóban mind az-e, ha tényleg végignézed, hogy mindet csak pénz érdekli-e. Ugyanezt gondolnád? Végiggondoltad te már úgy IGAZÁBÓL ezt? Tényleg sry, azokért a mondatokért, igazad van, ez csak véleménynyilvánítás is tiszteletbe is kell tartanom. Elnézést.

Merlicht · http://fenyfogo.blogol.hu 2007.11.07. 08:25:48

Namármost nem akarok túlzottabban beleszólni ezekbe a dolgokba, de kedves Eidan! Ugyebár közölted, hogy 45 és 56 között nem voltak tüntetések, de aztán lettek... mivel ugyebár szovjetbarát egypártrendszer, majd Rákosi féle totális diktatúra lett!!!!!
88-ban meg ugyebár eljött a lehetősége, hogy legyen TÖBBPÁRTRENDSZER, hogy ne legyenek fekete kocsik, és hogy legyen rendes szavazási rendszer!!!!
Akkor ezekért a dolgokért tüntettek! És most? Akármit mondtok, NEM élünk diktatúrában! Többpártrendszer van, és működne is, ha a legnagyobb ellenzéki párt megpróbálkozna azzal, hogy azt csinálja, ami a feladata! Ellenzékként képviselje az ország érdekeit, ahelyett hogy rendszeresen kivonulnak a munkahelyükről... engem ezért simán kirugnának! Fekete kocsik sincsenek... azt hiszem, ezt senki sem vitatja! Rendes szavazási rendszer is van... bár rendszeresen megkérdőjelezik a szavazási eredményeket, de ez így van jól, hiszen MEG LEHET kérdőjelezni őket! És, hogy a Jobbikosok ellen nincsenek eljárások... honnan tudod? Ismered őket? Te is csak azt tudhatod, amit a média mondd! És egyébként egyetértek Xinaffal... a hatalom őket is ugyanúgy megrontaná! Nem az a kérdés, hogy ki mennyit lop, hanem az, hogy emellett legalább megpróbál-e tenni valamit az országért! Fletó nem a legjobb vezető... de legalább elindította valamerre ezt az országot! És, mivel az EU erre rábolintott (ahol ugye a Fidesz van inkább előnyben), ezért nem valószínű, hogy a szakadék felé mennénk... mivel az nem csak nekünk, de az EU-nak sem lenne jó! Tehát megkérdezem én is: Végiggondoltad te már úgy IGAZÁBÓL ezt?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.11.07. 13:54:04

Eh, látom a futóbolondok mindig előkerülnek, ha a hatalmon lévő köztörvényesek ellenében éltetni lehet a nem hatalmon lévőket...

Költői kérdés: vajh' Eidan és elvbarátai mikor jönnek rá, hogy a kisemberek szempontjából teljesen lényegtelen, hogy kinek a kezében van az ostor? Ráébrednek-e valaha, hogy a plebs osztályrésze a robot és kussolás, államformától és hatalmi elittől függetlenül? (Mielőtt valaki rákérdezne: én értek a témához...)

Svédországban jobban élnek az emberek -de Svédországban nem hagyják megdögleni a szomszéd tehenét!

Más. Arról talán a jelenlegi elit tehet, hogy a rendszerváltáskor esedékes tabula rasa (keress rá gúgliban, ha nem érted) nem történt meg? Nem esetleg az Antal-kormány volt gyáva és megalkuvó? Csak nem az ő hozzá nem értésük* miatt van olyan nehéz helyzetben az ország, amilyenben? Az ő felelősségük mintha elsikkadna...

Üdv: Alister

*: hogy értsétek: orosz piac szétverése, katasztrofális gazdaságpolitika, politikai-közéleti tisztázás elmulasztása, államadóság, kárpótlás, stb-stb.

Viki 2007.11.14. 19:20:32

Legyetek jok ha tudtok!!!
süti beállítások módosítása