Utolsó kommentek

Tisztelt hölgy olvasóim!

2010.10.02. 13:42 | Xinaf | 7 komment

Címkék: filozófia

Úgy érzem, ez a mai bejegyzés komoly hiánypótló lesz. Rengeteg konfliktus okozója egy jelenség, ami futótűzként terjed szét a nők körében, nagyjából 12-13 éves korban kezdődik, és olykor halálig tart.
Mielött félreértés születne: én nagyon szeretem és tisztelem a női nemet. Egy kicsivel jobban szeretem a női igent, de ez most mindegy :)

A probléma, amiről írni szeretnék, egyetlen frappáns mondatban összefoglalható:

LÁNYOK! MI PASIK NEM VAGYUNK GONDOLATOLVASÓK!

Most tutira hülyének néztek, vagy azt hiszitek, én nézlek titeket annak. Nos, nem. Szeretném kifejteni, mit is értek a fenti mondaton:

Ha annyiszor egy ezresem lenne, ahányszor azt a mondatot hallottam lányismerősömtől, hogy "tudnia kellett volna, hogy..." és tetszőleges folytatás, nem lennének gondjaim a napi cigarettám megvásárlásával. Rengeteg folytatás létezik.
Tudnia kellett volna hogy...:
- ... ez milyen rosszúl esik nekem, mennyire megbánt vele!
- ... milyen nehéz korszakon megyek keresztül!
- ... egy nő nem így gondolkodik!
- ... nem érzem ott jól magam, miért nem mentünk máshova?
- ... szomorú vagyok, és mégsem vigasztalt meg!
Stb. Szerintem mindenki érti, mire gondoltam az iménti példákkal. Hölgyeim! Tegyétek a kezeteket a szívetekre: melyikőtök nem mondott ilyesmit barátnőjének, barátjának, vagy melyikőtök nem gondolt ilyesmire?
Alapvetően persze igazatok van. Egyetlen dolgot nem vesztek ilyenkor számításba. Egy egyszerű kérdést:

HONNAN A FRANCBÓL KELLETT VOLNA TUDNIA, HOGY...?

És itt jönnek az eltérések, mert persze egészen más, ha már X ideje jártok, és a kedves párod tudja, hogy rosszul esik neked, ha az exbarátnőjéről beszél, mert már mondtad. A gond akkor van, amikor nem mondotok semmit, hanem valamiért tökre természetesnek veszitek, hogy szegény pasi azt érzi, amit ti.
Lányok, higyjetek nekem! Mi pasik teljesen máshogy gondolkodunk, mint ti!
Egyik legszembetünőbb példa, amikor lányok beszélik, hogy egy pasi úgy néz. Ez számomra kb. felfoghatatlan, hogy tud valaki így vagy úgy nézni. De ezen egy lány a mennybe tud menni, és rózsaszín ködben lebegni, vagy teljesen összetörni, és szakítást látni egy semmiben. És miért? Mert úgy nézett!
Akkor most csúnya és gonosz leszek: MI PASIK NEM NÉZÜNK ÚGY! Ugyanis nem tudjuk, hogyan kell, nem tudjuk, hogy mit jelent, nem tudjuk mit takar ez a bizonyos úgy.

Pár gyakorlati tanács. Ha ezt megfogadjátok, rengeteg kapcsolat végződhet sokkal szebben. Lehet, hogy szakítással, de szebben, mint ha nem fogadtátok volna meg Xinaf bácsi javaslatait: (Ha úgy érzed, ezt pasiknak is írhatnám, igazad van. Ezt sokszor férfiak is elkövetik. De most ugye rólatok van szó. Rólunk, hímekről pedig írjatok inkább ti!)

1. Ha valamivel megbántott, vagy valami csak simán nem jó, mond el neki. Ne három-négy hónap, vagy ne adj Isten, évekkel később! Mond meg neki akkor, öt perc múlva, de legkésőbb másnap! Ugyanis, ha önmagától nem kér bocsánatot, vagy nem változtat a srác, akkor:
- vagy nem szeret, és akkor dobd ki, nem érdemel meg,
- vagy nem tudja, hogy valami nem jó.
És gyanítom, zsigerből úgy érzitek, tudnia kellett volna. Kicsit fentebb írtam erről. Nos nem, nem kellett volna. Mert nem mondtad neki. És nem gondolatolvasó. Tehát: ha bajod van, szólj!

2. A férfiaknak is vannak érzései. Ez azt jelenti, hogy ha a környezeted cseszeget, az egész világ szar, eleged van, majd találkozol a kedveseddel, akkor ne rajta vezesd le az indulatod! Persze, csinálhatjuk, hogy ha szeret elvisel, de ennek van némi kockázata. Méghozzá, hogy bár szeret, de ezt te sikeresen leépíted benne. Ugyanis neki is lehet nehéz napja.

3. A pasiknak is szükségük lehet támaszra! Ez az előző pont unokatestvére. Van úgy, hogy nehéz napja volt, és másra sem vágyok, mint hogy a szerelmével legyen. Akár ne is csináljanak semmit, csak ott legyen. Vagy menjenek el együtt valahova. Csak együtt legyenek. És ha ilyenkor fáradt vagy, és bedobod, hogy "bocsi, most nincs kedvem", az kb. olyan, mintha egy páncéltörő rakétával madártojásra lőnél.

4. Mi férfiak is igényeljük a bókot. Nem úgy, mint ti. De elismerésre szükség van. Érzékeltesd már néha a kedves pároddal, hogy erős, férfias, biztonságba vagy mellette, stb!

Összefoglalás:
Ami nektek evidens, egyértelmű, természetes, stb., az nekünk nem az! Nem tudjuk magunktól, amit tudnunk kéne, nem érezzük amit szerintetek éreznünk kéne, és legfőképpen nem nézünk úgy! Ha valami nem jó,


M
O
N
D

E
L

N
E
K
I
!

Igen, mond el neki, mert szegény hülye, retardált, korlátolt emberi lény, olyasmi mint te, aki nem tudja, amit sose hallott. És ne sokkal később! Ne szakítás után! Mond el azonnal, nyíltan, és minden sokkal szebb lesz!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr922339336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pengge · http://pengge.wordpress.com/ 2010.10.02. 17:59:16

10/10!
Barátnőmmel is elolvastattam azonnyomban :)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2010.10.04. 00:11:36

Nagyon átlátszó lenne, ha lájkolnám? :P

Amúgy jó, hogy megírtad, ha csak egy kapcsolatot is megment, már megérte koptatni a billentyűzetet. De persze a Kockás lánynak is igaza van*: ez bizony két szereplős móka.

*: kivéve a nézést. Az esetek 90%-ában mi csak nézünk ki a fejünkből - baromi félrevezető ebbe bármit belemagyarázni

mezeinewsee 2010.10.05. 21:51:46

@Alister: "Az esetek 90%-ában mi csak nézünk ki a fejünkből - baromi félrevezető ebbe bármit belemagyarázni"
De nem mindegy ám, hogyan néztek ki a fejetekből!!! Megmondjam? Gyakran "úgy!". És annak akkor már jelentősége van.

Patyyyy 2010.10.06. 11:45:46

Jaj Bálint, olyan vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Patyyyy 2010.10.06. 11:46:33

De télllleg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!XD
süti beállítások módosítása