Utolsó kommentek

Majális

2008.05.01. 20:48 | Xinaf | 2 komment

Az ember megtanulja, hogy nem írunk blogot bekapcsolt tv mellet. Elvonja a figyelmet, és amúgy is mindenfajta zaj zavar.
Ma van Május 1. a Majális. Hivatalosan a munka ünnepe, én inkáb a munkás ünnepének tekintem.
Minden párthűség és politikai iránytól mentesen: a munkások igenis megérdemlik az ünneplést, és sok egyebet is megérdemelnének. Pl. magasabb fizetést, nagyobb megbecsülést, és valódi társadalmi elismerést. Ugyanis a diplomás, öltönyös, értelmiségi, stb hölgyek és urak gyakran elfelejtik, hogy valakinek a vízvezetéket is javítania kell, a kenéyr nem a kenyérfán terem (de ha ott teremne, akkor is kéne valaki, aki gondozza és szüreteli...), a kutyaszar nem tűnik el jószántából, és valakinek meg kell emelni azt a dögnehéz talicskát az építkezésen.
Valójában persze senki sem felejti ezt el, csak az aki szellemi munkát végez, vagy felsőfokú tanulmányokban részesül, időnként többre tartja magát, mint azt a primitív, csúnya és az izzadtságtól büdös melóst, aki miatt nem szeret a bkv-n utazni.
Persze akinek nem ingje, ne vegye magára. Nem mindenki nagyképű, aki jól tanul, vagy jól keres, ezt én is tudom. Csak sokakkal ellentétben belelátok a munkások világába is, mivel én is melóscsaládból származom, melós önérzetem van. Értelmiséginek neveétek, de olyan emberek, akik tudják mi a munka.
Ma egy managger (menedzser) kb. 4-szer annyit keres mint egy szakmunkás. De ez a szám lehet akár 10-szeres is. Vajon annyival fontosabb munkát végez? Vagy vegyünk egy közjegyzőt, egy ügyvédet, egy közgazdászt, egy logisztikust, egy informatikust, stb. Sorolhatnám a végtelenségig. Én nagyon fontosnak és jónak tartom, hogy ilyen emberek is élnek, sőt! Őszintén örülök, hogy sok diplomásunk van, és még őszintébben örülnék, ha ezek az emberek tényleg szakképzettek is lennének. Fontos hogy vannak ilyenek is, mert a tevékenységeket valakinek irányítania kell!
Viszont a társadalomnak még mindig nagyobb érdeke, hogy megjavítsák a csőtörést, mint hogy jól legyen megszervezve a levélszállítás a postán.
Igenis emberi jogokat, emberi bánásmódot, és emberi fizetést a melósoknak, azoknak az arctalan és néptelen tömegeknek, akik elvégzik azt a munkát, ami nélkül egy fejlett ország ma már nem tudna meglenni. És ha zavar hogy büdös melleted a metrón, gondolj bele abba, hogy a munkába izzadt meg.
És az én korosztályom, aki felsőoktatásban tanul, ne húzza el a száját. Kiváltságosok vagyunk, amiért annyi dolgunk van, hogy figyeljünk és könyvet olvassunk.

ÉLJEN A MAJÁLIS, ÉLJENEK A DOLGOZÓK, ÉLJENEK A MUNKÁSOK!

(Lehet kötekedni, hogy átpártoltam a baloldalhoz, árulója vagyok a jobboldalnak, és szocialista a gondolkodásom. Inkáb leszek szocialista és áruló, mint öltönyös seggfej, aki vagyonokat keres, és lenézi azt, aki tényleg dolgozik. Persze erre is áll: akinek nem inge, nem veszi magára. Nem ellenségem az öltönyös-gazdag-diplomás réteg. Csak lenézem aki értékesebbnek véli magát, jogalap nélkül, másoknál.)

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr52450321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoc · http://blog.zsoc.net 2008.05.03. 02:28:24

Igazad van, manapság tényleg le van nézve az, aki nem az ország széféből tartja el magát... de hát hadd ne mondjam mi vezetett ide...

(Félreértés ne essék, a szoc. támogatásokra szükség van, csak már sokan inkább erre mennek rá..)

Egyébként a munka, és az önerő tisztelete szerintem nem oldalfüggő.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.05.03. 09:45:15

Zsoc, én teljesen egyetértek veled, minden tekintetben... az utolsó mondatodhoz is csak annyi kommentárt szeretnék fűzni, hogy ennek előzményei vannak itt az "Én világomon". Kaptam én már itt olyan kritikákat, hogyha mind valós lenne, egy nyáladzó, degenerált barom kéne legyek:)
Örülök, hogy írtál!
süti beállítások módosítása