Utolsó kommentek

Nőiesség-férfiasság

2012.10.29. 00:06 | Xinaf | komment

Címkék: vers idézet filozófia élménybeszámoló

Történt ma velem egy tök érdekes sztori, de egyszerűen képtelen vagyok jól megfogalmazni, hogy ne legyen nagyon félreérthető. Akit érdekel, annak szívesen elmesélem, most csak a történetből levont tanulságaimat írom le.
A lényege az, hogy ismét megtapasztaltam, mire képes a nőiesség. Mármint nem az Y kromoszóma hiányáról, hanem a valódi, benső NŐIESSÉGRŐL beszélek.
Kedves hölgy olvasóim! 
Sokszor hallok olyasmit, hogy rajtam kívül alig ismertek udvarias srácokat, pasikat, férfiakat. Ez egyrészt megtisztelő (tényleg az), másrészt elszomorító (nem kicsit). De ti sem könnyítitek ám meg a férfiember dolgát!
Ahhoz, hogy egy hímből FÉRFI legyen, óhatatlanul szükséges egy NŐ. Namármost, ha ti büszkén vállalva erős és független mivoltotokat, nem adjátok át a táskátokat, nem engeditek, hogy néha meghívjanak titeket, nem igénylitek, hogy a férfi balján menjetek, stb. akkor mégis miért venné bárki a fáradtságot, hogy férfi legyen mellettetek?
Ezek az apró udvariassági formulák a férfiasság szerves részei. Sok lány ezt nemhogy nem igényli, de kifejezetten erőszakosan elutasítja. Megfosztja ezáltal a srácot a férfiasságától, (Nem, nem a kanságától. Az egy más téma.) és aztán csodálkozik a kis drága, hogy "a srácok olyan bunkók". 
Azért írom le ezt a lebaltázást, mert ma találkoztam egy lánnyal, aki nagyon jól élt a nőiességével. Némi mosoly (őszinte mosoly, nem vigyor! Ritka kincs!), kedves hang (nem adottság. Bárki képes kedvesen megszólalni.), és csillogó szempár (nem a láztól! Csak úgy simán, élettel teli volt.), plusz gondolom más "eszközök", amiket én észre sem vettem, és azon kaptam magam, hogy ezerrel teperek, hogy segíthessek neki. Az volt a szép az egészben, hogy ő egyértelműen nem pasizott, én egyértelműen nem csajoztam. 
Kedves hölgy olvasóim!
Akinek nem inge, nem veszi magára. Szerencsére a legtöbb lány, akit ismerek, legalább elfogadja, ha teszek felé valami gesztust. Akinek inge, az viszont vegye csak fel, és gondolkodjon! 
Olyan korban élünk, hogy a srácoknak nem természetes, hogy előre engedjék a hölgyeket, a lányoktól pedig idegen, hogy elfogadják a szívélyes segítséget. 
Nekem nagy felüdülés volt magam talpig férfinak éreznem. Higgyétek el, nagyon demoralizáló azon vitázni, hogy ha egy lány és én, ketten bemegyünk boltba, akkor melyikünk vigye a kosarat. Ha ketten vagyunk, és egyikünknek van csak táskája, ki vigye a táskát. Hogy sötétedés után hazakísérhessem egyáltalán a lányt, de legalább a buszra feltehessem... és a többi. 
A nemrég említett József Attila versrészletével zárnám a bejegyzést, a "Thomas Mann üdvözlése" című (egyébként remek) költeményből:
"Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr54875885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása