Utolsó kommentek

Vallomás - Kérlek, bocsáss meg!

2010.09.02. 21:45 | Xinaf | komment

Címkék: video bocsánatkérés

Nem vagyok hibátlan ember. Ezt én is tudom magamról. Igyekszem, hogy több jót tegyek, mint rosszat, de azért becsúsznak nem tervezett elemek az életembe.
Ahogy azt nemrég megmondták nekem, a stílusom sokszor túl dúrva. Ezzel én is tisztában vagyok, már régóta. Igyekszem visszafogni magam. Más kérdés, hogy keményen vitázom, ez viszont külön kategória. Más, ha keményen érvelsz, és más, ha gyakorlatilag legyalulod a másik lelkét. Nálam mindketőre volt és van is példa.
Viszont ma, életemben elöszőr, pocsékul éreztem magam. "Istenem, mit tettem?" Ez járt a fejemben.
Mert ma sikeresen elvetettem a súlykot. És ezzel sikeresen megbántottam egy nekem nagyon fontos embert.
Az a dúrva, hogy minden szavam igaz volt. És nem is akkor találtam ki, már régóta bennem voltak azok a dolgok, amiket kimondtam. Viszont...
Elöszőr is, szavamat adtam, felelőtlenül, hogy semmiképpen nem fogom megbántani, visszafogom magam. Van olyan, hogy valakivel annyi szar történt, hogy érzékenyebb, mint az indokolt lenne. Ezt tolerálni kell. Azt hittem, képes leszek rá. Hát, most nem voltam, és ezt azóta se bocsátottam meg magamnak. Mert kötött a szavam, és én mégis...
Máskor valószínüleg nem érdekelt volna ez a dolog. Pont azért, mert igazam volt. De, én hülye, pont ma kellett előadnom magam... tudjátok, van a lélek. Ha ezt egy üvegajtóként képzeljük el, akkor a legtöbben megkocogtatják az igazság pörölyével. Tőlem az sem állt távolt, hogy odaverjek rá az igazság pörölyével. De most átmentem rajta az igazság tankjával. És ehez nem volt jogom.

Tehát, kedves olvasók, most olyat teszek, amit nem szoktam: Az Isten, és az emberek színe elött esküszöm, hogy minden erőmmel megpróbálok nem túl dúrván viselkedni. Nem igérek sikert. Nem merek abszolútomot mondani. És nem, nem a keménységéből akarok elvenni, hanem az élességéből. Szerintem nincs baj azzal, ha valaki nem kendőzi el a szavait mézesmázos szirupos köntösbe. Azzal van baj, ha törést okoz a másik lelkében.

Néha ezt a ketőt félreértik. Vikidálnak van egy remek száma erről.

Igen, nincs erőm játszani a gyengét. De jogom sincs máson átgázolni.

Remélem, képesek lesznek megbocsátani azok, akiknek kell...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr1002267725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása