Utolsó kommentek

Nosztalgia Faktor - 2003. augusztus 28

2013.08.28. 20:35 | Xinaf | komment

Címkék: érdekesség élménybeszámoló nosztalgia faktor

Ha nem csalnak a számításaim, pontosan (napra pontosan) 10 éve, 2003. Augusztus 28.-án, reggel hét óra körül egy ijedt, de kifele határozottságot kelteni próbáló kamasz fiú lépte át a Keleti pályaudvar kapuját. Félt. Hosszú haja kócosan lógott a vállára, a Tankcsapdás póló lógott rajta, és mivel valamiféle jó benyomás szerűséget szeretett volna tenni, ezért bakancs helyett hosszú szárú tornacipőt viselt. Jah, és persze farmert. Fekete farmert. Hátán zöld, együttes nevekkel gazdagon preparált málhazsák. 
Miért is félt ez az ifjú rocker?
Gólyatáborba ment.
Nem kísérte el senki, aminek valahol örült, mert ő nem fog az idősebb testvérei mögé bújni, és valahol félt, mert egyedül volt, kicsinek és magányosnak érezte magát. Nem ismert senkit. Gyorsan megtalálta a sok hasonló lányt és fiút. Néhányan ugyanolyan ijedtek voltak, másokon pedig nem látszott, hogy izgulnak. Volt, aki kifejezetten lazának tűnt.

Hát, a kis Xinaf nem volt laza. Mindig is utáltam új társaságba kerülni, ráadásul voltak páran, akik ismerték egymást régről. Akkor konkrétan úgy tűnt, hogy mindenki ismer valakit, csak én nem.

Ahogy nézegettem a gimi honlapján a képeket, néhány dologra egyáltalán nem emlékszem, néhány pedig olyan, mint ha tegnap történt volna. A legdominánsabb emlékem az, amikor lúzer módjára, természetesen lemaradtam a sátrak között a helyfoglalásról, így hát abba kerültem, ahol még van szabad hely. Bementem a sátorba, és ott ült egy fiatalember. Nem vagyok egy nagy spanolós, de abból indultam ki, hogy ha 4 évet le kell húznom egy közösségben, jobb ha vannak haverjai az embernek. Kiderült, hogy sok mindenben hasonlítunk, mindketten szeretjük Sub Bass Monstert, a Gyűrűk Urát, és a szerepjátékot. Innentől sokat lógtunk együtt... azaz úgy viselkedtünk, mint ha évek óta ismernénk egymást. Úgy hiszem, ezt sosem fogom elfelejteni. Egyik emlékem, amit bármikor fel tudok idézni. Egy másik emlékről még kép is van:

gólyatábor.jpg
A képen az látható, ahogy NAGYON CSÚNYÁN elvernek ping-pongban, mert Morvinuszka (igen, ő volt a srác, akivel egy sátorba kerültem:D) idézem: "nem tud játszani". Hát az lehet, én néha még pontot is szereztem, ha beleütötte véletlen a hálóba! :) 

Azóta átéltünk már sok mindent. Egyszer majd írok egy könyvet róla, van rá annyi sztorim.

És mi lett azóta?
Leérettségiztünk. Idősebbek vagyunk, mint akkor volt az osztályfőnökünk. Én gazdagabb lettem a gimi által rengeteg sztorival. Van köztük vicces és szomorú. Nézegetem a képeket, és csak mosolyok, mennyire gyerek voltam még akkor... 
Vajon mit szólna mai énem, ha látná azt, aki belőlem lett? Nos... összességében irigyelne. Nem ilyen munkáról álmodott, mint amik van, mert nem gondolt tovább az érettséginél. Viszont láthatná, hogy megállok a két lábamon. Hogy sokan szeretnek. Hogy sokakat szeretek. Hogy csodálatos barátnőm van. Hogy férfias lettem. A régi énem a maitól szerintem összecsinálná magát :)

Nem tudom, hányan vagytok így vele, kedves olvasók, de a 10 évvel ezelőtti önmagam szerintem nagyon boldog lett volna, ha tudná, hogy milyen lesz a 10 évvel későbbi énje.Áldott legyen az Isten, aki átsegített annyi gondon és bajom!

Életem egy fontos pontja volt a gimnázium. Ennek pedig fontos kapuja volt a gólyatábor. Hát boldog 10 éves születésnapot, gimnáziumi emlékeim, boldog 10 éves születésnapot Morvinuszkával való ismeretségem, és boldog 10 éves születésnapot az életem egy olyan korszakának, amelyből ez a mostani Xinaf lett!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr815482507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2013.08.28. 20:46:19

Én is örülök. :) (Most már elárulhatom, hogy ilyenkor már volt egy aranyérmem pingpongból. :P )

Carlota 2013.08.28. 21:56:24

@Morviniuszka: És képes voltál azt mondani, hogy te nem tudsz ping-pongozni?! :D :D :D Ejnye! :D :D :D

Mogyee 2013.08.29. 02:18:37

Komolyan, majdnem megkönnyeztem :) A nosztalgia az öregedés jele, drága vén bátyuskám. De ne aggódj, melléd öregszem, a szentimentalizmus is az :D

Malkav 2013.08.29. 18:25:31

A happy visszatekintések mindig pöpecek! :D Egyszer talán én is fogok írni ilyesmit, de garantáltan nem most, mert jobb nem belegondolni a 10 évvel fiatalabb Malkáv milyen véleménnyel lenne a jelenlegiről... :$ :D

Morviniuszka 2013.08.30. 17:01:43

@Carlota: Biztosra kelet menjek. :D Egyébként volt olyan is, hogy Mogyeeit megkértem tanítson meg gitározni, közben már tudtam. :D De nagyon lelkes volt.

Malkav 2013.08.31. 14:01:36

@Morviniuszka: Te nyavalyás! >:) Innentől ha azzal jössz, hogy megtanítasz szellenteni, akkor először is gyanakodva nézek, utána közlöm klasszikusból idézve: "Figyussz csak, mutatok valamit... ez az Igazi. Aroma. Hallod hogy suhog?" XD

Carlota 2013.08.31. 20:27:33

@Morviniuszka: Na, szép. mostantól bárkit megkérsz bármire, hogy tanítson meg, mindenki elkezd gyanakodni. Miért tártad fel titkaidat Mester? :D
@Malkav: Fúúúj! :D

Mogyee 2013.08.31. 22:13:13

@Morviniuszka: Én nem haragszom, azt azóta is szép emlékként őrzöm :)

Morviniuszka 2013.09.03. 16:24:42

@Carlota: Azért, mert már nem csinálok ilyet. :)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2013.09.10. 23:50:08

Mekkora sátor az, ahol ketten laknak, de be lehet lépni?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.09.11. 21:33:38

@Alister: 6 fős katonai sátrak, vaságyakkal :D Retro-faktor, rulez!
süti beállítások módosítása