Utolsó kommentek

Metál zenei stílusok

2011.09.22. 22:53 | Xinaf | 2 komment

Címkék: poén

Ez egy régi klasszikus. Azért kell közzé tennem, mert sokan már nem bírnak el a rengeteg féle metál zenei irányzatokkal. De most szerencsére itt is elolvashatjátok, mi micsoda tulajdonképpen a metál világában!

Mi is az a metál?

A legegyszerűbb módon úgy írhatjuk le a különböző stílusokat, ha vesszük a következő alaphelyzetet: Egy gonosz sárkány elrabolt egy gyönyörű királylányt, és egy hős lovag a megmentésére indul. Mi történik?

A METÁL FAJTÁI

HEAVY METÁL: A lovag bedübörög Harley Davidsonján, levágja a sárkányt, bedob egy sört, magáévá teszi a királylányt.

GRIND METÁL: A lovag megjelenik, teljesen érthetetlenül sikoltozik kb. 2 percig, majd távozik.

POWER METÁL: A lovag hófehér unikornisa nyergében érkezik, kikerüli a sárkányt, megmenti a királylányt, majd az elvarázsolt erdő közepén szerelmeskedek.

TRASH METÁL: A lovag megjelenik, legyőzi a sárkányt, megmenti a királylányt, és ez utóbbit magáévá teszi... gyorsan, és önzőn.

FOLK METÁL: A lovag néhány haverjával érkezik, akik hegedűn, sípon, dobon, lanton, és egyéb furcsa hangszereken játszanak. A sárkány a rengeteg tánc közben elszenderedik, a lovag a királylány nélkül távozik.

DEATH METÁL: A lovag eljön, megöli a sárkányt, magáévá teszi a királylányt, őt is megöli, majd távozik.

BLACK METÁL: A lovag éjfélkor érkezik, levágja a sárkányt, a tetemet karóba húzza a kastély előtt, análisan magáévá teszi a királylányt, iszik a véréből, majd szertartásosan megöli. A meggyalázott királylányt a kastély előtt karóba húzza.

PROGRESSZíV METÁL: A lovag gitárral érkezik, 26 percig szólózik a kastély előtt, a sárkány öngyilkos lesz az unalomtól. A lovag felmegy a királylány hálószobájába, újabb gitárszólót ad elő, amibe a konzervatóriumban végzősként tanult összes technikáját beleszövi. A királylány megszökik, és a HEAVY METÁL lovag keresésére indul.

GLAM METÁL: Az érkező lovagot meglátva a sárkány röhögőgörcsöt kap, és beengedi a kastélyba. Az bemegy, ellopja a királylány sminkkészletét, és megpróbálja gyönyörű rózsaszínre festeni a kastélyt.

SZIMFONIKUS METÁL : A karmester vezetésével vágtatva megérkezik a lovag és a szimfonikus zenekar tagjai egy kisebb orosz férfikórus kísértetében (közben A Walkürök lovaglását játszák), rátámadnak a sárkányra,akinek semmi esélye.A sárkány megdöglik.A sikert megünneplik,jól beboroznak,besöröznek,bepálinkáznak stb. . A buli közben kiszúrják a sarokban egyedül ücsörgő, megszeppent királylányt. "Ihletük" támad,a királylánynak semmi esélye...

GOTHIC METÁL: A lovag hosszú, fekete lebernyegben, fehérre meszelt arccal ( a la Eric Clayton ) érkezik. A vár köré von egy nagy, fekete sötétítőfüggönyt, majd sejtelmes gyertyafényeket gyújt és síron túli, hátborzongató hangokat csal elő a gitárjából, amelytől a sárkány és a királylány is szívinfarktust kapnak. A lovag mindkettejüket végső nyugalomra helyezi a vár titkos kazamatáiban lévő kriptában, és továbbmegy a következő vár felé...

GOTHIC METÁL 2: A lovag melankólikus tempóban érkezik a kastélyba, depressziója fokozódik a kastély falai között, erre megfűzi a királylányt és a sárkányt is, hogy akasszák fel magukat. És megteszik

VIKING METÁL: A lovag sárkányfejes hajón érkezik, hatalmas csatabárdjával megöli a sárkányt, megfőzi, majd megeszi, halálra erőszakolja a királylányt, felprédálja a kastélyt, majd porig égeti, mielőtt elmenne.

GORE METÁL: A lovag eljön, levágja a sárkányt, a beleit kiteregeti a kastély előtti mezőn, magáévá teszi a királylányt, megfojtja, magáévá teszi a holttestet, fölvágja a hasát és megeszi a belsőségeit, harmadjára is magáévá teszi, a holttestet felgyújtja, majd végezetül negyedjére is magáévá teszi.

DOOM METÁL: A lovag megérkezik, meglátja a sárkányt, rájön, hogy sosem tudná legyőzni, depressziós lesz, és öngyilkosságot követ el. A sárkány felfalja őt és a királylányt is.

INDUSTRIAL METÁL: A lovag zsíros, fekete bőrkabátban érezik, obszcén kézmozdulatokat tesz a sárkány felé, mire a mesebeli kidobóemberek kikísérik a meseerdőből.

KERESZTÉNY METÁL: A lovag a templomból hazafele jövet néz be, és egy balladát énekel a sárkánynak arról, hogy Jézus szereti, és felé kellene fordulnia. A sárkány azonnal megtér, és amikor a hercegnő "köszönetet akar mondani" a lovagnak, az így válaszol: "Sajnálom, nem hiszek a házasság előtti szexben."

NU METÁL: A lovag rollerral érkezik, trapézszárú nadrágban. Megáll a sárkány elött, előveszi halálosztó CD-jét és szekreccsel. A sárkány ordítva menekül, de a lovag nem hagyja, elkezd mellé rapp-elni. Ezt már a királylány se bírja tovább, és együtt futnak a sárkánnyal.

NU METÁL 2: a lovag megérkezik raszta hajjal és egy hatalmas spanglival a kezében, megkínálja a sárkányt, az attól úgy betép, hogy menten elalszik. a lovag is kikészül. közben a DJ fegyverhordozó "megszkreccseli" a királylányt. másnap reggelre a királylány rég el van felejtve a sárkány meg a lovag pedig együtt lazulnak, míg meg nem halnak.

NU METÁL 3: A lovag jelentősen alulhangolt gitárral érkezik majd rázendít, mire a sárkány rájön, hogy ha marad a helyszínen, azzal ízlésficamjáról nyilatkozik meg, így gyorsan elrepül. A lovag leüvölti a királylány fejét, majd magáévá teszi.

LOVE METÁL: A lovag feszes bőrnadrágban és félig kigombolt ingben érkezik. fél órán át énekli,hogy mennyire szereti a királylányt, végül a sárkány meghatódik és beengedi a lovagot. Később a lovagnak és a királylánynak gyerekük születik és a sárkányt választják keresztapjának.

LOVE METÁL 2: A lovag HIM-es pólóban dübürög be a kastélyba, elsírja magát a királylány szépsége láttán és szerelmes lesz a sárkányba, aki nem viszonozza azt.

CYBER-TRASH METÁL: A lovag egy spéci űrsiklón érkezik, lézerstukkerral berobbantja a kaput, likvidálja a sárkányt egy dezintegrátorral (szegény nyomban cafatokra robban szét), a királylányba lézerkardot dug fel, majd a tér-idő kontinuumért felelős készülékkel konpenzálja az elvesztett időt, visszamegy az időben érkezése pillanatába és ha van kedve, akkor még megcsinálhatja ezt ötvenötször is akár (különféle verziókkal). Aztán Kovenantot bömböltetve elhúz idegen, de értelmes, esetleg fejlettebb bolygóközi civilizációkat keresni...

TROLL METÁL: A svéd lovag pórázon vezeti háziasított trolljait, akik szétmarcangolják a sárkányt és széthordják a tetemét a kastélyan, mialatt a lovag és kedvenc trollja partiszendvicsbe vágja a királylányt.

ALTERNATIVE METÁL: A lovag sírva érkezik, tétlenül szüntyög a sárkány és a királylány előtt, néha erőtlenül megemeli hangját. Mikor mindenkinek elege van a kinlódásból a királylány fejbelővi egy USP-vel a lovagot, majd magát is. A sárkány bedepressziózik...

AVANTGARDE METÁL: A lovag festőkészlettel érkezik. A hülye... A sárkány laza mozdulattal lenyeli és jót böffent utána.

FANTASY METÁL: A lovag megérkezve a helyszínre leöli a sárkány védelmére kirendelt ork csapatokat, meggyalázza a tetemeiket, majd karóba húzza a sárkány fővarázslóját. A sárkánnyal vívott csatában már alulmaradni látszik, mikor megnyílik az ég és isteni segítséggel leöli a sárkányt. A királynő kit érdekel? (egyébként magévá teszi)

EPIC METÁL: Lélekemelő zene közepette érkezik a lovag, heroikus küzdelemben végez a sárkánnyal végül szintén heroikus küzdelemben magáévá teszi a királylányt is.

+2, ami nem metál, de jó


PUNK
: A lovag tépett, igénytelen ruhában, kakastaréjjal érkezik. Irtózatos testszagát megérezve, a sárkány rögtön bekrepál. Rövid, kétakkordós nótában ecseteli a királylánynak, hogy mijen jól bebaszott az éjjel, majd letarhálja 100 forintal és elmegy megint berúgni.

HARDCORE: A lovag a haverjaival mosh-ol, mikor meghallja a királylány sikoltozását. A segítségére siet. Leüvölti a sárkány fejét, majd kiszabadítja a királylányt. Mikor a hercegnő “megköszönné” a lovag közli vele, hogy X-es és már van szerelme, majd fejberúgja a királylányt, hogy ekkora kurva.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr433247294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charlotte7 2011.09.26. 21:08:27

Csak nekem nem túl vonzó egyik lovag sem?:D

Malkav 2011.09.27. 13:08:41

@Charlotte7:
Kombózhatjuk is... :) Ne áltasd magad, tudjuk jól, hogy a Grindprogresszívindustrialheavykeresztényhardcore-oipunkmetal lovagot várod könnyes szemmel... :D (de ha megérkezik, készíts róla képet légyszi, mert nem tudom elképzelni, hogy néz ki az olyan...)
süti beállítások módosítása