Utolsó kommentek

Elmerülünk a szemétben

2008.10.09. 19:57 | Xinaf | 6 komment

Most kivételesen a cím nem valami filozófiai okoskodás... szó szerint ellepte Budapest utcáit a szemét, fokozotabban, mint eddig.
A jelenségre akkor figyeltem fel, amikor ránkszóltak miközben a suli elött bagóztunk, hogy ne hamuzzunk a földre, mert már volt probléma belőle. Körbenéztem, és első pillantásra vagy 50 cigarettacsikket láttam, de van a járda szélén 5-6 hete egy kidobott cipő, pár napja megtekinthető egy légfrissítőmaradvány a betonba préselve, papírzsebkendők, stb. Egyszóval: szemét-hegyek!
Ma a nővéremet elkisértem a Blaháról a Ferenciekre, így suli elött. Mostmár tudatosan figyeltem, és elkeserítő volt az eredmény: olyan volt az egész út, amilyennek feljebb leírtam, valójában csak a szemét összetétele változott...
Én nem nézem le azokat az embereket, akik fizikális munkát végeznek, így a kukásokat, utcaseprőket sem. De mostanság (legalábbis pár hete) nagyon csípi a csőröm a munkafolyamat hiánya! Tudom, szar meló, de ezt is meg kell (kéne) csinálnia valakinek, és határozottan az az érzésem, hogy ez egy ideje elmaradt.
Lehet, jobb fizetésért alaposabb munka dukálna. Az biztos, ez az állapot kezd tarthatatlanná válni, mivel azon túl, hogy esztétikailag igen negatív, még egészségtelen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr88705715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Démon 2008.10.11. 00:02:36

A legtöbb ember csupán az, ami a környezete: egy nagy szeméthalmaz!
A totális megsemmísítés az egyetlen megoldás!

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.10.11. 16:14:46

Démon:
*lágyan* Az orvosok szerint gyógyítható?

Najiva 2008.10.12. 20:27:29

Nem hiába nem szemetelek...Az a szomorú,h vannak emberek, akikkel nem lehet megértetni,h a szemetelésnek elég sok köze van ahhoz,h a bolygónk itt tart, ahol tart...Igaz,h a táskám egy szemét kupac,de inkább ott legyen tele,mint az utcák. Amugy nem hiszem,h a több fizetéssel meglehetne oldani ezt a problémát,arról van szó,h egyszerűen nem lehet annyi embert megfizetni,mint amennyien kellenének,m legyünk őszinték, ha nincs kuka a közelben mi is eldobjuk azt a fránya csikket,amivel mellesleg szintén szennyezzük a környezetet...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.10.13. 12:34:14

Jogos.
Ennek ellenére is elégedetlen vagyok a köztisztasággal!

tóthferí 2015.02.13. 14:32:20

@Xinaf: Nem csak a szemeteléssel van gond, hanem a takarítással is. Én voltam Párizsban, ott az utcákat rendes takarítónők tisztogatják felmosóronggyal, vödrökkel. Csapok vannak az utcán, amikből tömlővel vizet vesznek, szétlocsolják és felmossák a járdákat, patyolattisztára kefélnek mindent.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2015.02.15. 15:22:50

@tóthferí:
Egyetértek. Nem kéne szemetelni, de ha már szemetelnek, takarítani nem ártana. Bár ez már nem akkora gond, mint pár éve, szerintem ha nem is tökéletes, de javult a dolog.
süti beállítások módosítása