Utolsó kommentek

Koszovó

2008.02.22. 22:28 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: politika filozófia

No kérem, akkor most Koszovó valódi állam lett Európában? Vagy a Nagy Vörös Tetsvér odarendeli a Specnazt, és el is van intézve? Egyáltalán melyik fél meri bevetni a hadseregét, kinek ér annyit Szerbia vagy Koszovó sorsa, hogy egy III. Világháborút kockáztasson?
Összefoglalva a tényeket: Koszovó pár napja kinyílvánította a függetlenségét. Európa nagy része elfogadta új államnak, kivétel ez alól eddig hivatalosan: Románia (magyar kisebbség), Spanyolország (baszk kisebbség), Ciprus (török-görög népesség, görög többség). Amerika, vagyis az Egyesült Államok természetesen támogatja a friss államot.
Jó eséllyel nem fogja elfogadni az új ország létét: Szlovákia (magyar kisebbség), Törökország (kurd kisebbség).
Az oroszok egészen biztosan nem támogatják ezt a függetlenségi vágyat (csecsen kisebbség). És ezzel vissza is kanyarodtunk az elején emlegetett "III. Világháború" témához.
A szélsőséges Szerbek katonai szövetséget akarnak Oroszországgal, és lerohanni Koszovót. Anglia katonai támogatást igért, az USA teljes segitség nyújtást. Mi még nem foglaltunk állást.
Közben Belgrádban volt egy tiltakozó tüntetés/demonstráció, ahol támadás alá vonták az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségét is. Végül is egy halot és száz sebesült aránnyal zárult a hadelhad.
Szerbia több országtból visszahívta a nagyköveteit. A kérdés már csak az, hogy Orosz anyácskánk vajon hogy fog reagálni?

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr25350820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása