Utolsó kommentek

De jó is volna...

2008.07.20. 22:31 | Xinaf | 6 komment

Hajaj, az egyházat annyi mindenért lehet szídni... hisz volt inkvizició, meg nem is létek fel a nácik ellen, és még az emberek vagyonát is elszívják, nameg hülyitik a tömeget...
A belem kifordul. Komolyan mondom, néha azért le kéne állni, mert kezd sok lenni, amikor ezt hallgatom. Néhányan nagyon keményen fellépnek a katolikus egyház tervei ellen, és ezek ám olyan nagyfiuk, hogy Bibliát égetnek ám!
Na jó, akkor tisztázzuk, mivégre is ez a nagy kirohanás. Ma 2008-ban Magyarországon nem tapasztalható a katolikus egyház részéről olyan dolog, ami miatt gyűlölni kéne. Soha nem volt tapasztalható olyan dolog, ami miatt megvetni kéne. És ha mélyen magunkba nézünk: nem is tett igazából senkivel olyat, ami miatt harcolni kéne ellene. Aki most felmeri hozni az inkviziciót, annak kibulizok egy tapsot. Röpke néhány évszázad telt el azóta, minek lépnénk tovább? És engem náciznak le, ha sajnálatomat fejezem ki a trianoni béke miatt?
Megkisérlem most hideg fejjel, egyszerűen vázolni, mit is akarok ezzel az írással, mert az én is látom, hogy talán nem fogalmaztam egyértelműen...
Szóval mostanában sok kritika éri az egyházat, és azon keresztül engem is. Én, aki nem vagyok pedofil, nem használok ki senkit, és mégcsak nem is hülyitek, egy idő után eléggé sértőnek érzem a dolgot. Ismerek tengernyi papot. Ezek az emberek olyanok, akikre el lehet nézni. Akik a bajban segítenek. Aki a kereszténységet, vagy a katolikusokat szídja, az őket is szídja, mivel kőkeményen általánosít.
El kéne gondolkodni, és nem csak szídni valamit, amit nem ismerünk. Természetesen vannak álszentek és vannak rossz emberek is a klerikálisok között, de nem ez az általános. Sőt, kimondom: máshol, más szervezetekben több aljas, szemét, gerinctelen és bárkin átgázoló féreg van, mint egy keresztény közösségben. Most nem a szientológiára gondolok, hanem az igazi vallásokra.
De jó is volna, ha az emberek nem vagdalkoznának minden ellen, amit nem értenek. Milyen remek lenne, hogyha azt is látnánk, amikor egy pap két héttel fizetés elött az 1500 ft vagyonából 1000 ft-ot ad a koldusnak. Ha észrevennénk, amikor a szerzetesnek egy nadrgja, egy inge és egy alsónadrágja van, és nincs más ruhája! Milyen remek lenne ez az egész, ha azt is látnánk, amikor a megvetett klerikális több száz kilómétert gyalogol, hogy a 16 éves lányt visszahozza a sztriptízbárból...
De nem, mert ennek nincs hírértéke. Inkáb mindenki azért nyáladzik, mert XVI. Benedek pápra Hitler jugend volt. Igaz, hogy diszidált, hogy nem ontott vért, hogy ellenszegült, de az volt. Pár éve magyarországon meg mindenki úttörő volt.
Nem vagyok én senkinek sem a mamája, se a papája. Nem tilthatom meg, hogy valaki nyíltan káromkodjon, vagy állandóan a pedofil papokról beszéljen (bár még eggyel se találkozott, de sebaj). Szabad országban élünk, ahol vádaskodhatunk, és elmondhatjuk, hogy az egyszerű embereket kifossza az egyház. Megteheted, de attól még hülye maradsz...
Csak annyit kérek mindenkitől (nem konkrét személyre gondolok, sajnos ez erösödő tendencia), hogy elöttem NE! Ne égessen Bibliát, ne pisáljon a templom falára, és ne káromkodjon!
Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr10577249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.07.22. 01:12:14

Aki ismer, tudja (aki meg nem, hamar rájön), hogy a kereszténység, annak is a római katolikus változata nem éppen a szívem csücske (mint ahogy egyik monoteista vallás vagy szervezett egyház sem), de ezzel a bejegyzéssel úgy nagyjából-egészéből egyetértek. Kivéve a "máshol, más szervezetekben több aljas, szemét, gerinctelen és bárkin átgázoló féreg van, mint egy keresztény közösségben. Most nem a szientológiára gondolok, hanem az igazi vallásokra. " részt. Mert ez itten egy baromira ingoványos talaj. Nagyon nem kéne erőltetni, hogy melyik vallás szervezeteiben milyen mocsok van, már csak a békesség végett sem. Mert esetleg ami egy teljesen érthető kezdeményezésnek indult ("ne basztasson senki a hitemért") az kívülről úgy nézhet ki (és ugye éppen ezt szeretnéd elkerülni barátom, nemde?), hogy ledorongolod a más hitűeket. Jó, manapság valószínűleg nem lesz belőle vallásháború (bár ugye a muszlinoknál és a méheknél nem lehessen tudni...:D), de nem szerencsés a fordulat. Mondhatnám úgy is, hogy éppen ezzel adsz muníciót azoknak, akiket le szeretnél szerelni...

---
Abszolút off, de megjegyezném a történelmi hűség végett: az idióta UFÓ-hívő szektások gyülekezete szcientológia néven fut.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.07.22. 09:39:58

Nem a vallásokat értem "más szervezetek" alatt. Hanem a rendőrséget, az alkotmánybíróságot, a náci vagy komunista csoportosulásokat, és gyakorlatilag minden mást.
Azt azért elismerhetjük, hogy a katolikus egyházban több a rendes, tiszteséges ember, mint a honvédségnél, nem?
U.I.: Semmi bajom amúgy azokkal, akik ezen szervezetek tagjai, vagy legalábbis nem mindegyikkel. De azért túlkapásokról éppen eleget hallottunk.

Assium 2008.07.22. 22:45:00

Egy kis vallási áttekintés:
ll. Ramszesz Egyiptom ura és ,,Hórusz fia" milliónyi rabszolgával rendelkezett.
Azték birodalom a keményvonalas despota hatalomra épült, főistenüknek HUITZILOPOCHTLI-nak embereket áldoztak, több ezret is néha.
Római vallás aminek alapján ugye egy nőstény farkas(lupa) és egy holló neveli Romolust és Remust. Fura egybe esés, hogy a LUPA az akkori prostituáltat is jelentette.
A Görög mitológiában Zeusz csak azzal nem kefélt, aki halott volt...tette mindezt a legbizarrabb alakokban(hattyú, aranyeső, bika).
Az indiai férfiak, akiket haláluk esetén követett a feleségük, máglyán, mind ez a papság teljes beleegyezésével.
Végül az iszlám szélsőségesek terrorista-cselekedetei.
Ezzel csak azt akarom mondani, lehet hogy a kereszténységnek volt egy pár rossz húzása(inkvizíció, kereszteshadjárat, boszorkányüldözés), de szerintem sehol nincs és nem is lesz a többi ,,nagy múltú" valláshoz képest.
Köszönöm

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.07.23. 19:56:39

"Nem a vallásokat értem "más szervezetek" alatt. Hanem a rendőrséget, az alkotmánybíróságot, a náci vagy komunista csoportosulásokat, és gyakorlatilag minden mást."
Akkor rossz volt a szövegkontextus, főleg a folytatás: "Most nem a szientológiára gondolok, hanem az igazi vallásokra."

"Azt azért elismerhetjük, hogy a katolikus egyházban több a rendes, tiszteséges ember, mint a honvédségnél, nem?"
Ezt a témát is hanyagolni kéne, nagybátyám katonatiszt, és bár spec. Zoltán atyáékat bírom, de ugye te is találkoztál már a bélapátfalvi pappal...

Assiumot meg továbbképeztem.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.07.24. 18:04:22

Valóban rossz volt a szövegkörnyezet. Úgy értettem, más szervezetekben több negatív jelzős ember van, mint a vallásokban, de csak az igazi vallásokban, pl. a szcientológiára nem igaz!
Nagybátyád katonatiszt, ez oké. Elhiszem hogy jó ember. De ha te felhozod a bélapátfalvi papot, akkor én is felhozok ellenpéldának több tucat idiótát vagy szemétládát a hadseregtől... ennek nincs értelme.
Maradjunk annyiban, amennyi célja magának a bejegyzésnek is volt:
Bunkóság Bibliát égetni, és nem esik jól, ha agyatlanul fikáznak nekem fontos dolgot, úgy, hogy nem is értik. Nem téged értelek alatta, Alister!

Sandor97 2008.07.26. 13:25:11

Jó post, respect. Itt Tatán is a szociszadi banda csinákta a cirkuszt -de mekkorát!- nemrég, mikor szóbakerült, hogy az Eötvös gimi visszakerül a piaristákhoz.
süti beállítások módosítása