Utolsó kommentek

Szlovákia - Magyarország - Fasizmus

2010.05.28. 23:22 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: politika botrány filozófia dalszöveg harag

 Tiszteletem!

Kicsit lehigadtak az indulatok, úgy gondoltam, eljött az idő, hogy csúnyanáczi legyek, és írjak kicsit a szlovák-magyar ereszd el a hajam mecsről, amit kettős állampolgárságnak neveznek.

Kezdjük ott, hogy ugyebár Magyarországot sokszor emlegetik igencsak rasszista államnak. Hogy ez jogos, nem jogos, az nem tartozik ide. (Lásd a Pirézek esete...) Nézzük meg egy kicsit ezt a szimpatikus Szlovákiát.

Ugyebár kezdődött 1992-ben, a Fradi-Slovan meccsen, mikor a rendőrök agyba főbe verték a fradistákat. Vagy mondjuk azt, fradi ellenes olvasóim kedvéért, hogy a magyarokat? Az újpestesek is ugyanúgy kaptak volna... 2008-ban ugyebár ezt megismételték, csak éppen nem Fradistákkal.
Aztán a nagy port kavart Malina Hedvig ügy:
"A csallóközi magyar nemzetiségű egyetemista lányt 2006. augusztus 25-én két fiatal férfi támadta meg Nyitrán, miután a lány magyarul beszélt az utcán. Sérüléseit orvosi látlelet igazolta, a szlovák rendőrség azonban két héttel az eset után leállíttatta a nyomozást, arra hivatkozva, hogy a lány kitalálta a történetet. Az ügy nagy nemzetközi visszhangot váltott ki, és jelentős feszültséget okozott Szlovákia és Magyarország viszonyában."
És persze az örök dicsőséges folt, Ján Slota, a drága...
Slota bácsi munkássága elég jelentős. Az SNS, azaz Szlovák Nemzeti Párt elnöke, akinek elsődleges küldetése, hogy magyarelleneskedjen. És bár a fél világ megírja rólunk, Magyarokról, hogy "fasiszta párt van a parlamentben", mint a New York Times, vagy az izraeli lap, meg még vagy egy tucat más újság, Slota valahogy elkerüli a figyelmét a világnak. Nézzünk tőle pár kiejelntést:

„Beülünk a tankjainkba és elpusztítjuk Budapestet”

– Ján Slota,1999, március 5.

„“Még 1248-ban egy frank püspök, ellátogatott a Kárpát-medencébe és ezeket mondta:
»Ahogy utaztam ebben az országban nem értettem, hogyan adhatott Isten egy ilyen gyönyörű országot ilyen csúnya népnek
A 'régi magyarokra' utalt mivel ezek mongoloidok voltak görbe lábúak, és a lovaik elég undorítóak voltak. Valójában kis lovak. Ezt mondta a püspök, így van leírva. Így leírva szó szerint. És most nyolcszáz évvel később ezek a mongoloidok valahogy eltűntek. Nem tudom ki mutatta meg nekik, hogy legyenek civilizáltak. De sajnos azt hiszem a szláv vér volt az. Sajnos... És én igazán nem tudom, hogy ezek a magyarok, akik szeretik azt mondani magukról, hogy magyarok valóban magyarok-e. Úgy gondolom 90%-ukban van szláv vér és talán 10% vagy talán 0,1%-ban van 'régi magyar' vér. De még így is önként és ostoba módon hódolnak holmi turuloknak és egyéb őrültségeknek...”

– Ján Slota on television, June 2006

„Magyarok rákos tumor a szlovák nemzet testén, amit mihamarabb el kell távolítani.”

– Ján Slota

Aztán nem mehetünk el a tény mellett szótlan, hogy 2009-ben bevezettek egy remek nyelvtörvényt is szláv szomszédaink, amely meglehetősen megnehezítette az ottani magyar lakosság életét, lévén a hivatalokban csak szlovákul lehet ügyet intézni, pl.
És végül, de nem utolsósorban a villámgyors reakció a magyar kettős állampolgársági törvényre:  szlovákiában innentől nem lesz kettős állampolgárság. Kérje, aki meri vállalni, hogy elvesziti a szlovák állampolgárságát.
 

Nos, csókolom alázatosan: ezek után mi vagyunk a fasiszta állam? Mi vagyunk azok, akik kirekesztőek? Akiknél szar dolga van a kisebbségnek?
Félreértés ne essék, nemhogy nemzeti szocialista nem vagyok, még csak rasszista, xenofóbb, vagy szélsőjobbos sem vagyok, hiába állítja ezt rólam Pásztor Tibor a blogján. De még csak szlovák ellenes sem vagyok. Viszont a jelen álláspontom szerint, eléggé értetlenkedő lehetek. Nem értem, miért nem zavarja a világot ez a nyílt magyarellenesség? Nem értem, miért tűri el az ENSZ, meg az EU, hogy életben legyenek Benes Dektrétumai? Nem értem, miért zavarja őket a kettős állampolgárság?
Szóval, lehet hogy én vagyok a gonosz fasiszta, de a szlovák veztés biztosan az, vagy legalábbis hordoz ilyen jegyeket. Ha nem meggyőződésből, akkor kampányfogásképpen.

Nagyon sajnálom az ott élő magyarokat, és az ott élő szlovákokat is. Ugyanis ott alapból NINCS magyar ellenesség. Pozsonyban őszintén, ki nem szarja le a magyarokat? Hát Dasha néni, a piacra járó öregasszony biztosan. Ez egy mesterségesen gerjesztett folyamat, amin lehet lovagolni, nálunk is van sok ilyen.
Ami a magyar kettős állampolgársági törvényt illeti: a törvény nem rossz, de rosszkor. Meg kellett volna várnunk a szlovákiai választás eredményét, hogy ne használhassanak minket kampányként.
Amit Ficó remek törvényéről gondolok: 
Nem megtartható. Ugyanis ott elég sok Cseh-Szlovák állampolgár él. Ezek ugye nem is vesztenék el a kettős állampolgárságukat. Ez eddig ok. És mi lesz a gyerekeikkel, Ficó, drága szemem fénylő csillaga??? Ha ez így marad, akkor nem felétek fogja részvétét nyilvánítani a Cseh államfő...

Tehát, kedves Szlovák vezetés, akik piszokmód nem olvastok engem, de legalább arra hergelitek a média segítségével a saját népeteket, hogy gyűlöljék és féljék az enyémet, szóval Ficó és Slota, és a többi undorító! 2010-et írunk, és Európában élünk, az Európai Unio védő szárnyai alatt. El kéne gondolkodni, hogy egy nagykorú államnak nagykorú döntéseket kell hoznia. Felelős döntéseket. Nem furcsa, hogy egy magyarnak kevesebb joga van ott, Szlovákiában, mint itt egy szlováknak, Magyarországon. 
Most persze az ellentábor bátran kiálthatja rám: és a magyarországi rasszizmus? Erre a válaszaim: 
1. Hogy jön ez ide? Most Szlovákiát boncolgattuk, majd utána sort keríthetünk rá.
2. Én még nem hallottam olyan hírt, hogy szlovákokat vertek a magyarok... 
Jah, hogy a cigányellenességre meg az antiszemitizmusra tetszik gondolni? Bocsi, az Szlovákiában is megvan. 

 

"Itt élsz, vagy bárhol, lényeg hogy otthonra lelj
Így élj, vagy bárhogy, a szíved Magyar legyen!
Távol, de mégis közel, sírhatsz, van mért
Távol, de mégis közel, emlékeid kisértenek
Miért félsz? Szabadon élsz
Itthon vagy otthon
Miért félsz? Szabadon élsz
Nálunk vagy otthon!"

(Lord zenekar: Itthon vagy otthon)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr882039217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása