Utolsó kommentek

Riport a hetero szexuális felvonulásról

2008.07.05. 23:41 | Xinaf | Szólj hozzá!

Július 5.-én ünneplik a homoszexuálisok világszerte a Meleg büszkeség napját. Ebben az évben a Tomcat néven elhíresült radikális blogger Budapesten ellentüntetést szervezett.
A találkozó 15:00-kor volt a vársoliget szélén lévő Regnum Marianum keresztnél. A hangszóróból a Kárpátia együttes számai szólnak, kisebb tömeg található már itt. Az emberek beszélgetnek, sétálnak, vagy éppen ülnek a spirálisan felfele ívelő kőpárkányon.  Megtalálható itt mindenféle náció: rockerek, skinheadek, egyszerű civilek, fiatalok és öregek egyaránt. Körübelül negyed óra múlva a zene elhallgat, a hangfalba mikrofont csatlakoztatnak, és Tomcat köszönti a jelenlévőket. Két fontos dolgot mond el: 1. aki ezen a tüntetésen vesz részt, az ne dobáljon, ne támadjon melegekre, mivel ez egy bejelentett ellentüntetés. 2. 16:00-kor, amikor a homoszexuálisok megkezdik a felvonulást, akkor indulunk majd mi is. Ezután a zene folytatódik, a városliget fáinak takarásában rohamrendörök vonulnak végig, és sorakoznak fel tömöt sorokba, a várakozóktól mintegy 100 méternyire. 
Indulás elött még háromszor ellhalgat a muzsika: elöszőr akkor, amikor Tomcat ismét magához veszi a mikrofont, majd informálja a megjelenteket a menet rendjéről. Ez alapján a felsorakozott rendörök át fogják viszgálni a táskákat, majd egy részük el is kiséri a demonstrálókat. Nem sokkal késöbb egy felvidékről érkezett tanár tart lelkes szónoklatot, majd ismét Tomcat veszi át a szót, és adja meg a jelet az indulásra, 16:00-kor. Végül az átvizsgálás után, elindulunk. A nagyjából 120-150-200 fős tömeget mintegy 100-120 rendőr fogja gyűrűbe. A sebesség meglehetősen lassú. A 75-ös, 79-es trolibusz vonalán haladva jutunk el a Hősök terére. Itt a minket kisérő rendörök felöltik a sisakjukat, hamarosan megtudjuk ennek az okát is. A téren lévő tüntetők éppen a rendőrökkel csapnak össze. Mikor ez láthatóvá válik, sokan tapsolni kezdenek. A tűntetők is észreveszik a rendőrök álltal körülvett csoportunkat, és valószínüleg azt hiszik, hogy melegek vagyunk, támadási kisérletet tesznek az irányunkba. A rendőrök összébb húzódnak körülöttünk, így nem ér el minket semmi, csak néhány üvegdarab jut át a rendőrfalon. Végül észreveszik a tévedést, amikor odakiáltanak nekik páran: "Heterók vagyunk, magyarok vagyunk!" Ekkor már elég közel kerültek a menethez, a rendőrség válaszcsapása minket is elér gyengített formában: könygáz szúrós szaga terjeng a levegőben.
Az Andrásy úton folytatódik a felvonulás, többnyire eseménytelenül. Sokan fényképeznek, vagy csak bámulnak. A Kodály köröndnél találkozik egymással a homoszexuális és a heteroszexuális csoport. Kollektív kiabálás kezdődik, mindkét oldalról. Ez gyorsan véget ér, az út további szakaszán homoszexuálisokat és a kormányt szidalmazó rigmusok harsannak csak fel. A Deák téren Tomcat mindenkinek megköszöni hogy itt volt, és véget is ér az ellentüntetés, 17: 38-kor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr61555231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása