Utolsó kommentek

Még egy bejegyzés - A házasságon kívüli szexről

2012.05.30. 19:46 | Xinaf | 1 komment

Címkék: vallás érdekesség párkapcsolat

Pap Miklós, görögkatolikus atya adott interjút a HVG-nek, még 2010-ben. Sok mindennel lehet vádolni a HVG-t, de azzal nem, hogy túlzottan vallásos lenne. Érdekes az egész, de kiemelnék egy részt. Méghozzá, a házasságon kívüli szexualitásról:

Európában és Amerikában teljesen általánossá vált, hogy fiatalok nemi életet élnek a házasság előtt. Miért tartják ezt bűnnek, miért nem veszik ezt tudomásul?
"Ez valóban így van, de ugyanakkor ez az oka annak is, hogy a házasságok olyan gyakran végződnek válással, és egyre kevesebb házasságot kötnek. Fiatal házasoknál sokszor azt látjuk, hogy van bizonyos vonzódás, sőt érzelmi kötődés is egymás iránt, és amikor elkezdik a szexuális életet, azt hiszik, hogy összeillenek. Néhány év alatt azonban kiderül, hogy gondolatviláguk, értékrendjük különbözik, és a konfliktusok váláshoz vezetnek. A korai szexualitás olyan harmóniát sugall, amely a valóságban nem létezik. . Fontosabb lenne egymás hitét, értékrendjét, lelkivilágát megismerni, mert a házasság egy közös út, sok-sok döntéssel. A házasság előtti szexualitásban mindig benne van a rizikó, a nem kívánt gyermek. Ővele mi lesz? Abortusz, kényszerházasság, egyedül marad az anya, örökbe adják? A kukába dobott gyerekek nem az égből pottyannak, hanem a felelőtlen szexuális életből."

Ennél nem is tudnám jobban összefoglalni én sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr1004555790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mogyee 2012.06.02. 17:16:53

Nagyon jó. Tetszik :)
süti beállítások módosítása