Utolsó kommentek

A legszerencsésebb emberek

2012.03.04. 18:29 | Xinaf | 4 komment

Címkék: vallás heti gondolat

Nincs szerencsésebb ember annál, akit szerzetesnek hív az Úr!

A szerzetesek szegénységet fogadnak!
Tehát semmijüket nem kell félteniük. Nem tudnak elvenni tőlük semmit, és nem kell féljenek az egyre nagyobb adóterhektől, a megszorításoktól, a csökkenő fizetésektől.
Ahogy a Nyomorultak musical is megénekelte: "Nem fél semmitől, semmije nincs, hát miért féljen?"

A szerzetesek engedelmességet fogadnak!
És pont, mert lemondanak a szabadságuk egy részéről, elnyernek egy nagyobbat. Az emberben természetes módon jelenlévő ego túlzott mértékének kialakulását megakadályozza, ha az embernek engedelmeskednie kell. Nagyon sok ember visszasírja a kötelező sorkatonaságot, mert szerintük attól férfiak lettek a srácokból. A szerzetes is katona.
A Legyetek jók, ha tudtok című filmben hangzik el a mondat: "Mi Krisztus maroknyi serege vagyunk, a sátán csürhéjével szemben!"

A szerzetesek tisztaságot fogadnak!
Soha nem is házasodnak meg. Ha belegondolunk, mennyire szép és csodálatos lehet egy másik emberrel a kapcsolat, a házasság, akkor mennyire csodálatos az, ha valakit az Isten választ társául!
A Bibliában olvashatjuk: "Hűséges az Isten!"

Összefoglalva: ez szigorúan magánvélemény, éppen ezért lehet vele vitatkozni, de szerintem felesleges. Irigylem azt, aki szerzetes lehet, még jobban azt, aki szerzetes pap lehet.

A szerzetesek a legszerencsésebb emberek a földön!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr744288623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klp_78 2012.03.05. 11:40:25

'ez szigorúan magánvélemény, éppen
ezért lehet vele vitatkozni, de szerintem felesleges.'

Nem kotekvesbol irok,tisztazzuk;)
Felesleges? Miert lenne felesleges vitatkozni?
En pl. ugy gondolom,hogy az a legboldogabb,aki a helyen van. Aki annak a hivatasnak el,amit az Istentol kapott. Pl. en ugy erzem,hogy ha szerzetes lennek,inkabb 'beleorulnek',mert en - szerintem - nem ez az utam es nem erre hivott a Joisten...magyaran,nem lennek a helyemen.
Ugy,hogy csalados hivatasra keszulok,ugy gondolom,nem leszek kevesbe boldogabb,mint egy szerzetes. A szerzetes eleteben is megvannak a nehezsegek (nem feltetlenul az adoemeles es a 'vagyon' az egyetlen problemaja az embernek)

Ne haragudj,nem akartam idepiszkitani,csak a velemenyem akartam leirni leirni - szigoruan a szeretet jegyeben.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.03.05. 16:45:23

@klp_78:

Azért felesleges, amiért felesleges arról is vitatkozni, melyik a legszebb szín. Mert eltérően látjuk a világot!

Azt írtam az elején: "Nincs szerencsésebb ember annál, akit szerzetesnek hív az Úr!"

Itt most kiemelném, hogy akit szerzetesnek hív! Ezalatt azt értem, hogy nyilván, te nem lennél boldog szerzetesként, mert az Isten nem hívott erre az útra.
Alapvetően egyetértek amúgy veled, nyilván bárki lehet boldog, ha megtalálja az Úrtól rendelt hivatását. Én csak azt akartam kifejezni, hogy szerencsés az, akinek ezt a hivatást adja az Isten!

Nyilván, a szerzetesnek is vannak nehézségei, de a boldogság nem a nehézségek hiányát jelenti.

És még valami: Dehogy piszkítottál ide! A véleményed nem értéktelenebb, mint másé. Csak azt sajnálom, hogy többszöri kérésem ellenére sem adtál lehetőséget személyes találkozóra.
(Ha azóta megjött ehez a kedved, minden vasárnap, a 10 órai Szentliturgián ministrálok Kruppa Levente atya mellett, a Rózsákon.)

klp_78 2012.03.06. 10:35:16

Sokat segítene,ha közel lennék a Rózsák teréhez;)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.03.06. 20:12:20

@klp_78:
Ezt nem tudtam, azt hittem (még a régi kommentek alapján), Rózsák terei vagy. Ellenben, továbbra is sürgetnék egy találkozót, ha lesz valami olyasmi rendezvény, amin mindketten részt veszünk.

A xinaf@citromail.hu e-mail címen lehet velem szervezni mindenféle találkozást, ha erre neked is lenne igényed.
süti beállítások módosítása