Utolsó kommentek

Üdv újra!

2008.06.28. 22:29 | Xinaf | 3 komment

Megjöttem a cserkész táborból! Mit ne mondjak, nagyon jól éreztem magam, elzárva a világtól, baráti körben, megmenekülve a politika szennyétől... legalábbis egy hétre.
Elöszőr is: nagyon kedves mindenkitől, hogy olvastátok az elmúlt héten a blogom, bár nem értem teljesen, mit vártatok, hisz leírtam hogy nem lesz semmi. Mindenesetre jól esett, bár némelyik kommentől meglepődtem.
Másodszor: elkeserítő dolog szembesülni azzal, hogy bár én boldogan pihenek valahol nagyon messze a civilizációtól, az élet nem áll meg. Elég volt kicsit belepillantanom a hírekbe, máris elszomorodtam, pedig nem vagyok az a depresziós fajta. Hát nem tudunk leállni gyerekek?
Érdekes dolog jutott eszembe. Szeretném, ha a kedves olvasók most magukba válaszolnának a kérdésemre:
Kikre gondolok?

- Csoportosan járkálnak
- Rendszeresen hangoskodnak
- Csak akkor erössek, ha többen vannak, vagy ha a másik fél egyértelműen gyengébb
- Ha túlerőben vannak, kötekednek, esetleg bántalmaznak is másokat
- Ha mégis egyedül vannak, akkor fülüket, farkukat behúzzák
- Ha a legerösebbet leütik, elszaladnak

Valószínüleg felháborodást fogok okozni a válasszal, mert a legtöbben most is a cigányokra gondolnak. A válaszom: igen, ez rájuk IS illik. De a skinheadekre is!
Utáljatok emiatt is. Előítéletes vagyok a romákkal szemben, mint olyan sokan mások, de a bőrfejüekkel szemben is! Az ok: tudom, hogy vannak tök normális, rendes, jófej skinheadek is, csak én még nem találkoztam ilyennel. Nem szoktam ilyen nyíltan belekötni senkibe, de a tököm teleszaladt akkor, amikor hallom, hogy néger/fekete/afro/stb ismerősömet megrugdosták skinek, mert negrid. Hogy mi is zavar a legjobban? Hogy egy 11 éves gyerekről beszélek! Tudom, hogy általánosítok, hogy nem minden skinhead ver többedmagával 11 éves gyerekeket ok nélkül. Ha más általánosíthat bőrszín alapján, én is megtehetem rossz tapasztalat alapján. Háborodjatok fel nyugodtan, akinek nem inge, az nem veszi magára. Azt azért elismerhetjük, hogy egy 11 éves gyereket megverni, nem dicsőség, nem bátorság, és nem nagy dolog.

Összefoglalva: Persze nem minden skinhead olyan, mint amilyennek én felvázoltam. Ahogy nem minden cigány sem olyan. De elég sok olyan is akad. Én, aki a nyolcadik ill. hetedik kerületbe élek, tudom hogy simán belémköthetnek, mert nem vagyok cigány. De azt is, hogy simán belémköthetnek azért is, mert nem vagyok skinhead.
Tisztelet a kivételnek, aki meg elkezd háborogni, az elgondolkodhatna, miért is ment fel benne az adrenalin... hiszen ha ez a sok pont mind légbőlkapott, akkor ugyanúgy nincs oka dühöngeni, mintha azt írnám: a skinheadek/cigányok nem tudnak biciklizni, nem tudnak úszni, és nem tudnak szerelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr98543865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.06.29. 00:56:59

Üdv újra itthon! :D Jövő héten (szigorúan szerda után) játék? :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.06.30. 18:24:36

Ja, nem ártana!:) Csak közbe munkát is keresek...

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.06.30. 23:09:29

Hagyd el! Még annyit dolgozhatsz életedben! Meg aztán az álláskeresés sem egész napos elfoglaltság...
süti beállítások módosítása