Utolsó kommentek

Sólyom és Szlovákia

2009.08.22. 12:16 | Xinaf | 7 komment

Azt szerintem már mindenki tudja, hogy Sólyom Lászlót tegnap meghívták Révkomáromba, egy Szent István szobor avatására. Kicsit belemennék ennek a körülményeibe, és aztán a következményeibe.

Nos, ez az egész elég nagy hiba volt a külügyminisztérium részéről, mert agusztus 21. a '68-as bevonulás emléknapja. Ez kb. akkora hülyeség volt tőlünk, mintha október 23.-án lenne egy orosz díszmenet, az elesett szovbjet hősök emlékére.
Ha ez ilyen egyszerű lenne...
Szóval Szlovákia már több, mint 2 HÓNAPJA (!!!) értesült az államfő tervezett látogatásáról. A hatóságok SEGÍTETTEK (!!!) megszervezni az eseményt. Majd hírtelen, egészen pontosan kedden, azaz 17.-én felszólaltak a dolog ellen, "nemkívánatosnak" nevezték a látogatást, és nem biztosították Sólyom biztonságát.
Ennyi idő alatt képtelenség átszervezni egy államfő programját, szóval én butuska azt hittem, hogy a szlovákok okos csellel besöpörnek velünk szemben egy nagy erkölcsi győzelmet. Szükségük is lett volna rá, mert a Dac-Slovan meccsen történtek, és Hedvig megverése, vagy az új, enyhén fasiszta nyelvtörvény még elég élénken él az emberekben. Ok. De nem, Fico-t nem kell félteni, nem kisebb balfasz ő a magyar politikusoknál...
Szóval belerángattákl Sólymot egy olyan lépésbe, ami miatt rossz fénybe tűnik fel a világ elött. Majd nem engedték be. Robert Fico hivatalosan nem engedte be a Magyar Köztársaság elnökét az ország területére.
Most mindenki átláthatja az egészet, azt a részt is, amiről a tv nem beszél.
Erkölcsi győztes nincs. Mi hibáztunk, hogy nem vettük figyelembe a szlovák gyásznapot. Ők hibáztak, mert erössen túllépték azt a határt, amit a diplomáciában még szabad.
És mi lesz a következmény? Semmi. Pusztán láthattuk a szlovák kormány magyarellenességét.
Én nem utálom a szlovákokat. De a vezetőségüket eléggé... Fico, Slota... csak ezek az okosok azt felejtik el, hogy Magyarország területén bejegyzett kisebbség a szlovák. Itt még soha, senki nem bántott egyetlen szlovákot sem a származása miatt. Én ennek örülök. Nem tehetnek arról, amit ott néhány agyatlan nemzetvédő csinál.
De vajon meddig örülhetek? Vajon a mi balfasz hülyegyerek nemzetvédőink mikor akarnak majd szlovák kollégiumot gyújtani?
Reméljük a következő szlovák választásokon eltakarodik ez a mocsok az országvezetésből...

A témában Kiora írt egy remek írást ITT! Tessék elolvasni!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr291330506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kulturális eltérés 2009.08.23. 11:04:58

Istenben boldogult Jancsi bátyám egyik kedves, ugyancsak multikulturális környezetben játszódó története talán segít megvilágosítani a szlovákokon most csodálkozó méltóságokat és apparátusukat:A magyar sógorhoz megérkezik a tót sógor vendégségbe. A mag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrHentes 2009.08.22. 17:35:21

Minden államnak országnak vannak ünnepnapjai/gyásznapjai. Attól hogy még két ország ünnepe egyezik attól még nem kéne kiközösíteni a másik kormányfőt. Sólyom Lászlót nem úgy ismerjük aki balhézni menne bárhova is. Egy országnak kötelező módon meg kell védenie más országok képviselőit, ugyan úgy a rendőrség nem engedte hogy a szlovák nagykövetséget meg rohamozzák a focidrukkerek. Szerintem szar dologvolt nemkívánatosnak nyilvánítani Sólyom Lászlót nem hinném hogy az oroszokkal ugyan ezt meg csinálták volna csak ellenünk nagyon kemények.

Hilts 2009.08.22. 18:45:03

Kettőn áll a vásár,szokták volt mondani...A szlovákok azért fér rá ennyi minden a pofájukra,mert nincs egy cselekvőképes, határozott és kemény reakcióra képes magyar diplomácia a túloldalon. Most is mi volt a válaszlépésünk: küldtünk egy egy jegyzéket, amivel azóta Fico-tól Slotá-n át Gasparovic-ig minden szlovák politikus kitörölte már a seggét. Nem, a vezető politikai elitet-értem itt az összes jelenlegi parlamenti pártot, köztük a Fideszt is, de nyilván a ballibeket súlyozottabban- lefoglalja a zsidók és a cigányok védelme.
Csak akkor lesz változás,ha mi is leteszünk valamit az asztalra, mondjuk egy hasonló nyelvtörvényt.Ezért tuti meg fogom kapni a mocskosrasszista jelzőt, de lássuk be a ,,dobj vissza kenyérrel" ideje rég elmúlt. Cselekedni kell,amíg nem késő.
Az EU-t meg szarjuk le...ahogy ők szoktak minket.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.08.22. 22:02:44

Na nem mintha a jobbik képviselői bármi hasznosat is tettek volna az ügyben...
Az a baj, hogy itt nem nagyon lehet mit tenni. Ha tiltakozunk? Az ottani magyarok látják kárát. Ha nem, akkor nem csinálunk semmit. Esetleg kitörhetnénk a harmadik világháborút, és meghalhatnánk a fronton...
Tehetetlenek vagyunk, hölgyek és urak.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.08.22. 22:33:20

@Hilts: "Csak akkor lesz változás,ha mi is leteszünk valamit az asztalra, mondjuk egy hasonló nyelvtörvényt."
Már megbocsáss, de hol voltál, amikor az ész osztották? A szlovákok miért lennének kevésbé fasiszták attól, hogy mások is azok? Pont ellenkezőleg: ez csak még jobban felszítaná bennük a tüzet: "lám, ezek a magyarok is fasizálódnak, nosza, előzzük meg őket!"
Ez az ostoba, kézi vezérelt, zsigeri majomember-mentalitás, ami az ilyen Slota-féle félállatokat vezérli. Tessék, íme a példa, első kézből, hogy mi történik, ha valahol a fasisztákat az ólból beengedik az asztalhoz...

Morvin 2009.08.23. 08:20:47

Rosszat sejtek, evvel kapcsolatban. Nem szabad, hogy háborogjon Európa! És az az érzésem kedves Alister bácsi, ha nálunk tért nyer a Jobbik a parlamenteben, akkor csak szítani fogja a a tüzet. Ezért evvel kapcsolatban veled értek egyet. De egyben Hiltsnek is igazat adok, hogy nem szabadna hagyni, hogy hülyének nézzenek minket. De bármerre is mozdul az ország csak a szarba lép úgy érzem! Pat helyzet és Sólyom Lászlónak nincs könnyű dolga...

Hobbitlány 2009.08.23. 17:07:04

Csak annyit mondanék, hogy ajánlom mindenkinek a figyelmébe a cseh sajtó véleményét, ami rendkívül korrekt és tényszerű! (És persze csak megemlíteném, már csak azért is, mert ugyebár '68 róluk is szólt.)
Meg azért annyit mondanék, hogy a KÜM nem hiszem, hogy beleszólhat abba, hogy egy másik országban milyen programot mikorra szerveznek. (Szerintem itthon és a szlovákiai magyarok részéről is sokan és szerintem jogosan háborodtak volna fel, ha mondjuk Sólyom azt mondta volna, hogy "hát, nem fogadom el a meghívást....[mert amúgy ha Szt.István itthoni ünnepére, 20-ára tették volna a szoboravatást, akkor meg nácik, meg magyarosítanak és amúgy is ne üljenek magyar nemzeti ünnepet Szlovákiában...]. Az elég durva arculcsapás lett volna. (+ jó, oké, hogy a diplomácia a finom dolgok művészete, de nem hiszem, hogy a meghívott megmondhatja a meghívónak, hogy kiket hívjon meg...nem egy udvarias lépés. Az azt hiszem talán felróható a szoborbizottságnak, hogy nem gondoltak arra, hogy vmi szlovák vezető embert vagy akárkit meghívjanak...[bár amúgy meg ha nem ezt, akkor valami mást úgyis kitaláltak volna okként] - bár olvastam egy cikkben, hogy a Mo-i szlovák nagykövet, mikor megtudta, hogy megy majd Sólyom, mondta, hogy oké, de az államelnök akkor nem lesz Szlovákiában...
na, de ez egy elég bonyolult dolog, kíváncsi vagyok a nemzetközi sajtó- és tudományos visszhangra.
Ja, a csehek:
"A cseh média tényszerűen számolt be a történtekről. Kommentár csupán a Lidové noviny értelmiségi napilapban jelent meg.

„Amennyiben Csehország úgy állna hozzá a történelemhez, ahogy azt Szlovákia teszi, akkor át kellene keresztelnie a prágai Károly hidat és a Rudolfinumot is, amelyek köztudottan az elnyomó osztrák uralkodókról kapták elnevezésüket" - írja Luboš Palata, a közép-európai kapcsolatok szakértője, aki a továbbiakban érthetetlennek tartja, miért von Pozsony párhuzamot az 1968-as bevonulás és a Sólyom-látogatás között. "A magyarok ugyanis Csehszlovákia 1968 augusztusi megszállásáért már 1989-ben bocsánatot kértek. Augusztus 21-ét már Csehországban sem tartják olyan napnak, amelyen külföldieknek nem illő látogatóba jönni. Különösen nem érvényes ez Magyarországra vagy Lengyelországra" - mutat rá a szerző."
forrás: beta.nol.hu/kulfold/szlovak_hiszteria__magyar_politikai_vaksag

mezeinewsee 2009.08.27. 20:28:10

index.hu/belfold/2009/08/27/rarantottak_a_kormanyt_a_szlovak_nagykovetre/

Hihetetlen ciki... azok a hülye parasztok, akik ezt csinálták, többet ártottak az országnak, mint a gárda, Vona és Győzike együtt.
süti beállítások módosítása