Utolsó kommentek

Gyilkos Amerika

2008.08.27. 22:39 | Xinaf | 5 komment

Természetesen a cím az Amerikai Egyesült Államok (angol rövidítés: USA) nevü terrorállamra utal. Hogy miért illetem ezekkel a szavakkal, és miért is írok erről bejegyzést? A kérdés első fele kiderül a végére, az ok pedig, hogy komolyan van olyan értelmes ember, aki elhiszi, hogy az USA jelenlegi hadmozdulatai a terrorizmus ellen vannak...
Nem akarok én illúziókat darabokra törni, de muszáj lesz: Afganisztán és Irak lerohanásában a humanizmus szerepe sokkal kisebb volt, mint a kapzsiságé. Persze Joe, az amcsi katona lehet, hogy őszintén elhiszi ezt a humbukot, mivel szinte semmit nem tud a világról, más országokról, és más népekről. 
Oh, nem... a támadás oka: az olaj. Itt sokan félreérthetik, mivel nem az az olaj, ami a földben van, és buzog ha fúrják. Az USA meglehetősen bölcsen felismerte annak a veszélyét, hogy az arab világ esetleg az olaj dollár alapját áthelyezik euro alapra. Ha ez megtörténik, és a "fekete arany" euro fedezetre áll át dollár helyet, az elég súlyos csapás lett volna az egyesült államoknak. Gondoljunk csak bele: a dollár zuhan, az euro erösödik... és Lincoln autokból, Microsoftból és Thomson tv-ből nem tudják fenntartani a jelenlegi mesterséges jólétet!
Nade a világ csendőre nem volt rest. Az öt olajnagyhatalom az arab világban: Afganisztán, Irak, Irán, Kuwait, és Szaúd-Arábia. Ebből USA befolyás alatt állt Kuwait és Szaúd-Arábia, ami azért gond, mert ugye ez ötből csak kettő, a túlsúly még a másik oldalon van. Nade kérem, a lista mára kibővült Afganisztánnal és Irakkal. Ez már ötből négy, elég jó arány, és még fontosabb. újabb évekre garantálja a jenkik gazdasági biztonságát. Nameg mellékesen mozgatni akarták a hadsereget; elhasználni a fölös, elavúlt fegyvereket; és őszintén szólva az a kis plusz olaj sem jött rosszul...
Aki nem hiszi, ne higyje el, én ezt látom a háttérben. Ha igaz lenne, hogy a szabadságért, az elnyomás ellen, a népírtás és a terrorizmus megszüntetéséért menne ez az egész, akkor máshol is feltűnne a csillagos lobogó. Mi van Tibettel? Hol késnek Törökországból (kúrdok folyamatos írtása!)? Miért nem lépnek fel Grúzia ügyében, ahol az ruszkik éppen erődemonstrációt rendeznek? Ja, hogy kínába, törökországba és oroszországba belekötni nem olyan jó ötlet, mert atomjuk van? Őszintén, ez mentette meg Iránt is néhány bombától... nem kell azt hinni, hogy más oka volt annak, hogy Irán szabad!
Ja, még valami: ezt a háborút az USA már elvesztette. Hivatalosan persze nyert, de valójában vesztett. Az arabokat nem tudta megtörni, a veszteségeik csak nőnek, a fegyveres ellenállás csak akkor szűnik majd meg, ha minden arabot, (férfit, nőt, öreget, gyereket) kiírtanak. Soha nem lesznek már biztonságban! És ha egyszer kivonulnak... vajon meddig maradnak hatalmon a bábkormányok, amiket odaültettek?

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr41636844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.08.27. 23:39:26

Bizony az olaj. Amerikának mindig is ez volt a célja az ilyen ún. terroristaellenes hadjáratokkal. Az viszont tuti, hogy amíg ők ezeken a helyeken ott vannak,béke nem lesz.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.08.28. 00:11:46

Grúzia ügyében nem kéne annyira baszogatni az oroszokat... A Nagy Vörös Testvér most ugyanazt csinálja Abháziával és Dél-Oszétiával, amit a NATO csinált Koszovóval. Szóval az elvtársak csak másoltak. A grúz elnök meg beszopta, hogy majd az USA megmenti a medvétől - csúnyán ráfaragott (bár nem annyira, mint a népe, de ez már csak így szokott lenni)

Zsu 2008.08.28. 01:12:45

Arról nem is beszélve (olajügy), hogy ameddig az USA relatíve olcsón -vagy jó árban- biztosítani tudja maga számára az olajat, addig nem kell megnyitnia, ill. komoly kitermelést folytatni a saját olajmezőin. Tudom, de ott van Jockey Ewing, aki mióta fúrja már Texast, de azért lapulnak még ott érdekességek egy majd' fél kontinensnyi ország alatt, amiket Sam bácsi, ameddig csak tudja, -minél közelebb atöbbiek készletének kiapadásának a dátumához- szeretné tartalékolni...és ezért nem igazán válogat az eszközök között...
Magánvélemény...komolyabbat, majd ha esetleg tanultam róla.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.08.28. 13:55:22

Elöszőr is: szia Zsu! Remélem gyakran feltévedsz még ide! Feladtad a leckét, lesz mire reagáljak:)
Alister: A grúzok megtámadták az orosz béke-fenntartókat dél-Oszitiában. Ez olyan volt, mintha a felvidéken a magyarok lázadoznának, majd ennek hatására magyar békefenntartók érkeznének oda, amik ellen fellépnek a szlovákok... az oroszok mesterien kifundálták ám ezt! Dél-Oszitia lakossága kb. 60%-ban orosz!

Zsu 2008.08.28. 14:05:34

Sziasztok! már felvettem a blogot a könyvjelzők közé, szóval talánmég látható leszek erre, ha már évközben mindig elfelejtettem felnézni :$
Mondjuk ez a Grúzia - Dél-Oszétia - Oroszország dolog eléggé szövevényes, plusz a nemzetközi jogot nem igazán ismerem még (ebben félévben fogom tanulni). De nekem picit fura volt, hogy az oroszok ugye Dél-Oszétia mellett léptek be a harcokba, annak ellenére, hogy ez akár szíthatná náluk a csecsenek dolgát, ami miatt is ők annyira ellenezték Koszovó függetlenedését...csak szinte mindegy nekik, a lényeg, hogy Grúziának alá tudjanak tenni...vagy legalább is nekem így tűnik.
süti beállítások módosítása