Utolsó kommentek

"Ahol az arcodban láttam a magam arcát..."

2012.06.23. 22:58 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: video boldogság érdekesség

Van egy ország, ahol álmomban jártam...

Ott, ahol a rossz vezetés, és az adócsalás olyan természetes, mint máshol az eső. Ahol őrült módon próbáljuk a fejlett nyugatot utánozni, miközben a szegény keleti, balkáni állapotokat idézi az életszínvonal. Ahol a munkát úgy adják a főnökök, hogy beleszámolják a lógást. Ahol magasak az árak, és alacsonyak a fizetések. Ahol sok nagy, tehetséges művész él, akik ha Angliába, vagy az USA-ba születnek, világsztárok, itthon pedig réteg kedvencek.

Ahol ezernyi nép él, de  nincs közös cél, akarat...

"ÉS ANNYI BALSZERENCSE KÖZT,
OLY SOK VISZÁLY UTÁN,
MEGFOGYVA BÁR, DE TÖRVE NEM,
ÉL NEMZET E HAZÁN."

Mi bennük a közös?
Adriana, Balázs Fecó, Bíró Eszter, Bródy János, Charlie, Cipő, Csipa, Geszti Péter, Hegyi Barbara, Behumi Dóri, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Keresztes Ildikó, Miklósa Erika, Novák Péter, Oláh Ibolya, Oroszlán Szonja, Pajor Tamás, Palya Bea, Péter Szabó Szilvia, Roy, Rúzsa Magdolna, Somló Tamás, Sub Bass Monster, Szikora Róbert, Szolnoki Péter, Sztevanovity Zorán, Szulák Andrea, Yorgos, Zséda

Leginkább az, hogy mindnyájan a zeneiparban tevékenykednek. Van itt olyan, aki rapper, van aki popzenész, van aki a könnyed rockban mozog. Fiatalok, és idősebbek. Sokak hangjai. Néhányukat én sem ismerem, egy részük zenéjét nem szeretem.
Néhányukra könnyeden odavetik, hogy zsidó. Ebből néhányan tényleg azok egyébként.

De még egy közös van bennük, hogy szeretik ezt a fent vázolt országot. Ők, akikről írtam, hogy ha egy fejlettebb, elismertebb országba születnek, talán már világsztárok. Így csak itthon hallgatják őket. De magyarul énekelnek, magyarul álmodnak, talán magyarul is sírnak.

Ezt a videót ismertem régről, nem mai. De most véletlen találtam meg, és megérintet. Talán annyira nem borzasztó a helyzet, ha ennyi egymástól szögesen eltérő ember képes és hajlandó együtt dolgozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr974607210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása