Utolsó kommentek

Az élet nem áll meg

2007.11.13. 15:32 | Xinaf | 1 komment

Címkék: vers filozófia szomorúság

Én is élem a sajátom, immár párkapcsolat nélkül.
Nehéz bármit is írni. Legalábbis arról a témáról. Róla. Inkáb jöjjön egy társadalmi elemzés.
Szegények vagyunk, indokolatlanul. Egy agrárország, ami képtelen és képtelen is lesz eltartani saját magát. A vezetés kimondott szar. Az ember szinte sikítana, amikor azt látja: a reálbér csökken, az árak emelkednek, napról-napra többen fagynak meg, hallnak éhen.
Vajon miért? Vajon miért mindenki a saját zsebét tömi? Persze nem vagyok naív, ez máshol is így van. Csak máshol ismerik a vezetők az önmérsékletet. Máshol igyekeznek fejleszteni az országon. Máshol büszkék a hovatartozásukra. Nekünk, szegény magyaroknak már csak a hősi múltunk maradt, és úgy kapaszkodunk bele, mint egy mentőövbe. Mert ha a jelent, a közelmúltat, vagy éppen a ködös jövőt nézzük, összefacsarodik a szívünk, és félünk. Félünk a saját életünk romlásától, féltjük még meg nem született gyermekeinket, és féltjük a már élőkét is.
Emlékeztek a még meg nem született gyermekemnek írt versemre?
"Bocsánatot kérek előre is mindenért
Amit nem kértél, de kapni fogsz,
Az életért"
Mert bár félünk és féltünk, ösztönösen szaporodni akarunk, legalábbis még páran. Sajnos a népesség fogy, mert ilyen életszínvonal mellet csak a cigányok és a katolikusok válalnak sok gyereket. Cigány alatt most a sztereotípiát értem, és nem azokat, akik barna börrel születtek! Ők megélnek segélyből, a katolikusok a hitükből. Mit csináljon az, aki pénzt nem kap, hinni nem hisz?
Nos, kétségbeesik, depresziós lesz, stresszel. Van aki drogozik, van aki tüntet, van aki rabol, van aki diszkóba jár, stb. Adrenalin és feszültség levezetés. Igencsak szomorú.
Erre azonban rossz reakció sajnálkozni, elemezgetni, szomorkodni! Tenni kell! Dolgozni, adózni, felelősen szavazni. Nemzeti sport az adócsalás... kevesebb adó kell, de lehetőleg közvilágítás, utak takarítása, és közbiztonság is legyen már...
Lemondani is tudni kell. Nem csak számonkérni. Rázzuk meg magunkat, és építsünk jobb jövőt! A szemetet a kukába dobni nem is olyan fárasztó. Szellektíven válogatni a hulladékot, ez is egy lépés. (Ezt mi tagadás, én is elmulasztom.) Ugye mindenki érti, mit mondok? Akkor cselekedjünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr29227835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2007.11.16. 18:36:44

Nyugaton sincs kolbászból a kerítés...
süti beállítások módosítása