Utolsó kommentek

Feloszlott az Egészséges Fejbőr

2009.08.02. 23:18 | Xinaf | Szólj hozzá!

Ma nem akartam írni semmit. Nem jött ihlet. A hír viszont megjött, így leírom: feloszlott magyarország szerintem legjobb, és zeneileg egészen biztosan legváltozatosabb skinhead zenekara, az Egészséges Fejbőr.

A blogom még mindig nem nemzeti szocialista, nem skinhead, nem náci, nem hungarista, nem fasiszta, ahogy én sem. Viszont ezt a zenekart szerettem (bár egy koncertjén sem voltam kint soha, már nem is leszek). A hírt egészen pontosan ITT olvashatjátok.
Érdekesség, hogy nekem cigány osztálytársam adott fejbőr cd-t. Én így ismerkedtem meg a zenekarral. Rengeteg olyan száma van, amihez nemhogy nem kell skinheadnek lenned, de még csak nemzeti érzelműnek sem, mégis jó!

A zenekar aktívan vonultatott fel skinhead, raggae, ska, rock és folklor zenei elemeket is. Dalaik dallamosak, kiválóan alkalmas tábortüzi éneklésre.

Nos, nem véletlen nem mentem egyetlen koncertre sem. Nem igazán kedvelem a skinheadeket, így akármilyen jó zenét is csinált a zenekar, távol tartottam magam tőlük. De zeneileg akkor is a legjobbak voltak a műfajban!

Zorán viselkedése pedig egyenesen visszataszító volt az ügyben, de ezt majd ti elolvassátok.


"Lent a téren skinhead társaság,
Tőlük kérdem, veled mi újság, mi újság.
Rám néznek és így felelnek: - Na mi van, berúgtál?
És eszembe jut, rég elutaztál.

Másokkal vagy, máshogyan beszélsz.
Lehet, vettél kastélyt, tavat, és boldogan élsz.
De remélem, ha néhanap a törzskocsmánkba térsz,
Cimborádnak rólunk is mesélsz.

Hív az élet és a szabadság (a szabadság!)
Fegyvered legyen az igazság!
És ha fényképalbumodban nézed a képeket,
Nem kell szégyellned a könnyeket.

De kár, hogy nem látlak már,
De kár, hogy nem látlak már.

De kár, hogy nem látlak már."

(Egészséges Fejbőr - Lent a téren)

 

GYENGÉBB KÉPESSÉGÜ OLVASÓIMNAK: ZÁRADÉK!
Eme sorok írója továbbra sem skinhead, sem náci. Bár valóban szereti a fent említett skinhead zenekar zenéjét, de ugyanúgy szereti bizonyos punk együttesek dalait, még a Hétkoznapi Csaláódások zenekar egyes számait is! Mindenkit kérek, aki magasröptű következtetéseket óhajt levonni az írásból, gondolja át elötte. Ha ezek után is bőrfejünek ítél (amellet, hogy valóban kopasz a fizurám), akkor ön, kedves olvasó, HÜLYE!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr651284116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása