Utolsó kommentek

Dicsérem a kormányt

2008.08.29. 08:14 | Xinaf | 5 komment

No, ez az utolsó dolog szerintem, amit tőlem vártatok. Az elvadult jobboldaliak most szépen lépjenek ki, akit meg érdekel hogy miért, az figyeljen!
Köztudott, hogy Gyurcsány bácsi és a kormánya adóterheket akar csökenteni. Valójában persze aligha akar, de szükséges. Ilyenkor mindig jöhet kapásból az ellenzék kérdése: miből? Ugyan, miből akar ez az ember, aki amúgy is "elkúrta" adót csökkenteni? (Itt egy kis kitérő: gyerekek, ez az elkúrás, meg kurva ország dolog, meg hogy hazudott... most komolyan, nem unalmas ez egy kicsit? Ez már nem a "nem felejtünk" kategoria, hanem a nincs más érv a kezünkben...) És jövend a válasz: emelik a cigaretta és az alkoholok árát.
Én nem szeretem a kormányt, és nem szeretem Gyurcsány Ferencet. Amióta szavazati jogom van, mindig inkáb a konzervatívokhoz húztam. De ez valóban jó ötlet. És nem csak a rosszat kell leírni, néha elismerhetjük azt is, ha valaki valamit jól csinál. Én fogyasztok alkoholt, és erös dohányos vagyok, de akkor is ez volt az egyetlen járható út. Jól tették.
Kicsit eltúlzónak érzem amúgyis ami mostanság (az elmúlt 6 évre gondolok, mert ekkortájt kezdtem el foglalkozni politikával) zajlik. Nem kell azt hinni, hogy megúsztuk a megszorításokat ám! Az országon változtatni kell, ezt mindenki tudja. Nem hagytuk kifutni a reformokat (nem is bánom. a reformnak nem feltétlen kell arról szólnia, hogy sok pénzt fizetünk!). Ez eddig nagyon szép, de ha semmilyen reformot nem hagyunk kifutni, mert ott megszorítások vannak... sose jutunk egyről a kettőre.
Olyan országot szeretnék, olyan parlamenttel, ahol a jobboldal tényleg konzervatív értékrendet képvisel, a baloldal pedig tényleg szocialista értékrednet hordoz. Ahol nem tartjuk tudatosan szinten a tüntetéseket, hogy elterelje a figyelmet a többi stikliről... és ahol a kormány ugyanilyen működő és jó ötletekkel áll elő. Ugyanis se dohányozni, se alkoholizálni nem kötelező.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr52638821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrHentes 2008.08.29. 21:30:07

Egyet értek!
Én nem szoktam politizálni. Aki ismer tudhatja hogy én sose mentem el szavazni de meg tehetem volna, és hogy miért?
Nem akarok 2 rossz közül választani.
De nekem is elegem van abból hogy néha az MSZP kitalál valami jó ötletet akkor a jobb oldal azonnal rá mondja NEM, miért?
Csak azért mert mszp találta ki. Miért nem tudunk egyszer össze fogni?
Válságban van az ország nem szét zúzni kell hanem össze fogni de így folytatjuk sose lesz meg. És csodálkozunk hogy rosszabbul élünk mint 654 millió éve.

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.08.29. 23:04:58

Sajnos az a baj, hogy néhány jó ötlet nem feledtet rengeteg rossz intézkedést. Ezt az egészet ahhoz tudnám hasonlítani (elég morbid módon)
mintha Hitler a hatmillió kiírtott zsidó családjának küldött volna kártérítést.Szép gesztus, de nem tehet jóvá semmit.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.08.29. 23:48:24

Viszont attól, hogy hibát követett el valaki, még leghetnek jó ötletei is.
Vegyük a te példád, a hatmillio zsidó család kiírtása. Ez bűn. De! Elötte megszüntette németországban a nagy gazdasági világválságot, elérte, hogy a New York Times az év emberének választotta 1936-ban, és olyan szónoklatokat írt, amiről a mai politikusok csak irigykedhetnek. Hitler érdemei nem elvitathatóak a gaztettei ellenére sem. A Gyurcsány kormány érdemeire ez ugyanúgy igaz!

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.08.30. 00:40:45

Így van, tényleg voltak jó intézkedései, például az év embere díj, és hogy Németországban autópályák sora épült, ill. gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség(ezeket mi is eltanulhatnánk.), de mindent összevetve akkor is nagy genyó. Gyurcsány ugyanilyen.
Egyébként úgy tudom, hogy Hitler beszédeibe Goebbels, és/vagy Hess is besegített...

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.09.01. 23:22:46

Akkor szépen sorjában...
1. A reformok definíció szerint fájnak. Mint az orvosilag indokolt csonkolás. De - csak úgy, mint az üszkösödő kar lenyesésénél- sokkal jobban fáj, ha nem vagy későn lépik meg.
2. Hitler egy emberi szörnyeteg volt. Gyurcsány ettől azért (szerencsénkre) messze van.
3. Hitler fő képessége a vitathatatlan szónoki tehetség volt, de a sikerhez kellett Goebbels hideg szervezői zsenije is.
süti beállítások módosítása